EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“

Eurolygos tvarkaraštyje dviguba savaitė vasario pabaigoje nebuvo numatyta. Tačiau Kauno „Žalgirio“ krepšininkams šią savaitę reikia žaisti du kartus. Antradienį jie namie laimėjo nukeltas rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda ir vos ne iškart išskubėjo į Ispaniją, kur ketvirtadienį susitiks su Madrido „Real“ klubu.

Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ varžovas – ranka pasiekiamas Madrido „Real“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 25, 2021, 2:10 PM

Varžovus skiria tik taškas

Antradienį iškovota pergalė nepadėjo „Žalgiriui“ pakilti turnyro lentelėje. 14 iš 25 rungtynių laimėjusi Kauno komanda lieka devintojoje vietoje. Tiesa, pagal pergales „Žalgiris“ pavijo Stambulo „Anadolu Efes“, tačiau Turkijos klubas žaidė dar tik 24 rungtynes, todėl užima aukštesnę aštuntąją vietą.

Šios dienos varžovas „Real“ – pasiekiamas ranka. Madrido komanda laimėjo 15 iš 25 rungtynių ir dalijasi penktąją vietą su Miuncheno „Bayern“ ir Stambulo „Fenerbahçe“ klubais. Taip pat 15 kartų laimėjo Sankt Peterburgo „Zenit“, bet Rusijos komanda žaidė tik 24 rungtynes, todėl užima aukštesnę ketvirtąją vietą.

Dar aukščiau tik trys komandos: vienvaldė lyderė „Barcelona“ (18 pergalių), Maskvos CSKA ir Milano „Olimpia“ (po 16).

Neįveikia Ispanijos klubų

Madrido krepšininkai netikėtai silpnai pradėjo šį Eurolygos sezoną ir per penkerias pirmąsias rungtynes iškovojo vos vieną pergalę prieš „Chimki“ komandą. Spalio mėnesį „baltiesiems“ ypač daug sunkumų kilo rungtyniaujant su kitais Ispanijos klubais – sezono pradžioje „Real“ pralaimėjo ir „Baskonia“, ir „Valencia“, ir „Barcelona“ komandai.

Vis dėlto pasibaigus ispaniškų egzaminų virtinei, „karališkasis“ klubas pradėjo kilti Eurolygos lentelėje. Spalio pabaigoje ir lapkritį „Real“ laimėjo penkerias iš eilės rungtynes, o gruodį pasiekė net šešias pergales iš eilės. Tarp šių dviejų virtinių įsiterpė tik pralaimėjimas CSKA komandai.

Vis dėlto po Naujųjų metų Madrido komandos rezultatai vėl pablogėjo. Sausio ir vasario mėnesiais „Real“ laimėjo tik trejas iš aštuonerių Eurolygos rungtynių. Madridiečiams ir vėl neišsprendžiamus galvosūkius kūrė kitos Ispanijos komandos – vasarį „Real“ krito žaisdamas su „Baskonia“ ir „Valencia“.

Sunku patikėti, bet Ispanijos lygoje pirmaujantis „Real“ klubas žaisdamas su Ispanijos komandomis Eurolygoje pralaimėjo visas penkerias rungtynes (antroji dvikova su „Barcelona“ vyks kovo mėnesį).

Kitus penkis pralaimėjimus „Real“ patyrė žaisdamas su „Olimpia“ (jai nusileido abu kartus), CSKA, „Crvena Zvezda“ ir Tel Avivo „Makabi“.

Įžaidėjas išvyko į NBA

Sezonui jau įsibėgėjus Madrido komandoje atsivėrė didelė spraga. Pagrindinis puolimo konstruktorius argentinietis Facundo Campazzo nusprendė pagaliau įgyvendinti amerikietišką svajonę ir išvyko į „Denver Nuggets“ klubą.

„Baltųjų“ gretose 29-erių F.Campazzo buvo sunkiai pakeičiamas. Tiesa, jo rezultatyvumo vidurkis Eurolygoje nebuvo pribloškiamas (9,3 tšk.), tačiau buvo vienas turnyro lyderių pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 6,7), o skaičiai net neparodė jo tikrosios įtakos komandos žaidimui.

Beje, už Atlanto argentinietis kol kas dar tik ieško savo vietos. Vakarų grupės vidutiniokėje „Nuggets“ komandoje jis pelno 5,4 taško ir atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

F.Campazzo paliktoje Madrido komandoje lyderių vaidmenis pasisikirsto beveik visi krepšininkai. Eurolygoje net dešimties „Real“ žaidėjų vidurkis yra nuo 5 iki 11,5 taško.

Dažniausiai puolimo smaigalyje atsiduria vienas aukščiausių Eurolygos krepšininkų, 220 cm ūgio Walteris Tavaresas (11,5 tšk., 7,9 atk.kam., 3,4 išpr.praž.), Trey Thompkinsas (10 tšk., 4,6 atk.kam.), Jaycee Carrollas (9,8 tšk.), Sergio Llullis (8,7 tšk.) ir Alberto Abalde (8,1 tšk.).

