EUROLYGA 2023

NBA klubas planuoja žaisti stebint žiūrovams: „Warriors“ atliks COVID-19 testus ir sirgaliams

San Fransiske įsikūręs NBA klubas „Golden State Warriors“ pateikė savo pasiūlymus miesto pareigūnams, kaip koronaviruso pandemijos metu planuoja žaisti savo arenoje „Chase Center“, kurioje pusę vietų tikisi užpildyti žiūrovais.

„Chase Center“ pusę vietų tikimasi užpildyti žiūrovais.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Chase Center“ pusę vietų tikimasi užpildyti žiūrovais.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2020, 8:26 AM, atnaujinta Nov 14, 2020, 8:40 AM

Pasak ESPN, „Warriors“ sukūrė planą, pagal kurį jie gali turėti 50 proc. žiūrovų savo namų rungtynėse. „Chase Center“ talpa yra 18 064 vietos, taigi tai reiškia, kad „Warriors“ planą patvirtinus kiekvienas rungtynes galės stebėti iki 9000 sirgalių.

ESPN pranešė, kad San Fransisko sveikatos departamentas jiems atsakė, jog „Warriors“ planas yra peržiūrimas atsižvelgiant į dabartinį COVID-19 atvejų plitimą mieste ir valstijoje. Planas pavadintas „Operacija DubNation“ ir jame yra numatyti kiekvieno sirgaliaus, klubo darbuotojų ir, žinoma, žaidėjų testai kiekvienoms rungtynėms.

„Warriors“ klubas yra pasirengęs tam išleisti daugiau nei 30 milijonų dolerių.

Klubo savininkas Joe Lacobas tikisi, kad „Warriors“ sukurta strategija gali būti pavyzdys, kuriuo galės vadovautis ir kiti klubai.

„Aš ne tik noriu tai padaryti ir parodyti pasauliui, ką mes galime padaryti dabar. Aš esu pasirengęs išleisti pinigus tam, – ESPN sakė J.Lacobas ESPN. – Tai labai rimta problema. Tai negali tęstis daugelį metų. Nes jei tai tęstųsi ilgą laiką, NBA nebeliktų.

Negalite išlaikyti šios lygos be sirgalių. Tai galite padaryti metus, nes metus mes visi susitvarkysime. Bet tarkime, kad esame tokioje situacijoje ir kitais metais. Tai būtų rimta finansinė žala daugeliui žmonių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.