EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ krepšininkams Europos taurės turnyre vis dar liko nedidelė landa

Nors Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai Europos taurės turnyre laimėjo vos vienerias iš aštuonerių rungtynių, o šį trečiadienį išvykoje nusileido grupės autsaideriui Antverpeno „Giants“ klubui, panevėžiečiai dar neprarado galimybės patekti į „Top 16“ etapą. Tačiau „Lietkabeliui“ reikia ne tik laimėti abejas likusias rungtynes, bet ir sulaukti vienintelės konkurentės „Andorra“ komandos pralaimėjimų.

„Lietkabelis“ dar turi menkus šansus prasibrauti į kitą Europos taurės turnyro etapą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lietkabelis“ dar turi menkus šansus prasibrauti į kitą Europos taurės turnyro etapą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lietkabelis“ dar turi menkus šansus prasibrauti į kitą Europos taurės turnyro etapą.
„Lietkabelis“ dar turi menkus šansus prasibrauti į kitą Europos taurės turnyro etapą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2020, 6:45 AM

Kelialapius į „Top 16“ etapą jau užsitikrino 12 komandų. Tarp jų – abi užsienio ekipos, kurioms atstovauja lietuviai: Las Palmaso „Gran Canaria“ su Tomu Dimša bei Krasnodaro „Lokomotiv“ su Mantu Kalniečiu ir Mindaugu Kuzminsku.

Ko reikia „Lietkabeliui“?

Europos taurės turnyre šią savaitę buvo sužaistos devintojo turo rungtynės. Formaliai iki pirmojo etapo pabaigos liko vienas turas, tačiau daugeliui komandų, tarp jų „Lietkabeliui“ ir jo konkurentei „Andorra“, reikės žaisti dar dvejas arba trejas rungtynes.

Šiuo metu 1 iš 8 rungtynių laimėjęs „Lietkabelis“ grupėje užima penktąją vietą, o 3 iš 7 rungtynių laimėjusi „Andorra“ yra ketvirta. Į „Top 16“ etapą pateks keturios grupės komandos, o „Lietkabelis“ ir „Andorra“ varžosi dėl ketvirtosios vietos.

Panevėžio komanda kitą savaitę savo aikštėje žais abejas likusias rungtynes: trečiadienį – su „Andorra“, penktadienį – su „Monaco“.

Andoros ekipa po dvikovos su panevėžiečiais žais dar du kartus, abu kartus išvykose, bet vėliau: gruodžio 22 dieną – su Bolonijos „Virtus“ ir gruodžio 29 dieną su „Monaco“.

Panevėžiečiai aplenks Andoros komandą vieninteliu atveju: jei atsiskaitys su „Andorra“ didesniu skirtumu negu pirmajame rate pralaimėjo išvykoje (Andoroje šeimininkai nugalėjo 10 taškų skirtumu), po to nugalės Monako krepšininkus, o „Andorra“ pralaimės dar ir paskutines dvejas rungtynes.

Tokiu atveju „Lietkabelis“ ir „Andorra“ surinktų po tris pergales, bet Nenado Čanako vyrai atsidurtų aukščiau dėl geresnio taškų skirtumo tarpusavio rungtynėse.

Kas iškovojo kelialapius?

C grupėje kitus tris kelialapius užsitikrino Bolonijos „Virtus“ (laimėjo visas 8 rungtynes), Krasnodaro „Lokomotiv“ (7 iš 9) ir „Monaco“ (4 iš 7).

A grupėje paaiškėjo visi keturi laimingieji: Badalonos „Joventut“ (6 iš 8), Kazanės „Uniks“ (6 iš 9), Burgo „Jeunesse Laique“ ir Belgrado „Partizan“ (po 5 iš 8).

B grupėje tris kelialapius užsitikrino Malagos „Unicaja“ (7 iš 9), „Boulogne-Levallois“ ir Podgoricos „Budućnost“ (po 5 iš 8), D grupėje teisę žaisti kitame etape jau iškovojo dvi komandos Las Palmo „Gran Canaria“ (7 iš 9) ir Trento „Dolomiti Energia“ (6 iš 9).

B grupėje dėl paskutinio kelialapio kovoja Baro „Mornar“ (4 iš 9) ir Ulmo „ratiopharm“ (3 iš 9), D grupėje į dvi laimingąsias vietas taikosi Liublianos „Olimpija“ (5 iš 8), „Nanterre“ (4 iš 8) ir Patrų „Prometheas“ (2 iš 7).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.