Gruodžio viduryje „Real“ patyrė dar vieną didelį nuostolį, nes dėl sunkios Achilo sausgyslės traumos iki sezono pabaigos iš rikiuotės iškrito Anthony Randolphas (9,3 tšk.). Kad jį pakeistų, „Real“ sudarė sutartį su kitu amerikiečiu Alexu Tyusu.

Pastarosiomis savaitėmis Madrido komandą persekioja ir smulkios traumos. Dėl jų rungtynes praleido Rudy Fernandezas, Jeffery Tayloras, J.Carrollas ir S.Llullis.

Nedidelės traumos šį sezoną yra nuolatinės „Real“ palydovės. Eurolygoje daugiau nei 20 rungtynių žaidė vos penki „baltieji“: W.Tavaresas, T.Thompkinsas, A.Abalde, Usmanas Garuba (po 25) ir Gabrielis Deckas (23). „Žalgiryje“ net devyni krepšininkai žaidė 24-25 rungtynes.

Kaune nesustabdė W.Tavareso

„Real“ krepšininkai Lietuvoje viešėjo lapkričio pradžioje. Svečiams iš Ispanijos sostinės tuomet pavyko po permainingos kovos nugalėti „Žalgirį“ 93:90.

„Žalgiris“ trečiajame kėlinyje buvo įgijęs dviženklę persvarą (nuo 64:53 iki 71:61), o likus žaisti truputį mažiau nei 3 min. vis dar pirmavo 86:81, tačiau keturias iš eilės atakas rezultatyviai pabaigęs Walteris Tavaresas atėmė iš kauniečių pergalę.

Kauno komandos žudiku tapęs W.Tavaresas pelnė 22 taškus ir atkovojo 12 kamuolių. Daug galvos skausmo kėlė Facundo Campazzo (19 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų), Jaycee Carrollas (13), Sergio Llullis (11), Alberto Abalde (10).

„Žalgiryje“ rezultatyviausiai žaidė Thomasas Walkupas (18), Marius Grigonis (17), Augustine‘as Rubitas (14), Nigelas Hayesas ir Artūras Milaknis (po 12).

Kaip tik per šias rungtynes prasidėjo ilga Kauno komandos nesėkmių virtinė. Po to „Žalgiris“ patyrė dar penkis iš eilės pralaimėjimus.

Šiuolaikinėje Eurolygoje „Žalgiris“ žaidė su „Real“ klubu 23 kartus, bet iškovojo vos tris pergales. Dvi iš šių pergalių pasiektos neseniai – 2019 metais. Balandžio mėnesį kauniečiai laimėjo Madride, spalio mėnesį – Kaune.

Ispanijos lygoje – pirmi

Ispanijos lygoje „Real“ krepšininkams kol kas nekyla jokių keblumų. „Baltieji“ laimėjo 20 iš 21 rungtynių ir užima pirmąją vietą. Persekiotojai atsilieka nelabai daug, bet tarpelis tarp pirmosios ir antrosios vietų yra: „Barcelona“ iškovojo 18 pergalių, Vitorijos „Baskonia“ ir Lagūnos San Kristobalio „Tenerife“ – po 17, „Valencia“ – 16, Burgoso „San Pablo“ – 15.

„Real“ vienintelį kartą kluptelėjo, kai gruodžio pabaigoje namie pralaimėjo „Barcelona“ komandai 82:87. Tačiau po to P.Laso auklėtiniai vėl grįžo į pergalių kelią ir šiuo metu tęsia penkių pergalių seriją.

Per Ispanijos lygos rungtynes Madrido komandoje naudingiausiai žaidžia Fabienas Causeur (11,4 tšk.), Jaycee Carrollas (11,3 tšk.), Trey Thompkinsas (10,4 tšk.), Walteris Tavaresas (10,3 tšk., 8,3 atk.kam.) ir S.Llullis (10,3 tšk.). Net keturiolikos, skaičiuojant jau išvykusį F.Campazzo, „Real“ žaidėjų vidurkis yra didesnis nei 4 taškai.

Vis dėlto vieną skaudžią nesėkmę „Real“ patyrė ir nacionalinėse varžybose. Prieš pusantros savaitės Ispanijos taurės finale madridiečiai beviltiškai nusileido pagrindiniams varžovams Barselonos krepšininkams 73:88 (W.Tavaresas 17, A.Abalde 15).

Nors „Barcelona“ po metų pertraukos susigrąžino iš „Real“ antrąjį pagal svarbą nacionalinį prizą, pagal titulų skaičių vis dar pirmauja Madrido komanda. „Baltieji“ šalies taurę iškovojo 28 kartus, „mėlyni-granatiniai“ – 26 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.