EUROLYGA 2023

Verta pamatyti: Lietuvoje tinklalaides apie krepšinį jau kuria ir 11-mečiai

Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinis (VKM) Aistis Michailovskis, krepšinio treniruotėms persikėlus į virtualias platformas, savo laisvalaikį papildė nauja veikla. Prieš metus aistrą sporto žurnalistikai atradęs 11-metis vilnietis savo kelią pradėjo nuo pokalbių su biatlono ir plaukimo specialistais.

 VKM besitreniruojantis Aistis Michailovskis kuria tinklalaides.<br> asmeninio archyvo nuotr.
 VKM besitreniruojantis Aistis Michailovskis kuria tinklalaides.<br> asmeninio archyvo nuotr.
 asmeninio archyvo nuotr.
 asmeninio archyvo nuotr.
 VKM besitreniruojantis Aistis Michailovskis kuria tinklalaides.<br> asmeninio archyvo nuotr.
 VKM besitreniruojantis Aistis Michailovskis kuria tinklalaides.<br> asmeninio archyvo nuotr.
 VKM besitreniruojantis Aistis Michailovskis kuria tinklalaides.<br> asmeninio archyvo nuotr.
 VKM besitreniruojantis Aistis Michailovskis kuria tinklalaides.<br> asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 26, 2021, 9:59 AM

Nuo praėjusio pavasario Aistis nusprendė koncentruotis ties krepšiniu, o pirmuoju pašnekovu apie oranžinio kamuolio aktualijas tapo krepšinio žurnalistas Donatas Urbonas.

Vėliau A. Michailovskis „Youtube“ platformoje įkūrė savo „Krepšinio Sektos“ kanalą. Šiuo metu jame galima rasti 22 tinklalaides, tarp kurių – pokalbiai su krepšininkais Renaldu Seibučiu, Adu Juškevičiumi, Mindaugu Kuzminsku, komentatoriais Linu Kunigėliu, Karoliu Tiškevičiumi, Ryčiu Kazlausku, Basketnews.lt vyriausiu redaktoriumi Jonu Miklovu.

„VKM-I'09“ komandoje žaidžiantis Aistis į savo veiklą įtraukia ir komandos draugus – podkastuose savo mintimis apie krepšinio aktualijas dalijasi Lukas Šiškauskas, Dominikas Lavrinovičius, Joris Sinica ir vyriausiasis komandos treneris Tomas Tarasevičius.

11-metis Aistis žurnalistikos paslapčių semiasi jaunųjų žurnalistų kursuose ir yra dėkingas kursų vadovei Erikai Straigytei.

„Praktikuojamės, darome bandomuosius interviu, ruošiamės klausimus, atliekame įvairias užduotis. Kursuose jaučiuosi puikiai, o viskam pradžią davė žurnalistikos mokytoja Erika Kornelija Straigytė. Ji visada pataria, padeda, pasako, kas gerai, o ką reiktų tobulinti“, – apsilankęs VKM tinklalaidėje kalbėjo A. Michailovskis.

Kol kas daugiausiai peržiūrų „Krepšinio Sektos“ kanale susilaukė Aisčio tinklalaidės su J. Miklovu ir R. Seibučiu. Pastarasis svečias pokalbio metu pasidalino istorija apie savo baudos metimus, 2005-aisiais Lietuvos rinktinei atnešusius pasaulio jaunimo čempionato auksą.

„Visada yra smagiau, kai žmonės žiūri tai, ką sukuri. Tai suteikia motyvacijos. Manau, daug lemia patys pašnekovai, nes tai žmonės su labai įdomiomis istorijomis.

Pavyzdžiui, J. Miklovas ir R. Seibutis pasakojo tai, ko nėra sakę anksčiau prieš kameras. Man pačiam būna labai įdomu. R. Seibutis apskritai buvo vienas iš didžiausią įspūdį palikusių pašnekovų.

