EUROLYGA 2023

Apie R. Kurtinaičio ateitį kalbėjęs „Chimki“ vadovas atskleidė, kas A. Švedui yra svarbiau už pinigus

Rimas Kurtinaitis lemiamo Eurolygos sprendimo laukė gimtojoje Lietuvoje. Maskvos „Chimki“ stratego nenustebino žinia, kad lygos vadovai nusprendė nutraukti 2019-2020 m. sezoną. Maža to, 60-metį lietuvį už Eurolygos klubo vairo pamatysime ir kitą sezoną.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 29, 2020, 5:58 AM

Apie tai portalui „Sport-express“ pranešė „Chimki“ generalinis vadybininkas Pavelas Astachovas.

„Rimas yra išskirtinis treneris. Daugybė komandos pergalių ir sėkmių asocijuojasi su juo. Jo sutartis su klubu galioja dar vieneriems metams. Žinoma sezono metu pasitaiko ir pykčių, tačiau mes tai įveikiame“, – lietuvio situaciją klube iliustravo „Chimki“ vadovas.

Anot komandos vadybininko, pasibaigusio sezono rezultatai tenkino komandos vadovus.

„Sezonas buvo sunkus ir nenuspėjamas. Buvo ir pakylimų, ir nuopuolių. Bet bendrai, jis vyko taip, kaip ir buvo planuotas. Komanda pirmavo VTB lygoje, o Eurolygoje žygiavo septintoje vietoje. Galėjome patekti į atkrintamąsias.

Tai reiškia, kad sezonas buvo geras, gaila, kad jis baigėsi tokiu būdu“, – pasakojo P.Astachovas.

Tiesa, dar prieš galutinį Eurolygos sprendimą „Chimki“ atstovai kalbėjo, kad komandos biudžetas mažės, tai reiškia, kad klubui teks priimti svarbius sprendimus renkantis žaidėjus.

„Sutinku, kad šį sezoną turėjome vieną geriausių sudėčių per visą klubo egzistavimą. Pasirinkome žaidėjus, kurie galėjo išpildyti sunkiausias trenerių užduotis.

Deja, bet žaidėjai kasmet keičia komandas. Kartais klubus palieka penki, šeši ar septyni krepšininkai. Manau, kad šis tarpsezonis bus labai įdomus.

Norime komandoje turėti stiprius vietinius žaidėjus. Rusas, jei jis yra aukštos klasės krepšininkas, turėtų gauti daugiau žaidybinio liko“, – „Chimki“ viziją dėstė rusas.

Žinoma, didžiausia Maskvos klubo užduotis – išlaikyti 31-erių 198 cm ūgio Aleksejų Švedą, kuris per metus uždirbdavo apie 3 mln. eurų.

„Norime jį matyti komandoje ir toliau. A.Švedas yra geriausias šalies krepšininkas, mes didžiuojamės tuo, kad žaidėjas atstovauja mūsų klubui. Pradėjome derybas, tačiau daug kas priklausys nuo jo paties norų.

Pažįstu jį, žinau, kad A.Švedui kontrakto dydis nebėra svarbus, jam svarbus vaidmuo komandoje. „Chimki“ klube jis yra visiškas lyderis, visi tai supranta. Tikiuosi, kad A.Švedas tai supras ir liks klube. Vis dėlto tuo pat metu suprantu, kad konkurencija rinkoje yra nemaža“, – nuogąstavo P.Astachovas.

A.Švedo agentas viešai pareiškė, kad gynėjas yra atviras pasiūlymams. Rusas tikisi grįžti ir į NBA, tiesa, ten žaistų tik tada, jei žinotų, kad jam atiteks svarbus vaidmuo komandoje. Apie komandos sudėties planus pirmadienį prabilo ir R.Kurtinaitis.

„Jei teks burti komandą iš naujo, tuomet tai bus laiko švaistymas, visiems vėl reikės pritapti, susižaisti. Juk krepšinio nežaisime pusmetį. Kaip treneris, aš norėčiau išlaikyti viską taip, kaip yra šiuo metu. Bet čia yra tik mano norai“, – RIA Novosti pasakojo R.Kurtinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.