EUROLYGA 2023

Sudėtingą kelionę iškentęs M. Ndouras – apie treniruotes neįgaliųjų tualete ir „Ryto“ pažeminimą

Po 18 valandų trukusio skrydžio į Vilnių nusileidęs Maurice‘as Ndouras trečiadienį pradžiugino Vilniaus „Ryto“ klubo gerbėjus.

M.Ndouras papasakojo apie skrydį į Vilnių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Ndouras papasakojo apie skrydį į Vilnių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Ndouras papasakojo apie skrydį į Vilnių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Ndouras papasakojo apie skrydį į Vilnių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Ndouras papasakojo apie skrydį į Vilnių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Ndouras papasakojo apie skrydį į Vilnių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Marčiulionis sužibo FIBA Čempionų lygos rungtynėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Marčiulionis sužibo FIBA Čempionų lygos rungtynėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 11, 2020, 3:44 PM

Likus vos valandai iki FIBA Čempionų lygos rungtynių pradžios su Rygos VEF ekipa, 206 cm ūgio krepšininkas atvyko į Lietuvą ir su policijos palyda buvo atgabentas į „Jeep“ arenoje vykusią dvikovą.

Plačiau apie tai 28-erių aukštaūgis papasakojo portalo „Eurohoops“ žurnalistui Johnny Askouniui.

„Į Lietuvą atvykau likus vos valandai iki rungtynių. Nuo oro uosto iki arenos vykau su policijos palyda. Daugelis žmonių man teigė, kad žaisti po tokios kelionės yra beprotiška, tačiau tuo metu man tai atrodė geriausias ir paprasčiausias sprendimas.

Aš esu krepšininkas ir žaidžiu žaidimą, kurį labai myliu, todėl čia negalėjo būti jokių pasiteisinimų“, – apie šią situacija mintimis dalinosi „Ryto“ legionierius.

Krepšininkas taip pat papasakojo apie ilgai trukusio skrydžio į Vilnių ypatumus. Pasak M.Ndouro, fizinę formą jam teko palaikyti net neįgaliųjų tualete.

„Kai sužinojau, kad mano koronaviruso testas neigiamas, pradėjau 18 valandų trukusią kelionę, – teigė senegalietis. – Išvykau gruodžio 7 dieną 20:30 valandą. Kai nusileidau Varšuvoje, pradėjau mankštintis.

Pamenu, kad vienu metu pratimus atlikinėjau neįgaliųjų tualete, nes ten buvo daugiau vietos. Stengiausi kuo labiau sukoncentruoti savo mintis ir kūną prieš svarbią dvikovą Vilniuje.“

Tačiau aukštaūgio pasirodymas „Ryto“ ekipos neišgelbėjo. Sostinės klubas 81:85 (12:28, 33:14, 18:18, 18:25) nusileido Rygos VEF komandai, kuri nustūmė vilniečius į turnyro lentelės apačią.

Pralaimėtos dvikovos žiburiu tapo 15 taškų įmetęs ir 7 rezultatyvius perdavimus atlikęs Augustas Marčiulionis.

Jaunojo krepšininko pasirodymu liko sužavėtas ir M.Ndouras.

„Manau, kad A.Marčiulionis yra stiprus įžaidėjas. Jis sužaidė geras rungtynes prieš VEF ekipą, keletą kartų blykstelėjęs, jis parodė, koks geras gali būti krepšininkas.

Jei jis ir toliau įdės daug darbo, ateityje A.Marčiulionis gali tapti labai geru žaidėju Europoje“, – kalbėjo aukštaūgis.

Senegalietis būdamas Afrikoje stebėjo rekordiniu sutriuškinimu pasibaigusią „Ryto“ ir „Žalgirio“ akistatą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse.

Krepšininkas neslėpė apmaudo, kai jo komandos draugai Kaune buvo pažeminti 45:92.

„Žaisti prieš „Žalgirį“ turėjome pačiu nepalankiausiu metu. Daugelis krepšininkų iš rikiuotės iškrito dėl patirtų traumų. Tai buvo skaudus pralaimėjimas ir nėra lengva su tuo susitaikyti, kai žinai, kokia svarbi ši dvikova yra „Ryto“ klubui“, – teigė M.Ndouras.

Šiuo metu FIBA Čempionų lygos E grupėje sostinės klubas rikiuojasi paskutinėje pozicijoje, tačiau šansus patekti į kitą etapą Donaldo Kairio auklėtiniai vis dar turi savo pačių rankose.

„Mes labai daug dirbame, kad būtume konkurencinga komanda. Nėra lengva, kai iš rotacijos yra iškritę nemažai žaidėjų, – kalbėjo M.Ndouras. – Suprantame, kad FIBA Čempionų lygoje esame sunkioje padėtyje, bet manau, kad turime visas galimybes patekti į kitą etapą.

Tai nebus lengva, tačiau kartu su Ryano Boatrighto pagalba turėsime tvirtesnį užnugarį, kuris mums padės artimiausiose rungtynėse.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.