EUROLYGA 2023

Istorinis įvykis – išvarius „Spurs“ strategą, pirmąkart NBA ekipai vadovavo moteris

Trečią pergalę į savo sąskaitą NBA čempionate trečiadienį įsirašė titulą ginantis „Los Angeles Lakers“ (3/2) klubas. Franko Vogelio kariauna svečiuose 121:107 (35:27, 28:26, 29:29, 29:25) nugalėjo „San Antonio Spurs“ (2/2) krepšininkus, kuriuos didžiąją dalį mačo vedė ne Greggas Popovichius.

„Spurs“ ekipai vadovavo Becky Hammon<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Spurs“ ekipai vadovavo Becky Hammon<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2020, 9:54 AM, atnaujinta Dec 31, 2020, 10:00 AM

Antrame dvikovos kėlinyje „Spurs“ komandos strategas Greggas Popovichius po pykčių ir techninės pražangos buvo išsiųstas į rūbinę, o jo vietą perėmė 43-ejų Becky Hammon.

Tai tai pirmas kartas NBA istorijoje, kai lygos klubo vairą perėmė moteris.

Garsusis G.Popovichius diskvalifikaciją užsidirbo antrajame ketvirtyje likus žaisti apie keturias minutes, kai nesusivaldęs žengė į aikštę ir rėkė ant teisėjo Tony Browno už tai, kad šis nefiksavo pražangos prieš DeMarą Derozaną kai pastarasis veržėši po krepšiu.

Išeidamas treneris pirštu parodė, kas iš jo asistentų turėtų perimti vairą ir tai buvo B.Hammon.

Praėjusiame sezone „Spurs“ kartą taip pat privalėjo žaisti be išvaryto iš aikštės G.Popovichiaus, tačiau tuomet prie vairo stojo „Spurs“ legenda Timas Duncanas.

Po praėjusio sezono daugiau kaip 18 metų klube žaidęs T.Duncanas nutarė netęsti trenerio karjeros ir pasitraukė iš ekipos.

„Lakers“ ir po permainų varžovų trenerio poste toliau ramiai valdė situaciją aikštėje ir trečiame ketvirtyje turėjo 18 taškų persvarą

„Lakers“ į pergalę vedė 36 gimtadienį švenčiantis LeBronas Jamesas, kuris surinko 26 taškus, atliko aštuonis rezultatyvius perdavimus ir atkovojo penkis kamuolius.

Karjeros rungtynes sužaidė San Antonijaus ekipos gynėjas Dejounte Murray'us, kuris per 35 minutes įmetė 29 taškus, atkovojo 7 kamuolius bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Spurs“: Dejounte Murray'us 29 (2/3 tritaškiai), DeMaras DeRozanas 23 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), Patty Millsas 12 (2/5 tritaškiai), Lonnie Walkeris 11.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 26 (5 atk. kam., 8 rez. perd.), Dennisas Schroderis 21 (3/5 tritaškiai), Anthony Davisas 20 (8 atk. kam.), Wesley Matthewsas 18 (6/6 tritaškiai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“