EUROLYGA 2023

LKL komentatoriai rinko simbolines komandas – vienas treneris sulaukė pagyrų

„Betsafe-LKL“ sezone po savaitės bus sužaistos paskutiniosios 2020-ųjų rungtynės. Per beveik keturis mėnesius lygos ekipos sužaidė nuo devynių iki dvylikos mačų, todėl galima sakyti, jog praėjo beveik trečdalis reguliaraus sezono.

 Vaidas Čeponis ir Karolis Tiškevičius<br> LKL/BNS nuotr.
 Vaidas Čeponis ir Karolis Tiškevičius<br> LKL/BNS nuotr.
Vaidas Čeponis<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidas Čeponis<br>G.Šiupario nuotr.
Karolis Tiškevičius<br>LKL nuotr.
Karolis Tiškevičius<br>LKL nuotr.
Komentatorius Linas Kunigėlis<br>V.Skaraičio nuotr.
Komentatorius Linas Kunigėlis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-12-24 10:04

Per šį laikotarpį netrūko įspūdingų individualių pasirodymų ir gero žaidimo atkarpų, o geriausią sportinę formą karjeroje demonstruoja eilė lygos krepšininkų.

LKL.lt lygos aistruoliams pristato trijų televizijos balsų – Vaido Čeponio, Karolio Tiškevičiaus ir Lino Kunigėlio – išrinktus simbolinius penketukus. Juose – skirtingų čempionato ekipų krepšininkai bei treneriai, palikę geriausią įspūdį komentatoriams.

Rinkdami simbolines komandas jie nesirinko čempionate jau neberungtyniaujančių žaidėjų ir strategų. Tarp tokių žmonių verta išskirti buvusį Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ strategą Marių Kiltinavičių bei savo ekipas palikusius dviejų mėnesių naudingiausius krepšininkus – rugsėjo MVP tapusį Demetriusą Jacksoną ir spalį dominavusį Regimantą Miniotą.

Savo geriausiųjų penketuką, iki gruodžio 31 d. gali rinkti ir krepšinio sirgaliai. Jį turi sudaryti krepšininkai iš penkių skirtingų komandų.

V. Čeponio komanda:

Vaidas Kariniauskas. Nuostabiai žaidė „Nevėžyje-Optibet“. Neabejoju, kad jis bus itin naudingas ir „Juventus“ klubui. Tai labai gerai aikštę matantis, kūrybingas, komandą solidžiai valdantis atakų organizatorius. Be to, jis sugeba ir patikimai gintis.

Marius Grigonis. Šį sezoną dar labiau patobulėjo ir yra geriausias Lietuvoje žaidžiantis krepšininkas. Nors nėra labai staigus ir greitas, varžovų gynybą gali draskyti ir prasiveržimais. Marius užsitarnavo ir patikimo snaiperio statusą.

Arnas Butkevičius. Iki traumos buvo vienas pagrindinių „Ryto“ ramsčių. Tai itin atletiškas gynybos specialistas. Kalbant apie puolimą, jo arkliukas yra kontratakos.

Gytis Masiulis. Pati sezono pradžia buvo nelengva, bet pastaruoju metu jis įsibėgėjo. Gytis yra šiuolaikinis sunkusis puolėjas, nes tritaškiais efektyviai gali praplėsti puolimą.

Edgaras Želionis. Idealus Pasvalio klubo pirkinys. Jis efektyviai gali žaisti tiek „centru“, tiek sunkiuoju puolėju. Edgaras neabejotinai duos gerokai daugiau naudos ekipai nei jo pirmtakas Zigmaras Raimo.

Vyr. treneris Martinas Schilleris. Patobulėjo, tapo lankstesnis palyginus su pačia sezono pradžia. Jis perima vis daugiau dalykų iš europietiško krepšinio. Pavyzdžiui, iš pradžių beveik visada naudojo „Ice“ gynybą, o dabar ji įvairesnė. Pasitelkiamas ir „step out'as“, ir visų penkių žaidėjų keitimasis ginamaisiais. Pozicinis puolimas, kai nepavyksta kontratakos, tapo ilgesnis. Tai padeda geriau įžaisti kamuolį – iki vadinamojo tikrojo metimo.

K. Tiškevičiaus komanda:

Kristupas Žemaitis. Vienas didžiausių sezono atradimų įžaidėjo pozicijoje, vienas didžiausią pažangą padariusių ir labiausiai fiziškai sutvirtėjusių gynėjų. Jis daro geresniais savo komandos draugus – tai aiškiai matosi žiūrint į Mato Juciko rodiklius, kurie yra kelis kartus geresni nei praėjusiais sezonais. Alytaus „Dzūkijos“ sėkmingas žaidimas tiesiogiai koreliuoja su K. Žemaičio žaidimu.

