EUROLYGA 2023

Prieš Karalienės taurės finalą – Kauno krepšininkių rūpesčiai

Prieš atidėtą mūšį dėl Karalienės taurės abi komandos surengė repeticiją – šįkart Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ krepšininkės ir vėl nepaliko vilčių Kauno „Aisčių-LSMU“ merginoms.

„Aisčių-LSMU“ krepšininkės (balti marškinėliai) rimtai priešinosi sostinės komandai, tačiau po pertraukos pristigo jėgų.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Aisčių-LSMU“ krepšininkės (balti marškinėliai) rimtai priešinosi sostinės komandai, tačiau po pertraukos pristigo jėgų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno ekipos gretose sėkmingu žaidimu išsiskyrė K.Kazočiūnaitė (kairėje).
Kauno ekipos gretose sėkmingu žaidimu išsiskyrė K.Kazočiūnaitė (kairėje).
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 6, 2021, 1:37 PM

Šį sezoną pralaimėjimo jausmo dar nepatyrusi sostinės komanda „Huawei“ Moterų lygoje 82:55 (13:14, 28:16, 15:8, 26:17) įveikė „Aistes-LSMU“, kurios pastaruoju metu patyrė kelis apmaudžius pralaimėjimus.

Vilnietės į priekį smarkiai atitrūko antrajame kėlinyje – jį laimėjo 28:16 ir įgijo dviženklę persvarą – 41:30.

Po ilgosios pertraukos „Kibirkštis-MRU“ per trečiąjį ketvirtį praleido tik 8 taškus, įmetė 15 ir susikrovė per 18 taškų pranašumą – 56:38.

Didžiausias skirtumas tarp komandų siekė 30 taškų – tai nutiko priešpaskutinę dvikovos minutę.

Ryškiausiai nugalėtojų gretose spindėjo Gabrielė Šulskė, ji per 31 minutę įmetė 19 taškų.

Kauno komandoje išsiskyrė kapitonė Karolina Kazočiūnaitė – ji rungtyniavo 35 minutes, pelnė 14 taškų ir sugriebė 6 kamuolius.

Susikaupė daug rungtynių

„Per savaitę teko sužaisti net 4 rungtynes – tai labai didelis fizinis krūvis merginoms“, – po dvikovos kalbėjo „Aisčių-LSMU“ vyriausiasis treneris Rokas Kondratavičius.

Nors jo auklėtinės pirmojoje rungtynių pusėje atkakliai priešinosi varžovėms, tokiam tempui išlaikyti nepakako jėgų.

„Esame jauna komanda ir tenka pripažinti, kad „Kibirkštis-MRU“ šiuo metu pajėgesnė“, – svarstė R.Kondratavičius.

Jo nuomone, prieš Karalienės taurės finalą abi komandos vengė atskleisti visas taktines gudrybes, tačiau krepšininkių nusiteikimas kovai treneriui šįkart labai patiko.

Karalienės taurės finalas buvo numatytas vasario viduryje, kai Panevėžyje vyko ir vyrų Karaliaus Mindaugo taurės turnyras. Dėl koronaviruso moterų komandų dvikovą teko nukelti.

„Gaila, kad krepšininkės pajus mažiau šventės – dabar tai bus tik dar vienos rungtynės su pažįstamomis varžovėmis. Kita vertus, komanda sustiprėjo, nes visos merginos išsigydė traumas“, – kalbėjo „Aisčių-LSMU“ treneris.

Pergales keičia pralaimėjimai

Nerimauti dėl komandos galimybių jį labiau verčia ne pralaimėjimas pajėgiai sostinės komandai, bet nesėkmės šalies čempionate dvikovose su Klaipėdos „Neptūnu“ bei „Šiaulių“ merginomis.

Kiek anksčiau „Šiaulių“ komanda Kaune 60:56 (12:13, 15:20, 13:15, 20:8) nukovė „Aistes-LSMU“ ir tai padarė pirmą kartą nuo 2017–2018 metų sezono.

„Po poros sėkmingų sezonų „Aistės-LSMU“ buvo laikomos favoritėmis, tačiau šį sezoną prieš šias dvi komandas neturime jokio pranašumo“, – kalbėjo treneris.

Jis pripažino, kad komanda pakliuvo į nedidelę duobę, o merginų kovingumui įtakos galėjo turėti aplinkybė, kad „Aistės-LSMU“ jau anksčiau užsitikrino antrąją vietą reguliariajame šalies čempionate.

„Noriu tikėti, kad kovingumo nepristigs atėjus lemiamų kovų metui“, – vylėsi R.Kondratavičius.

Sužaidė tik vienas rungtynes

Klubo vadovybė ir pačios krepšininkės slapčia turbūt vylėsi, kad komandai ilgiau galės padėti viena pajėgiausių šiuo metu Lietuvos krepšininkė Santa Baltkojienė.

Praėjusių metų pabaigoje kaunietė susilaukė pirmagimio, tačiau jau sausį pradėjo treniruotis su „Aisčių-LSMU“ merginomis.

S.Baltkojienė dairėsi klubo užsienyje ir nusprendė karjerą tęsti Latvijoje, Liepojos „Liepaja/LSSS“ ekipoje.

Prie Kauno klubo prisijungusi gynėja spėjo sužaisti vienas oficialias rungtynes, kai akistatoje su Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ klubu per 16 minučių atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir perėmė 1 kamuolį.

Sutartis su „Aisčių-LSMU“ klubu buvo sudaryta su galimybe išvykti į užsienį, todėl gavusi patrauklų pasiūlymą S.Baltkojienė juo iškart pasinaudojo.

Su nauja komanda kaunietė rungtyniauja Latvijos čempionate ir Europos moterų krepšinio lygoje.

Prasidės lemiamos čempionato kovos

Šį savaitgalį baigiasi reguliarusis Moterų lygos krepšinio čempionatas, o pajėgiausioje A grupėje dalyvavo 6 komandos.

Pusfinalyje „Aistėms-LSMU“ teks išmėginti jėgas su „Neptūnu“, o „Kibirkšties-MRU“ varžovės bus „Šiauliai“.

Pusfinalio serijoje kovojama iki dviejų pergalių, o dėl trečiosios vietos ir finale – iki trijų laimėjimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.