EUROLYGA 2023

Eurolygoje stringantis „Žalgiris“ vos nukankino kovingą „Dzūkiją“ LKL čempionate P.Jankūnas pataikė 4 tritaškius, į aikštę grįžo P.Garino

LKL čempionate antradienį buvo žaidžiamos vienos rungtynės – lyderis Kauno „Žalgiris“ (20/2) namuose dramatiškai palaužė 7-ąją vietą užimančią Alytaus „Dzūkijos“ (8/16) ekipą 86:80 (25:20, 22:29, 17:16. 22:15).

P.Jankūnas prapliupo tritaškiais.<br>G.Šiupario nuotr.
P.Jankūnas prapliupo tritaškiais.<br>G.Šiupario nuotr.
 P.Garino šį sezoną žaidė tik vieną mačą.<br>zalgiris.lt nuotr.
 P.Garino šį sezoną žaidė tik vieną mačą.<br>zalgiris.lt nuotr.
Alytaus „Dzūkija“ žaidžia permainingai.<br>G.Šiupario nuotr.
Alytaus „Dzūkija“ žaidžia permainingai.<br>G.Šiupario nuotr.
 V.Chomičius grįžo į Alytų.<br>G.Šiupario nuotr.
 V.Chomičius grįžo į Alytų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lkl.lt ir lrytas.lt inf.

2021-03-23 18:05, atnaujinta 2021-03-23 21:16

Sunkiai laimėjęs „Žalgiris“ pratęsė savo pergalių seriją iki aštuonių.

Šeimininkai tris kėlinius nesugebėjo susikurti jokio pranašumo ir ketvirtąjį kėlinį pasitiko atsilikdami vienu tašku. Visgi lemiamu metu šaltesnius nervus pademonstravo ryškiais rungtynių favoritais buvę žalgiriečiai, kurie buvo atsilikę 65:71, bet pabaigoje galingai spurtavo.

Nors P. Garino jau buvo debiutavęs su žaliai-baltais marškinėliais mače su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, tada jam taškais pasižymėti nepavyko. Šįkart nuo suolo pakilęs argentinietis per beveik 15 minučių pelnė 3 taškus ir surinko tiek pat naudingumo balų.

Mačą šeimininkai pradėjo spurtu 7:0, tačiau dzūkai stabilizavo padėtį ir Simo Jasaičio tritaškiu persvėrė rezultatą – 15:13. Po Luko Lekavičiaus dvitaškio su sirena „Žalgiris“ pirmą kėlinį baigė pirmaudamas 25:20.

Antrajame ketvirtyje alytiškiai ir toliau įrodinėjo, jog nėra patrankų mėsa ir sužaidus penkias minutes, buvo priekyje 33:31. Kėlinio metu „Dzūkijos“ persvara buvo pasiekusi 6 taškus, o pirmąją rungtynių pusę jie užbaigė vis dar laikydamiesi priekyje – 49:47.

Grįžusios ant parketo abi ekipos keturias minutes rinko po tašką, o rezultatą žalgiriečiai išlygino tik 6-ąją trečiojo kėlinio minutę – 56:56. Tuomet pirmaujanti komanda nuolat keitėsi, o paskutiniąsias dešimt minučių Kauno ekipa pasitiko turėdama minimalų deficitą – 64:65.

Lemiamą ketvirtį sėkmingiau pradėjo dzūkai, padidinę persvarą iki 5 taškų – 71:65. Neilgai trukus rezultatas vėl tapo lygus, o Pauliaus Jankūno 5 taškai iš eilės į priekį išvedė Lietuvos čempionus – 77:72.

Alytiškiams atstačius pusiausvyrą, kauniečiai pelnė 9 taškus be atsako ir nurūko nepavejamai. Jie triumfavo 86:80.

Žalgiriečiai šiose rungtynėse vertėsi be Nigelo Hayeso ir Steve'o Vasturios, o alytiškiams nepadėjo Tadas Rinkūnas ir Tomas Pačėsas jaunesnysis.

Rungtynių statistika.

„Žalgiris“: Joffrey Lauvergne'is (20 naud. bal.) ir Paulius Jankūnas (6 atk. kam., 4/5 trit., 18 naud. bal.) po 16, Marius Grigonis 11, Lukas Lekavičius ir Martinas Gebenas po 9, Rokas Jokubaitis 8, Augustine'as Rubitas ir Thomas Walkupas (8 rez. perd., 6 per. kam., 22 naud. bal.) po 6.

„Dzūkija“: Paulius Danisevičius 15 (4/9 trit., 19 naud. bal.), Simas Jasaitis 14 (3/6 trit.), Giedrius Staniulis 13 (12 atk. kam., 18 naud. bal.), Kristupas Žemaitis 10 (3/6 trit.), Modestas Paulauskas po 9, Matas Jucikas 7, Artūras Jomantas 6.

Prieš rungtynes. Šios komandos yra sužaidusios mažiausiai rungtynių LKL čempionate.

Kauniečiai po dviejų dienų namuose žais Eurolygos 30-ojo turo rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“, tad treneriai pataupė lyderių jėgas. Vis dėlto „Žalgiris“ turėjo laiko poilsiui po 29-ojo turo rungtynių ketvirtadienį Stambule su „Fenerbahce“, nes sekmadienį mačas Vilniuje su „Rytu“ buvo atšauktas dėl COVID-19 atvejo sostinės klube.

Šiose rungtynėse ant parketo sugrįžoi „Žalgirio“ argentinietis Patricio Garino, kuris šį sezoną sužaidė vienintelį mačą spalio pradžioje, o po to jam buvo atlikta menisko operacija.

Treneriai iš anksto paskelbė, kad poilsio gaus amerikietis Nigelas Hayesas.

Alytaus klubą prieš kelias dienas papildė treneris Valdemaras Chomičius, tapęs Nikolos Vasilevo asistentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.