EUROLYGA 2023

Eurolyga ir toliau kurpia planus dėl plėtros: akys krypsta į Londoną

Eurolygos vadovybė pastaruoju metu išplėtė turnyrą ir jame pastarąjį sezoną dalyvavo 18-a komandų. Tačiau Eurolyga norėtų išbandyti ir seniai puoselėjamą rinkos kryptį – Jungtinę Karalystę.

J.Bertomeu yra nusitaikęs į Jungtinės Karalystės rinką.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Bertomeu yra nusitaikęs į Jungtinės Karalystės rinką.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2020, 1:28 PM

„Turime svajonę turėti komandą Jungtinėje Karalystėje, nors ten ir nėra krepšinio tradicijų“, – taip paklaustas apie plėtrą praėjusiame sezone kalbėjo lygos vadovas Jordi Bertomeu.

Pasirodo, kad stipriausia Europos kepšinio lyga ieško tokio investuotojo, kuris sutiktų per penkerius metus įnešti bent 110 milijonų eurų, praneša sportspromedia.com.

Tokiu atveju klubas kasmet galėtų disponuoti 22 milijonų eurų biudžetu, o tai būtų dvigubai didesnis nei Kauno „Žalgirio“. Eurolyga kol kas prioritetus teiktų Londono miestui, tačiau svarstomas variantas ir Mančesteryje.

Spėliojama, ar tokiu projektu nesusigundytų vienas iš didžiųjų Anglijos „Premier“ futbolo lygos klubu, kuris galėtų pasekti sėkmingais Madrido „Real“ ir „Barcelona“ pavyzdžiais Ispanijoje.

Pastarąjį kartą Eurolygoje klubas iš Jungtines Karalystės varžėsi 2001 metais, kuomet turnyre dalyvavo Londono „Towers“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?