EUROLYGA 2023

„Rytui“ sėkmės linkėjęs Ž. Urbonas pasinėrė į naujus vandenis: teko nusiimti vieną „trenerio antpetį“

Vasara daugeliui žmonių asocijuojasi su atostogomis, tačiau Utenos „Juventus“ stovykloje vyksta įtemptas darbo procesas. Žydrūno Urbono ekipa jau braižo būsimo sezono kontūrus, rodo didelį norą dalyvauti FIBA Čempionų lygoje ir ruošiasi 3x3 turnyrui, kuris prasidės liepos pradžioje.

Žydrūnas Urbonas ir Eimantas Skersis.<br> LKL.lt nuotr.
Žydrūnas Urbonas ir Eimantas Skersis.<br> LKL.lt nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>LKL/BNS nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>LKL/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Jun 4, 2020, 11:11 AM

„Esame maksimaliai įsitraukę. Keletą savaičių intensyviai sportuojame. Pradėjome tai daryti dar nežinodami tikslaus turnyro formato. Nenorėjome kažkur gulėti ir laukti, norisi savo įgūdžius toliau tobulinti ir aštrinti“, – portalui lrytas.lt pasakojo 43-ejų Ž.Urbonas.

Liepos mėnesį startuos naujas krepšinio turnyras, kurį keletą mėnesių brandina 3x3 krepšinio asociacija bei Lietuvos krepšinio lyga (LKL).

„Hoptrans 3x3“ turnyre dalyvaus dvylika komandų – devyni LKL klubai bei trys 3x3 krepšinio ekipos.

3x3 turnyre galima registruoti keturis žaidėjus, tačiau turnyro paraiškoje privaloma įrašyti šešis krepšininkus, tad „Juventus“ ekipą sudarys Arnas Beručka, Darius Tarvydas, Vytautas Šulskis, Ignas Vaitkus, Žygimantas Skučas bei Gintautas Matulis.

„Prieš pirmąją treniruotę žaidėjams sakiau, kad nusiimu vieną „trenerio antpetį“. Vis dar būsiu strategu, bet įdėmiai klausysiu ir jų patarimų.

Tiek D.Tarvydas, tiek G.Matulis tikrai papasakojo daugiau apie šį formatą, turiu gerus asistentus, o dabar jau ir pats visai neblogai pradedu suprasti 3x3 žaidimą“, – pripažino „Juventus“ treneris.

Utenos klubas jau dėlioja ir būsimo sezono gaires, komanda tikisi išlaikyti turimą žaidėjų branduolį, be to, turi ambicijų dalyvauti FIBA Čempionų lygoje.

Apie 3x3 krepšinio subtilybes, FIBA Čempionų lygą, Vilniaus „Ryto“ sprendimą ir „Juventus“ ateitį portalui lrytas.lt prakalbo komandos treneris Ž.Urbonas.

– Karantinas tęsiasi jau beveik tris mėnesius. Pasiilgote krepšinio?, – lrytas.lt paklausė Ž.Urbono.

– Du mėnesius žiūrėti rungtynių įrašus man neužteko. Man smagu su žaidėjais dirbti, pačiupinėti juos rankomis, jiems smagu gauti kažkokius nurodymus. Manau, kad vasaros turnyras yra labai gera galimybė vėl grįžti į krepšinį.

– Minėjote, kad treniruotes pradėjo prieš keletą savaičių. Kuo jos skiriasi nuo įprastų treniruočių sezono metu?

– Kamuolys tas pats, bet tai yra absoliučiai nauja specifika, kaip kokiam rankininkui žaisti vandensvydį. Lyg ir tie patys vartai, kamuolį reikia mesti rankomis, bet reikia ir mokėti plaukti.

Žaidimui 3x3 reikalinga visai kitokia strategija. Bet tai yra labai įdomu, dalį žaidimo elementų galima perkelti ir į žaidimą penki prieš penkis.

– Jūsų komandą sudaro mažiau patyrę žaidėjai, kodėl?

– Manau, kad turnyras galbūt yra labiau reikalingas jaunesniems žaidėjams, kuriems trūksta fiziškumo, agresijos ir žaidimo vienas prieš vieną. Čia galima jos nemažai išmokti. Tai yra labai gera platforma.

