EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: turo bruožas – prastas taiklumas

Eurolygos vienuoliktajame ture tarp Lietuvos krepšininkų rezultatyviausiai žaidė Marius Grigonis. Tačiau jo tritaškiai Kauno „Žalgiriui“ padėjo nebent nepralaimėti triuškinamu skirtumu.

Eurolygos lietuviai: turo bruožas – prastas taiklumas.<br>lrytas.lt koliažas.
Eurolygos lietuviai: turo bruožas – prastas taiklumas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2020, 9:42 AM

Visų kitų lietuvių rezultatyvumas buvo vienženklis, o keli krepšininkai – Artūras Milaknis, Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas – pasižymėjo labai prastu taiklumu.

„Žalgiris“

Spalio pabaigoje Eurolygoje pirmavęs Kauno „Žalgiris“ per visą lapkritį neiškovojo nė vienos pergalės. Paskutinė proga buvo ketvirtadienį, kai į Kauną atvyko Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkai, tačiau jiems „Žalgiris“ nusileido 75:83. Lietuvos čempionai patyrė penktąjį iš eilės pralaimėjimą.

Šeimininkai trumpai pirmavo tik rungtynių pradžioje. Jau pirmojo kėlinio viduryje svečiai persvėrė rezultatą, o trečiajame kėlinyje „Zenit“ persvara pasiekė 25 taškus. Po to „Žalgiris“ surengė ilgas gaudynes, bet tik sumažino atsilikimą.

„Žalgirio“ dvyliktukas buvo toks pats, kaip per kelerias praėjusias rungtynes – be traumuoto Patricio Garino ir į Lietuvos rinktinę išleisto Mareko Blaževičiaus. Nepasikeitė ir tai, kad į paraišką nuolat patenkantis Karolis Lukošiūnas į aikštę vėl nebuvo įleistas.

Šeši Lietuvos krepšininkai ketvirtadienį įmetė 32 iš 75 komandos taškų. Marius Grigonis pelnė 18 taškų, Paulius Jankūnas – 6, Rokas Jokubaitis – 4, Artūras Milaknis ir Lukas Lekavičius – po 2, Martinas Gebenas – 0.

„Zenit“ aprangą vilkintis buvęs žalgirietis Artūras Gudaitis surinko 6 taškus.

Sankt Peterburgo komandoje buvo registruoti keturi rusai, žaidė – trys, taškus pelnė – du (Andrejus Zubkovas – 4, Denisas Zacharovas – 2).

„Žalgiris“ tęsia šiuo metu ilgiausią pralaimėjimų seriją Eurolygoje ir jau nukrito į 11-ąją vietą. Kauno komanda laimėjo 5 iš 11 rungtynių.

Kitas rungtynes kauniečiai vėl žais namie – gruodžio 4 dieną (penktadienį) priims Eurolygos lyderę „Barcelona“, kurią treniruoja buvęs „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Mėlyni-granatiniai“ į Kauną atvyks gavę skaudų antausį nuo autsaiderės Vilerbano ASVEL ekipos, kuriai penktadienį jos aikštėje beviltiškai pralaimėjo 68:80.

Nors „Barcelona“ nutraukė 7 pergalių virtinę, liko pirmojoje vietoje. Barselonos komanda laimėjo 8 iš 10 rungtynių. Nuo lyderių mažiausiai atsilieka Maskvos CSKA (8 iš 11), „Valencia“ (7 iš 10), Miuncheno „Bayern“ (7 iš 11), „Zenit“ (6 iš 8), Stambulo „Anadolu Efes“ (6 iš 10) ir Madrido „Real“ (6 iš 11).

Legionieriai

Vitorijos „Baskonia“ ketvirtadienį su „Olympiakos“ komanda padarė tą patį, ką „Zenit“ padarė su „Žalgiriu“ – pribloškė varžovus pirmoje rungtynių pusėje ir atrėmė visus jų bandymus atsitiesti po pertraukos.

Nuo pirmojo kėlinio vidurio visą laiką pirmavę, o antrajame kėlinyje 22 taškų persvarą įgiję Vitorijos krepšininkai varžovų aikštėje nugalėjo 90:76.

„Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis pelnė 6 taškus, o jo komandos draugas Tadas Sedekerskis šįkart įvykius stebėjo nuo suolo.

Vitorijos komanda laimėjo 5 iš 10 rungtynių ir užima dešimtąją vietą.

Dar žemiau nukrito Stambulo „Fenerbahçe“, kuris laimėjo 4 iš 11 rungtynių ir dalijasi dvyliktąją vietą su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Penktadienį „Fenerbahce“ namie nusileido „Valencia“ komandai 86:90 ir patyrė ketvirtą iš eilės pralaimėjimą. Stambulo klubo puolėjas Edgaras Ulanovas taškų nepelnė.

