EUROLYGA 2023

Pergalingas M. Kiltinavičiaus sugrįžimas: trenerį atgavęs „Nevėžis“ patiesė nusilpusį „Lietkabelį“

LKL čempionate šeštadienį Kėdainiuose „Nevėžis“ (76/16) įtikinamai 76:67 (16:19, 24:14, 15:18, 21:16) nugalėjo vieną lyderių Panevėžio „Lietkabelį“ (15/7), kuris yra netekęs net trijų pagrindinės sudėties žaidėjų.

 M.Kiltinavičius grįžo į Kėdainius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 M.Kiltinavičius grįžo į Kėdainius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nusilpęs „Lietkabelis“ neatsilaikė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nusilpęs „Lietkabelis“ neatsilaikė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-03-06 16:28, atnaujinta 2021-03-06 20:38

Prie stringančios Kėdainių ekipos vairo vėl stojo Marius Kiltinavičius, kuris pakeitė amerikietį Davidą Gale'ą. Jam vadovaujant kėdainiškiai laimėjo tik sykį per 12 mačų.

Panevėžiečiai laimėjo visas ketverias pastarąsias rungtynes, bet visas vienženkliu skirtumu.

M.Kiltinavičius geresnio sugrįžimo sugalvoti negalėjo, nes „Nevėžis“ nutraukė penkių pralaimėjimų seriją LKL pirmenybėse.

„Lietkabeliui“ šis pralaimėjimas gali būti itin skaudus reguliariojo sezono pabaigoje. Panevėžiečiai artimiausiu metu versis be trijų startinio penketo žaidėjų. Traumas yra patyrę Vytenis Lipkevičius, Margiris Normantas ir Džordžė Gagičius.

Pirmoje rungtynių dalyje „Lietkabelio“ gretose sužibo Tadas Vaičiūnas. Nenadas Čanakas pasitikėjo dažnai be minučių liekančiu žaidėju, kuris atsidėkojo trim tolimais metimais.

Visgi „Nevėžis“ netruko perimti iniciatyvą. Svečiai niekaip nesugebėjo suvaldyti situacijos ties perimetru, kur tritaškiai liejosi laisvai. Į pertrauką šeimininkai išėjo labai geros nuotaikos (40:33).

Pergalvojęs savo klaidas „Lietkabelis“ grįžo į aikštę siausti ir surengė spurtą 11:0 (48:49). Kėdainiškiai jį atlaikė ir lemiamą atkarpą pradėjo pirmaudami 55:51.

Rungtynės kulminaciją pasiekė likus žaisti mažiau nei 4 minutes.

Sedrickas Barefieldas dvitaškiu padidino šeimininkų pranašumą iki 4 taškų (65:61). „Lietkabelis“ užstrigo puolime, o „Nevėžis“ kalė vinis – Justo Tamulio tritaškis atsakė į visus klausimus šiose rungtynėse (71:61).

Šeimininkams Sedrickas Barefieldas pelnė 21 tašką, sėkmingai debiutavo ir Rafaelis Luzas – pelnė 12 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Pralaimėjusių gretose netikėtumu tapo Tadas Vaičiūnas. Retai „Lietkabelyje“ minučių gaunantis žaidėjas subombardavo krepšį 6 tolimais metimais iš 6 bandymų ir buvo rezultatyviausias savo komandoje (18 tšk.).

„Nevėžis“ labai užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (44:33) bei sugriebė dvigubai daugiau nei varžovai iš jų puolime (12:6).

„Geras jausmas grįžti, bet toks jausmas, kad ir nebuvau išvykęs. Kaip treneris turėjau savo ambicijas, tikslus ir neradau bendrumo taškų su klubu. Dabar viskas susitvarkė. Šiandien išpildėme tai, ką norėjome. Per keturias dienas įgyvendinome ir smulkius momentus“, – po rungtynių kalbėjo kėdainiškių vairininkas M.Kiltinavičius.

„Šiandien jie žaidė kur kas protingiau. Trečios rungtynės iš eilės su trumpa rotacija ir mažai treniruočių. Neatsakėme į jų fiziškumą, jie laimėjo kovą dėl kamuolių ir tai buvo problema“, – liūdėjo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

Rungtynių statistika.

„Nevėžis“: Sedrickas Barefieldas 21, Justas Tamulis 13, Rafaelis Luzas 12 (10 atk. kam.), Arielis Hukporti (14 atk. kam., 20 naud. bal.) ir Abraomo Canka po 10, ... Julius Kazakauskas 3 taškai (11 atk. kam., 15 naud. bal.).

„Lietkabelis“: Tadas Vaičiūnas 18 (6/6 trit., 18 naud. bal.), Paulius Valinskas 12, Gytis Masiulis ir Kyle'as Vinalesas po 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.