EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris per didžiąją pertrauką išleido namo M. Grigonį – paaiškino savo sprendimą

Marius Grigonis pabuvo du kėlinius ir aikštėje kovojo 6 minutes, o po to išvyko namo. Tačiau ir be jo Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje Kauno „Žalgiris“ susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ 103:77. Kauniečiai žengė į KMT finalo ketvertą, o treneris Martinas Schilleris po dvikovos tikino, kad M.Griginiui neserga COVID-19,  jis tieiog peršalęs – pajuto karščiavimą, slogavo.

Marius Grigonis <br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-18 22:04

„Marius Grigonis serga, todėl nusprendėme jį per didžiąją pertrauką išsiųsti namo, – po rungtynių pasakė M. Schilleris. – Jis gerai startavo rungtynėse, bet nutarėme, jog jam bus geriau vykti namo. Marius peršalo, jo COVID-19 testo rezultatas buvo neigiamas, tad tai niekaip nesusiję su koronavirusu.“

Prieš paliekant ekipą M.Grigonis per 6 minutes buvo pelnęs 7 taškus (2/2 dvit., 1/3 trit.), atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo, provokavo 2 pražangas, sykį prasižengė ir surinko 6 naudingumo balus.

Nors trečiame kėlinyje pasvaliečiai buvo sumažinę atsilikimą iki 4 taškų – 57:61, „Žalgiris“ labai greitai susigrąžino dviženklę persvarą 85:60 ir daugiau intrigos nekūrė.

„Sveikinu savo komandą laimėjus rungtynes būtent tokiu stiliumi. Gynyboje dirbome ypatingai susikoncentravę, ypač pirmoje dvikovos dalyje.

Pirmos penkios trečiojo kėlinio minutės gynyboje nebuvo tokios geros, kadangi nusimušė susikaupimas, bet nuo suolo pakilę žaidėjai grąžino intensyvumą ir mūsų koncentraciją“, – apie duobę sakė treneris.

– Koks buvo pagrindinis tikslas šiame mače, galvojant apie ilgąją savaitę Rusijoje?

– Pagrindinis tikslas buvo pergalė. Kitas – tęsti pradėtą darbą bei susikurti gerus įpročius tiek puolime, tiek gynyboje.

– Kokia sveikatos būklė ir situacija su Patricio Garino ir Steve‘o Vasturia?

– Abu jie mažais žingsneliais juda į priekį ir pradeda treniruotes ant parketo.

Steve‘as juda kiek greičiau nei Patricio, tačiau dar negalime tiksliai pasakyti, kada jie grįš į komandines treniruotes ir vėl galės rungtyniauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.