EUROLYGA 2023

Vyriausybė pritarė: Lietuvoje bus rengiamas Europos krepšinio čempionato atrankos turnyras

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Švietimo mokslo ir sporto ministerijos siūlymui palaikyti Lietuvos krepšinio federacijos iniciatyvą saugaus „burbulo“ principu mūsų šalyje rengti trečiojo atrankos etapo į 2022-ųjų FIBA Europos vyrų krepšinio čempionatą varžybas.

Vyriausybė pritarė: Lietuvoje bus rengiamas Europos krepšinio čempionato atrankos turnyras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vyriausybė pritarė: Lietuvoje bus rengiamas Europos krepšinio čempionato atrankos turnyras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2020, 5:54 PM

Jos vyktų 2021 m. vasario 15-23 d. Vilniuje, Lietuvos komanda žaistų su Čekijos ir Danijos rinktinėmis. Lietuvos krepšininkai atrankos turnyro C grupėje varžosi su Belgijos, Čekijos ir Danijos komandomis.

„Lietuvoje jau vyko ne vienas tarptautinis krepšinio turnyras. Turime puikiai išvystytą infrastruktūrą, galime sėkmingai vykdyti tokio lygio varžybas. Tikiu, kad ir pandemijos metu sugebėsime bendromis jėgomis su krepšinio federacija užtikrinti saugias sąlygas mūsų šalies ir kitų valstybių komandoms.

Be to, visi puikiai žinome, ką mūsų tautai reiškia pergalės krepšinyje, todėl tikimės, kad namų sienos padės Lietuvos rinktinei jas lengviau iškovoti“, – pažymi laikinai švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas einantis Algirdas Monkevičius.

Lapkričio 16 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) gavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) raštą, kuriame prašoma Vyriausybės pritarimo Lietuvoje 2021 m. vasario 15-23 d. organizuoti FIBA EUROBASKET atrankos turnyrą bei pagal galimybes prisidėti finansiškai.

Pagal FIBA taisykles, kandidatuojant rengti tokį turnyrą, federacija privalo pateikti Tarptautinės krepšinio federacijos FIBA Europos padaliniui ir šalies Vyriausybės ar atsakingos ministerijos patvirtinimą dėl sutikimo organizuoti renginį.

LKF ne kartą organizavo tarptautinius renginius ir jau šį mėnesį – lapkričio 23–30 d. – Vilniuje surengs FIBA Eurobasket 2022 m. antrojo atrankos etapo varžybas, kuriose Lietuvos komanda žais su Danijos ir Belgijos rinktinėmis.

Turnyras taip pat organizuojamas „burbulo“ principu, kai vienos atrankos grupės komandos rungtyniauja vienoje arenoje, gyvena viename viešbutyje ir jį palikti turi teisę tik vykdamos į rungtynes ar treniruotes. Todėl, ministerijos nuomone, federacija įgys patirties vykdant ir daugiau panašaus tipo renginių.

Preliminari FIBA Eurobasket atrankos turnyro Lietuvoje 2021 m. vasario 15-23 d. sąmata sudaro 280 000 Eur. Iš ŠMSM prašoma suma sieks apie 30 000 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.