„Fenerbahce“ ilgai pirmavo, o antrojo kėlinio pabaigoje įgijo didžiausią rungtynėse 10 taškų persvarą. Tačiau „Valencia“ pamažu prisivijo, o paskutinėmis minutėmis tvirtai kontroliavo situaciją.

Lietuviai

Marius Grigonis. Antrajame kėlinyje tris tritaškius pataikęs M.Grigonis neleido, kad skirtumas dar prieš pertrauką netaptų nepadoriai didelis, ir buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas.

Vis dėlto nemažai jo sprendimų kėlė didelių abejonių ir komandos atakas nuvesdavo į akligatvį.

M.Grigonis žaidė 30,5 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 18 taškų (1/3 dvitaškių, 4/4 tritaškių, 4/4 baudų), išprovokavo 4 pražangas ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Jis šį sezoną pataikė visus 41 baudos metimą ir pelno vidutiniškai 15,3 taško.

Artūras Gudaitis. „Žalgirio“ priekinės linijos žaidėjai neleido „Zenit“ vidurio puolėjui gauti kamuolį pavojingose vietose. Be kamuolio A.Gudaitis nebuvo labai pavojingas, bet sugebėjo rezultatyviai pabaigti kelias atakas. Jis žaidė 17,5 min. ir pelnė 6 taškus (1/2 dvitaškių, 4/4 baudų).

Paulius Jankūnas. Trečias iš eilės rungtynes starto penkete pradėjęs P.Jankūnas jau antrąją minutę gavo antrą pražangą, bet nepradėjo pernelyg saugotis ir gerai stumdėsi po abiem krepšiais.

Nors „Žalgirio“ veteranui vėl nepavyko pataikyti iš toli, jis pridėjo įvairovės komandos puolimui ir pasiekė asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą. P.Jankūnas per 13,5 min. pelnė 6 taškus (3/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio), atkovojo 5 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Rokas Giedraitis. „Baskonia“ puolėjas dažnai reikiamu laiku atsidurdavo reikiamoje vietoje, bet jo taiklumas buvo labai prastas.

Tiesa, R.Giedraitis pataikė pirmąjį tritaškį, tačiau po to kamuolys vis išsisukdavo iš lanko, o trečiojo kėlinio pradžioje lietuvis nieko nesuprasdamas skėstelėjo rankomis, kai jam nepavyko įridenti kamuolio į krepšį gražiai įsiveržus į baudos aikštelę.

Išsimušęs iš vėžių puldamas R.Giedraitis antroje rungtynių pusėje kartais puse žingsnio pavėluodavo ir gindamasis. Jis per 25 min. pelnė 6 taškus (0/3 dvitaškių, 2/6 tritaškių).

Lukas Lekavičius. „Žalgirio“ gynėjas keliskart neapsigynė nuo K.Pangoso, o puldamas nerado kelių prie varžovų krepšio. Netaikliai mėtęs L.Lekavičius per 21 min. pelnė 2 taškus (1/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

Rokas Jokubaitis. Jaunasis gynėjas nesijautė užtikrintai ir į krepšį pataikė tik ketvirtajame kėlinyje. R.Jokubaitis žaidė 21,5 min. ir pelnė 4 taškus (2/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių).

Artūras Milaknis. Vos įėjęs į aikštę A.Milaknis praleido du A.Hollinso tolimus metimus ir prasiveržimą, pats neįmetė visiškai laisvas ir per 2 minutes prasižengė du kartus.

Nė karto iš toli nepataikęs „Žalgirio“ metikas žaidė tik 13 min. (trumpiausiai šį sezoną), pelnė 2 taškus (0/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir 3 kartus prasižengė. A.Milaknis per pastarąsias ketverias rungtynes pataikė tik 1 iš 10 tritaškių.

Martinas Gebenas. Jei ne statistikos protokolas, būtų galima pagalvoti, kad „Žalgirio“ vidurio puolėjas ketvirtadienį visai nežaidė. Vis dėlto jis žaidė, bet per 6,5 min. nė karto nemetė į krepšį ir neatkovojo nė vieno kamuolio. Per visas praėjusias rungtynes M.Gebenas įmesdavo bent 2 taškus.

Edgaras Ulanovas. „Fenerbahce“ puolėjas nepataikė pirmoje rungtynių atakoje, po to puolė pasyviai, o gindamasis dažnai nespėdavo paskui dengiamą varžovą.

Treneris I.Kokoškovas ketvirtajame kėlinyje net neleido llabai prastai žaidusio ietuvio į aikštę. E.Ulanovas žaidė 14 min. (trumpiausiai šį sezoną) ir trečią kartą per ketverias pastarąsias rungtynes nepelnė nė taško (0/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.