EUROLYGA 2023

Žalgirietis A. Rubitas – apie tylų prieštaravimą treneriui A. Trinchieri ir svajonę dirbti su gyvūnais safaryje

Kauno „Žalgirio“ tinklalaidė #ŽalgirisOnAir pasiekė dar vieną simbolinę ribą ir pristato jau 40-ąjį laidos epizodą. Jubiliejinėje tinklalaidėje apsilankė žalgirietis Augustine‘as Rubitas.

 Augustine'as Rubitas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Augustine'as Rubitas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Augustine'as Rubitas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Augustine'as Rubitas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Augustine'as Rubitas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Augustine'as Rubitas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2021, 12:34 PM, atnaujinta Mar 15, 2021, 3:26 PM

Tinklalaidės vedėjas Rytis Kazlauskas su patyrusiu komandos legionieriumi „Žalgirio“ arenoje esančioje studijoje kalbėjosi ilgiau nei valandą, o nemaža tinklalaidės dalis teko ir klausytojų bei žiūrovų klausimams.

Profesionalo karjerą A.Rubitas 2014-aisiais metais pradėjo Vokietijoje, Tiubingeno „Tigers“ klube, o vėliau žaidė dar dvejose šios šalies komandose. Pasakodamas apie pirmuosius metus Vokietijoje, aukštaūgis prisiminė ir ne tokią smagią patirtį pirmaisiais metais.

„Iš pradžių su niekuo nebendravau, niekur neidavau ir man buvo tikrai sunku. Neturėjau pramogų, nejaučiau ryšio su komandos draugais ir buvau vienišas. Buvo tikrai daug streso“, – pirmuosius metus Europoje prisiminė Augustine‘as.

Bambergo ekipoje A.Rubitui teko dirbti ir su puikiai Europoje žinomu treneriu Andrea Trinchieri. Amerikiečiui net pavyko pakeisti stratego nuomonę tam tikrais klausimais.

„Mano pirmoji patirtis buvo prieš Eurolygos rungtynes. Treniruotėje pabandžiau žaisti nugara ir gavau velnių, neva Eurolygoje taip žaisti negalėsiu ir nugara prieš Kyle‘ą Hinesą nieko nepadarysiu. Aš apie K.Hinesą tada nieko nežinojau.

Mūsų pirmosiose rungtynėse prieš jį žaidžiau nugara, išprovokavau dvi jo pražangas ir jį teko išimti iš rungtynių. Buvo puiku įrodyti treneriui kitaip“, – pasakojo 31-erių žaidėjas.

Pokalbio metu universalus aukštaūgis atskleidė ir kitokią savo pusę – žalgirietis labai myli gyvūnus ir net yra pasiryžęs atlikti stažuotę zoologijos sode.

„Gyvūnai yra mano didžiausia aistra. Norėčiau su šortais ir skrybėle būti safaryje, vežioti jus, rodyti liūtus. Žinoma, nesimokiau to ir nežinau, kiek tai būtų sunku, bet gyvūnai yra mano meilė. Norėčiau daryti kažką panašaus“, – svarstė žalgirietis.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su A.Rubitu kalbama:

0:00 apie šeimą ir žmonos patarimus krepšinyje;

6:05 apie vaikystę, amerikietišką futbolą ir pradžią krepšinyje;

11:35 apie universitetą, technines pražangas ir NBA;

20:20 apie persikėlimą į Vokietiją ir A.Trinchieri;

34:54 apie „Žalgirio“ pasiūlymus, žaidimą Graikijoje ir M.Schillerį;

50:10 apie likusią Eurolygos sezono dalį;

52:15 žiūrovų ir klausytojų klausimai;

1:13:40 partnerių klausimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.