EUROLYGA 2023

Trys Lietuvos krepšininkės pradėjo dėl koronaviruso vėluojantį naują Eurolygos sezoną

Trys Lietuvos krepšininkės antradienį žaidė pirmąsias naujo Eurolygos sezono rungtynes. Į aikštę žengė Laura Miškinienė iš Gdynės „Arka“, Justė Jocytė iš Liono ASVEL ir Giedrė Labuckienė iš Žeronos „Uni“. Lietuvos krepšininkė atstovauja dar vienai Eurolygos komandai – „Izmit“ gretose yra Eglė Šikšniūtė. Tačiau Izmito ekipa dėl epidemijos negalėjo atvykti į Stambulą.

Justė Jocytė su ASVEL komanda šventė pergalę.<br>Twitter nuotr.
Justė Jocytė su ASVEL komanda šventė pergalę.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2020, 12:27 AM, atnaujinta Dec 2, 2020, 12:36 AM

Lietuvės

Jau pirmajame ture Stambule susitiko dvi komandos, kuriose žaidžia lietuvės. B grupės rungtynėse Liono ASVEL sutriuškino Gdynės „Arka“ krepšininkes 89:57.

Labai netaikliai atakavusi „Arka“ starto penketo vidurio puolėja Laura Miškinienė per 20,5 min. pelnė 4 taškus (1/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų). Ketvirtojo kėlinio viduryje į aikštę įleista 15-metė ASVEL gynėja Justė Jocytė per 4 min. pelnyti taškų nespėjo (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio).

C grupės rungtynėse Žeronoje šio miesto „Spar“ komanda palaužė Rygos TTT krepšininkes 81:79. Rygietės rengė paskutinę ataką, bet tolimas amerikietės Jessicos Thomas metimas tikslo nepasiekė.

„Spar“ vidurio puolėja Giedrė Labuckienė žaidė 13 min. ir pelnė 10 taškų (3/4 dvitaškių, 4/4 baudų). Beje, prieš kelis sezonus G.Labuckienė vilkėjo TTT aprangą.

Sistema

Kaip ir praėjusiais metais, Eurolygoje žaidžia 16 komandų. Tačiau šį sezoną turnyras dėl pandemijos rengiamas kitokia sistema. Anksčiau komandos būdavo padalijamos į dvi grupes, kuriose žaisdavo išvykomis.

Šį sezoną sudarytos keturios grupės po keturias komandas. Grupių varžybos vyks dviem ratais, bet visos keturios komandos susirenka viename mieste. Pirmojo rato rungtynės žaidžiamos gruodžio 1-4 dienomis, antrasis ratas numatytas sausio 19-22 dienomis.

Šią savaitę A ir B grupių komandos susirinko Stambule, C grupės – Žeronoje, D grupės – Šoprone. Du burbulai nebuvo užpildyti. Dėl sveikatos krizės pirmąjį ratą praleidžia „Izmit“ (A grupė) ir Stambulo „Galatasaray“ (D grupė) komandos.

Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas. Ketvirtfinalio etapas numatomas kovo 17-19 dienomis, finalo ketvertas – balandžio 16-18 dienomis.

Komandos

Eurolygoje žaidžia devynių šalių komandos. Po tris – Prancūzijos (Liono ASVEL, Buržo „Tango“ ir Mon de Marsano „Landes“), Rusijos (Jekaterinburgo UGMK, Kursko „Dinamo“ ir Orenburgo „Nadežda“) ir Turkijos (Stambulo „Fenerbahçe“, Stambulo „Galatasaray“ ir „Izmit“), dvi – Ispanijos (Salamankos „Perfumerias Avenida“ ir Žeronos „Spar“), po vieną – Čekijos (Prahos USK), Italijos (Skijaus „Famila“), Latvijos (Rygos TTT), Lenkijos (Gdynės „Arka“) ir Vengrijos („Sopron“).

Žeronos ir Izmito komandos į Eurolygą pateko atrankos etape įveikusios Sfentu Georgės „Sepsi“ (Rumunija) ir Miškolco „Aluinvent“ (Vengrija) klubus.

Dar keturios Lietuvos krepšininkės atstovauja klubams, kurie ruošiasi dalyvauti Europos taurės turnyre. Antras pagal rangą žemyno turnyras prasidės tik sausio mėnesį.

1 turas

A grupė

Kursko „Dinamo“ – Orenburgo „Nadežda“ 74:77.

B grupė

Stambulo „Fenerbahçe“ (S.Sabally 30) – Prahos USK 77:70,

Liono ASVEL (J.Jocytė 0) – Gdynės „Arka“ (L.Miškinienė 4) 89:57.

C grupė

Jekaterinburgo UGMK – Skijaus „Famila“ 83:61,

Rygos TTT – Žeronos „Spar“ (G.Labuckienė 10) 79:81.

D grupė

Buržo „Tango“ – „Sporon“ 60:70.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.