Ta istorija apie jo lemiamus metimus žaidžiant už jaunimo rinktinę buvo labai įdomi. Jis, pasirodo, net sapnavo baudos metimus, kurie ir išplėšė pergalę.“

Paklaustas, ar naujasis pomėgis netrukdo mokslams, Aistis neabejodamas atsakė: „Kol kas viskas gerai, dar tik 5 klasė (šypsosi).

Žurnalistika netgi padeda mokslams. Krepšinis, manau, taip pat, nes tu turi būti aktyvus ir kažką veikti. Man žurnalistika padeda lietuvių kalboje – geriau rašosi diktantai ir visada yra smagiau gauti gerus pažymius ir dar lankyti krepšinį.

Mokytojos klausia, kaip viską spėju. Kaip sakė mano pašnekovas Karolis Tiškevičius, jis viską spėja, nes daro tai, kas jam labai patinka.“

„Planas A – tapti krepšininku. Visada norėjau ir noriu tapti krepšininku. Planas B – tapti žurnalistu – gimė tada, kai ieškojau būrelio, kurį norėčiau lankyti.

Pažiūrėjau kelias tinklalaides apie krepšinį ir galvoju, gal ir aš taip galėčiau. Bent jau pabandysiu. Paprašiau tėčio, kad padėtų surasti žurnalistų būrelį. Mokytojos klausimas, prieš pradedant lankyti būrelį, buvo toks – lankyti noriu aš pats ar tėtis?

Jeigu nori tėtis – vietos nėra, jeigu noriu pats – vietos visada yra“, – su šypsena prisimena kanalo „Krepšinio Sekta“ įkūrėjas.

Dėl sustabdytų Moksleivių krepšinio lygos čempionatų Aisčio atstovaujama „VKM-I“ komanda neteko galimybės dalyvauti 2019–2020 m. „Jr. NBA“ čempionate, tačiau jaunasis krepšininkas su komandos draugais šiemet tikisi atsigriebti MKL U12 pirmenybėse.

„Su komandos draugais visada smagu. Sakyčiau, esame gera komanda ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Visada važiuojame tik su noru kovoti ir laimėti, yra iškelti aukščiausi tikslai. Būna, aišku, pralaimėtų rungtynių, bet mes niekada nepasiduodame. Treneris prieš lemiamas rungtynes visada paragina, paskatina kovoti“, – apie stiprią komandos dvasią kalbėjo VKM auklėtinis.

„Visiems žiūrovams ir Vilniaus krepšinio mokyklą lankantiems vaikams linkiu kuo didžiausios sėkmės ir nepaleisti savo svajonių. Visada laikytis į jas įsikibus ir siekti jų iki galo“, – pokalbį optimistiškai užbaigė Aistis.

Daugiau Aisčio minčių – VKM parengtoje tinklalaidėje.

Temos

0:57 min. Lietuvos rinktinės patekimo į Europos čempionatą aptarimas

04:52 min. Kaip gimė aistra sporto žurnalistikai?

07:03 min. Kanalo „Krepšinio Sekta“ apžvalga: kaip Aistis pasirenka pašnekovus?

10:20 min. Populiariausi Krepšinio Sektos“ epizodai

12:28 min. Žurnalistikos paskaitos su vyresniųjų grupe

15:55 min. Artimųjų palaikymas ir kaip žurnalistika padeda mokslams?

17:45 min. Planas A ir planas B

19:40 min. Aisčio domėjimasis krepšinio istorija

23:44 min. Žaidimas trenerio Tomo Tarasevičiaus vadovaujamoje „VKM-I“ komandoje

29:52 min. Krepšinio kelionės ir smagus pasaulio pažinimas iki karantino

35:53 min. Socialinių tinklų reikšmė Aisčio ir jo bendraamžių gyvenime

42:10 min. NBA žaidėjų viktorina

48:55 min. Aisčio palinkėjimas VKM bendruomenei

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.