EUROLYGA 2023

V. Čeponio kritikos strėlės M. Schilleriui: „Jis yra silpniausia „Žalgirio“ grandis“

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ ekipa namuose 103:100 (31:24, 20:26, 26:21, 14:10, 12:9) išnešė sveiką kailį dvikovoje prieš Prienų „CBet“ komandą.

V.Čeponis negailėjo kritikos Kauno klubo strategui.<br>Lrytas.lt koliažas.
V.Čeponis negailėjo kritikos Kauno klubo strategui.<br>Lrytas.lt koliažas.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2020-11-16 09:23, atnaujinta 2021-10-12 11:38

Lietuvos čempionus nuo pralaimėjimo išgelbėjo Steve'o Vasturios tritaškis likus 3,9 sek. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos.

Tuo tarpu pastarosiose dviejose Eurolygos rungtynėse Kauno klubui nesėkmių išvengti nepavyko.

Paskutinėje tarptautinėje dvikoje „Žalgiris“ patyrė pralaimėjimą 28 taškų skirtumu (57:85) Tel Avivo „Maccabi“ ekipai.

Ši Martino Schillerio treniruojamos komandos atkarpa pro akis neprasprūdo sporto komentatoriui ir žurnalistui Vaidui Čeponiui. Pastarasis socialiniame tinkle „Facebook“ negailėjo kritikos strategui iš Austrijos ir įvardino jį kaip šiuo metu silpniausią „Žalgirio“ klubo grandį.

„Ar patobulės Martinas Schilleris?

Kuo toliau, tuo labiau ryškėja „Žalgirio“ trenerio Schillerio silpnosios vietos. Sekmadienį per Marytės plauką buvo įveikta Prienų komanda, o žalgiriečių gynyba kaip ir Tel Avive buvo kiemo lygio. Šeimininkai panaudojo 11 žaidėjų, „Cbet“ rungtyniavo tik aštuoniese.

Be to, ketvirtajame kėlinyje išsibaudavo Wrightas, Dimša, su keturiomis pražangomis ilgai laikėsi Domarkas, Miniotas. Paskui ir pastarasis iškrito dėl pražangų.

Na, jau per pratęsimą maniau, kad kauniečiai sumindys varžovus, bet tik vos ne vos išnešė sveiką kailį. Ir dėl to, kad „Cbet“ turi labai talentingą strategą – Mantą Šernių.

Schileris arba naudoja „Ice“ gynybą, ar visišką susikeitimą ginamaisiais visiškai neatsižvelgdamas, kokius krepšininkus turi oponentai.

Sekmadienį šias sistemas svečiai gliaudė kaip „sėmkes“. „Žalgirio“ treneris visiškai ignoruoja „step outą“, kuris padėtų pristabdyti pavojingus priešininkų įžaidėjus ir priverstų juos nusimesti kamuolį.

Mat Schilleris bijo praleisti tritaškių iš aikštės kampų. Tačiau nepasitelkiant step outo, priešininkai tolimas bombas skraidina iš kitų vietų, be to, atsiranda ir kitų gynybos skylių.

Kauniečiams pristinga kantrybės, koncentracijos ar kvapo gintis, kai priešininkai poziciniame puolime labai ilgai laiko kamuolį ir ieško silpnųjų Kauno komandos vietų.

Sekmadienį matėme būtent tokį vaizdą. Netikiu, kad, tarkim, Beržininkaitis, ilgai dirbęs su Šaru, Schilleriui to nepasako.

Turiu omeny gynybos sistemas. Realiausiai, jog vyr. treneris neįsiklauso į patarimus ir kietakaktiškai laikosi savo principų. Galbūt pakeisti požiūrį į gynybą austrui padės tik dar keli triuškinami pralaimėjimai Eurolygoje iš eilės.

O galbūt padės tik Pauliaus Motiejūno įsikišimas, jei toks apskritai įvyks. „Žalgirio“ vadovas, panašu, tolerentiškai nesikiša į patį žaidimą. Yra ką taisyti ir puolime.

Buvo gražu žiūrėti, kaip Prienai, varžovams susikeitus ginamaisiais, efektyviai išnaudoja mismatchus (pranašumo situacijas). „Žalgiris“ tuo ginklu naudojasi retai.

Ypač turiu omenyje kamulio įmetimą aukštam žmogui, kai prie jo atsiduria žemesnis oponentas. Sekmadienį žalgiriečiai kurį laiką strigo prieš varžovų aikštės, taip pat kombinuotą gynybą.

Schilleris ne tik taktiškai vėl nepaengė komandos, bet ir vėl nesugebėjo nuteikti auklėtinių kovai kaip ir Izraelyje.

Nelabai protingai atrodo Schillerio nusistatymas leisti tą patį starto penketą nekreipiant dėmesio į varžovų sudėtį. Praradus iniciatyvą pirmajame kėlinyje kaunantis su galingais klubais paskui atsigriebti tampa sudėtinga.

Pavyzdžiui, Lauvergne'o perlaikymas aikštėje žaidžiant su „Realu“ ir Rubito laikymas ant suolo, nors puolime jis atrodė itin solidžiai, be to, jis prieš Tavaresą gali žaisti pikenpopą ir pataikyti iš vidutinio nuotolio.

Nesuvokiama, kad net rungtynėse su Prienais Blaževičius marinuoja suolą. Lukošiūnas palakstė tik epizodiškai.

Eikvoti jėgas turėjo pagrindiniai žaidėjai. Kai kurie turbūt ir motyvacijos stigo. Galbūt jau dabar Marekui reikia prašyti „Žalgirio“ vadovų, kad jį skolintų. Na kad ir „Lietkabeliui“. Gerą „Žalgirio“ startą Eurolygoje labiausiai siečiau su krepšininkų, o ne vyr. trenerio nuopelnais.

Dar juntamas ir Jasikevičiaus įdirbis. Nepamirškime, kad „Chimki“, ASVEL buvo smarkiai nukraujavę dėl koronaviruso, „Anadolu Efes“ žaidė be Larkino ir pan.

Nenoriu Schillerio piešti tik juodomis spalvomis. Galbūt jis tobulės, keisis į gerąją pusę. Tačiau šiuo metu jis, o net ne lengvojo krašto pozicija yra silpniausia „Žalgirio“ grandis“, – socialiniame tinkle rašė V.Čeponis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.