Žinoma, nesakau, kad netinka vyresnio amžiaus žaidėjai, tačiau čia vyrauja labai įtempta koncentracija, tempas ir krūvis, tenkantis žaidėjams.

Man, kaip treneriui, čia yra nauja patirtis, vien dėl to norėjau tai išbandyti.

– Kaip skiriasi jūsų darbo specifika, juk įmantrių derinių tokiame formate neprigalvosite.

– Atakai turime tik 12 sekundžių, tai derinių tikrai neprigalvosime. Maža to, aikštėje yra tik trys žaidėjai, kurie galėtų daryti megztuką, tiesa, nelabai apsimoka jo daryti (juokiasi).

Žinoma, specifika yra – užtvaros, trikampio žaidimas, kurį demonstravo ir „Chicago Bulls“. Sąsajų galima rasti įvairių, man kyla visokių įdomių idėjų.

Esu labai patenkintas šiuo turnyru, be to, kas nenorėtų važiuoti į olimpiadą?

– Komandoje norėjote matyti ir Gytį Radzevičių, tačiau jis nusprendė sportuoti individualiai. Kodėl?

– Dėl G.Radzevičiaus turime kitų planų. Jis vis dar yra mūsų žaidėjas, bet yra ir išpirkos galimybė. Nepaisant to, kad visi turnyro žaidėjai bus apdrausti, nenorėjome juo rizikuoti.

– Jau sulaukėte kitų komandų pasiūlymų?

– Kol kas negaliu nieko konkretaus pasakyti. Yra agentas, kuris dirba. Ant stalo pinigų dar neturime (juokiasi). Jis vis dar priklauso „Juventus“, tačiau žiūrėsime, kaip viskas susiklostys.

Džiaugsimės, jei jis liks, tačiau neliūdėsime, jei jis gaus galimybę išbandyti save aukštesniame lygyje ir uždirbti daugiau pinigų.

– Komanda pateikė paraišką dalyvauti ir FIBA Čempionų lygoje. Kokias galimybes regite šioje lygoje?

– Norime gauti galimybę sudalyvauti bent jau atrankoje. Vis dėlto tai priklauso nuo FIBA politikos. Daug kas priklausys nuo to, kiek klubų pateiks paraiškas dalyvauti.

Jei gausime šansą, tuomet bandysime prasimušti į pagrindinį turnyrą. Tai būtų geras praėjusio sezono įvertinimas. Žinoma, jei dalyvausime FIBA turnyre, tuomet klubo našta ir išlaidos padidės.

– „Rytas“ nusprendė spjauti į Europos taurės turnyrą ir persikelti į FIBA. Kaip reagavote į tokį sostinės komandos manevrą?

– Manęs nestebina, nes ten dirba tokie patys žmonės, kurie supranta esamą situaciją, todėl ir priima tam tikrus sprendimus. Tik yra vienas momentas, kad tai yra sostinės komanda.

Didžiulis miestas, tad nežinau, kaip lengvai sirgaliai, komandos aplinka priims tokį klubo žingsnį. Vis dėlto Čempionų lyga yra silpnesnis turnyras. Įdomu, kaip bus priimtas šis kartelės nuleidimas.

Ar tai buvo teisingas, ar neteisingas sprendimas parodys laikas. Manau, kad bus sunku tada, kai „Rytas“ pralaimės rungtynes. Net ir FIBA Čempionų lygoje nėra tokių komandų, kurios viską laimi. Įdomu, kaip į tuos pralaimėjus reaguos aistruoliai.

Nuo to priklausys ir klubo laikysena bei ateitis, linkiu „Rytui“ sėkmės.

– Praėjusiame sezone ne kartą sakėte, kad esate patenkintas komandos legionieriais Bryantu Crawfordu ir Shannonu Scottu. Yra galimybė, kad sirgaliai juos išvys ir kitame sezone?

– Dabartinė situacija leidžia mąstyti apie nemažą komandos branduolio išlaikymą. Visi supranta, kad biudžetai mažėja, nepaisant to, kurioje šalyje tu žaidi. Tikrai yra galimybė, kad tą patį B.Crawfordą Utenos sirgaliai pamatys ir kitame sezone.

Manau, kad jis buvo labai įdomus žaidėjas, tiesa, pilnai neatsiskleidęs, jam trūko nutrauktos sezono pabaigos. Tik atkrintamosiose galima pamatyti geriausią žaidėjo formą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.