M. Grigonis. Be konkurencijos geriausias vienos iš stipriausių pasaulio rinktinių atakuojantis gynėjas ir viskas tuo pasakyta, diskusijų čia nėra.

Tomas Lekūnas. Grįžo ten, kur karjeros sezoną žaidė prieš porą metų, o šį sezoną pretenduoja sužaisti dar įspūdingiau. Jis turi visišką Gedimino Petrausko pasitikėjimą, tuo mėgaujasi ir yra nepaprastai geras ne tik puolime, bet ir gynyboje.

Maurice‘as Ndouras. Geriausias Vilniaus „Ryto“ krepšininkas. Komandai duoda dar daugiau nei rodo jo puiki statistika, ypač gynyboje. Mobiliausias vilniečių žmogus baudos aikštelėje.

Mindaugas Kupšas. Nemėgstu tokių centrų, bet įtikina jo naudingas žaidimas – per labai trumpą laiką jis sugeba surinkti daug naudingumo balų, o išėjus Juliui Jucikui, jo skaičiai tik gerės, nors jie ir taip yra geri. Šiuo atveju, „Betsafe-LKL“ mastais tai yra vienas geriausių vidurio puolėjų.

Vyr. treneris Nenadas Čanakas. Iš ženkliai silpnesnio „Lietkabelio“ daro to paties lygio komandą kaip pernai ir tai mane įtikina.

L. Kunigėlio komanda:

V. Kariniauskas. Po to, kai 2016-aisiais jis įsirašė į savo CV „olimpinių žaidynių dalyvis“, prasidėjo jo kelionės po Rumunijos, Bosnijos, II lygos Graikijos klubus. Šį sezoną 27-erių gynėjas verčia naują lapą.

2020-ųjų „Betsafe-LKL“ sezono etapą Vaidas baigia būdamas tarp penkių geriausių lygos žaidėjų penkiose kategorijose (pelnyti taškai, rezultatyvūs perdavimai, naudingumo balai, išprovokuotos pražangos ir perimti kamuoliai).

Taip, didžiąją to kapitalo dalį gynėjas susirinko Kėdainiuose. Išlaikyti tą patį lygį „Juventus“ klube turbūt bus didžiausias jo iššūkis ateinančiais metais.

Elvaras Fridrikssonas. Taip, „Šiauliai“. Taip, gauna žaidybinio laiko net po 33 minutes per mačą. Bet: pirmauja lygoje pagal rezultatyvius perdavimus (7,2). Yra pirmas pagal efektyvumo koeficientą (20,6) ir išprovokuotas pražangas (5,5). Antras pagal pelnomus taškus (16,3). Ir dar – netgi pagal atkovotus kamuolius (3,9) šis gynėjas gerokai viršyja lygos vidurkį (2,8). Visai neblogai, kaip 182 cm ūgio „mažiukui“.

Julius Kazakauskas. Antrajame savo sezone Kėdainiuose 196 cm ūgio puolėjas virto lietuviška Charleso Barkley versija, rinkdamas beveik po dvigubą dublį per rungtynes – 10,3 taško ir 9 atkovoti kamuoliai. Pastarasis rodiklis yra apskritai geriausias „Betsafe-LKL“, o pagal naudingumo balus Julių lenkia tik du žaidėjai.

M. Ndouras. Nors Lietuvos čempionate šis senegalietis suspėjo sužaisti tik trejas rungtynes, tačiau pagal dabar turimus savo skaičius Ndouras pirmautų lygoje pagal pelnomus taškus (18), dvitaškių taiklumą (73,1 proc.) ir naudingumo balus (20,7). Tačiau spėčiau, kad dar labiau už skaičius Donaldui Kairiui patinka tai, kiek energijos įneša aikštėje pasirodęs jo puolėjas ir kaip aria bandydamas kamšyti skylėtą (bent jau kol kas) komandos gynybą.

Joffrey Lauvergne. Kadangi nebūtų teisinga „Betsafe-LKL“ dominuojančio „Žalgirio“ palikti užribyje, tad J. Lauvergne turbūt yra tinkamiausias kandidatas. Nors Eurolygoje jį vis dažniau nustelbia į viršų šovęs Augustinas Rubitas, nacionalinėse pirmenybėse prancūzas išlieka vienas solidžiausių „penktųjų“ numerių. Jis pirmauja komandoje pagal naudingumo balus ir atkovotus kamuolius, tik vos vos nusileidžia lyderiams pagal pelnomus taškus ir dvitaškių taiklumą.

Vyr. treneris N. Čanakas. Antroji vieta turnyrinėje lentelėje, po pergalę prieš „Žalgirį“ ir prieš „Rytą“. Pakankamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.