EUROLYGA 2023

Neįprasta diena Eurolygos lietuviams – dviejų G kaktomuša

Eurolygos komandoms nukeltas rungtynes reikia žaisti neįprastomis dienomis. Pirmadienį tą darė Vitorijos „Baskonia“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“, kuriose rezultatyviai žaidė Lietuvos krepšininkai Rokas Giedraitis ir Artūras Gudaitis.

Artūras Gudaitis kitą sezoną žais Rusijos klube.<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Gudaitis kitą sezoną žais Rusijos klube.<br>G.Šiupario nuotr.
Rokas Giedraitis 
Rokas Giedraitis 
R.Giedraitis.<br>Twitter nuotr.
R.Giedraitis.<br>Twitter nuotr.
R.Giedraitis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Giedraitis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-11-23 23:43, atnaujinta 2020-11-23 23:45

R.Giedraitis pirmadienį įmetė 15 taškų ir buvo rezultatyviausias „Baskonia“ žaidėjas, tačiau jo komanda namie pralaimėjo svečiams iš Sankt Peterburgo 70:77. Nugalėtojams A.Gudaitis pelnė 13 taškų.

Dar vienas „Baskonia“ lietuvis Tadas Sedekerskis taškų nepelnė.

Tris kėlinius aikštėje vyko lygi kova, o pirmaujanti komanda keitėsi net 12 kartų. Vis dėlto trečiojo kėlinio pabaigoje „Zenit“ pradėjo lemiamą spurtą, ketvirtojo kėlinio pradžioje įgijo dviženklę persvarą ir įveikė jėgų pritrūkusius „Baskonia“ krepšininkus, kurie žaidė penktas rungtynes per 12 pastarųjų dienų.

Sankt Peterburgo klubas žaidė dar tik 7 rungtynes, per kurias iškovojo 5 pergales. „Zenit“ pakilo į šeštąją vietą, bet pagal prarastus taškus yra antras ir atsilieka tik nuo lyderės „Barcelona“, kuri per 9 rungtynes patyrė vieną pralaimėjimą.

Šią savaitę „Zenit“ dar atvyks į Lietuvą ir ketvirtadienį žais su Kauno „Žalgiriu“.

Vitorijos komanda laimėjo 4 iš 9 rungtynių ir užima 11-ąją vietą.

Lietuviai

Artūras Gudaitis. Vidurio puolėjas iki 9-osios minutės buvo vienintelis taškus pelnęs „Zenit“ žaidėjas. Tiesa, per tiek laiko svečių komandai pavyko surinkti vos 6 taškus, o A.Gudaičio dengiami varžovų vidurio puolėjai labai laisvai jautėsi po Sankt Peterburgo komandos krepšiu. Antras A.Gudaičio aktyvumo pliūpsnis buvo ketvirtojo kėlinio pradžioje.

Lietuviui po varžovų krepšiu atkovojus kamuolį, pelnius du taškus ir pridėjus taiklų baudos metimą, skirtumas pirmą kartą tapo dviženklis, po to jis laimėjo kelias dvikovas prieš lėtesnį Y.Fallį ir rezultatyviai baigė dar dvi atakas.

Iš viso A.Gudaitis per 22 min. pelnė 13 taškų (4/6 dvitaškių, 5/5 baudų), atkovojo 7 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir pats prasižengė 3 kartus.

Rokas Giedraitis. Puolėjas pelnė pirmuosius „Baskonia“ taškus, bet tą padarė tik 5-ąją minutę. Trečiojo kėlinio pradžioje R.Giedraitis trimis paeiliui tolimais metimais (dviem tritaškiais ir tolimu dvitaškiu) sugrąžino Vitorijos komandai pranašumą, tačiau pernelyg pasitikėjo savo jėgomis ir priėmė kelis skubotus sprendimus, dažnai netinkamai užsiimdavo padėtį gindamasis. R.Giedraitis žaidė 31,5 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 15 taškų (2/2 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

Tadas Sedekerskis. Antrojo kėlinio antrąją minutę į aikštę įleistas „Baskonia“ puolėjas neblogai prižiūrėjo M.Ponitką, bet kartais pasimesdavo, kai reikėdavo keistis dengiamaisiais. Kaip tik tuo metu, kai žaidė T.Sedekerskis, varžovai tvirtai perėmė iniciatyvą. Lietuvis aikštėje praleido 8 min. ir nė karto nemetė į krepšį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.