EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ bėdos nesibaigia: M. Schilleris prakalbo, kad paskutinę Eurolygos dvikovą gali praleisti dar vienas žaidėjas

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ (16/17) krepšininkai pabaigs savo 2020-2021 metų Eurolygos sezoną. Kauniečiai sieks trinktelėti durimis namuose priimdami Atėnų „Panathinaikos“ (11/20) ekipą.

M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-04-07 16:00, atnaujinta 2021-04-07 16:07

„Laukia rimta kova su labai aukšta ir „didele“ ekipa. Jie turi ūgio pranašumą praktiškai kiekvienoje pozicijoje – tai yra jų pagrindinė jėga“, – prieš artėjantį mūšį kalbėjo Kauno ekipos strategas Martinas Schilleris.

Iki reguliariojo sezono pabaigos likus vienam turui jau tapo aišku, kad Lietuvos čempionai jį užbaigs 11-oje pozicijoje.

Dar anksčiau visas galimybes prasibrauti tarp stipriausiųjų Eurolygos aštuntuko prarado ir būsima „Žalgirio“ varžovė Atėnų „Panathinaikos“, kuri šiuo metu su 11 pergalių rikiuojasi 15-oje turnyrinės lentelės vietoje.

Vis dėlto daugkartiniai Graikijos čempionai į Kauną atvyksta geros nuotaikos. Praėjusiame ture jie savo aikštelėje po pratęsimo 86:83 palaužė Milano „Olimpia“ krepšininkus. Antroje sezono pusėje prie „Panathinaikos“ prisijungė ilgą laiką NBA rungtyniavęs Mario Hezonja, kuris gretai tapo vienu iš komandos lyderiu.

„Tai yra įspūdingas taškų rinkėjas, už kurį reikėjo sumokėti nemažą sumą. Šiuo metu kartu su Nemanja Nedovičiumi jie yra pavojingiausi „Panathinaikos“ žaidėjai puolime. Jų abiejų vidurkis siekia kiek daugiau nei 16 taškų per rungtynes“, – akcentavo M.Schilleris.

Tuo tarpu „Žalgiris“ į akistatą su Atėnų klubu stos išretėjusios sudėties – Lietuvos čempionams padėti negalės koronavirusu užsikrėtę Augustine'as Rubitas ir Nigelas Hayesas bei kirkšnies traumos padarinius vis dar jaučiantis Artūras Milaknis.

Krepšinio specialistas iš Austrijos pridūrė, kad dėl nugaros skausmų dvikovą praleisti gali ir Joffrey Lauvergne'as. Prancūzas jau nerungtyniavo antradienį vykusiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse. Jo likimas paaiškės ketvirtadienį prieš pat rungtynes.

„Šią problemą tvarkėme jau LKL rungtynėse, žaisime žemesniu penketu. Artūro Milaknio išlieka komplikuota – jis aikštėje nepasirodys nei rytoj, nei artimiausiu metu. Vis dar nėra aišku ir dėl J.Lauvergne'o – jo situacija paaiškės tik prieš pat dvikovą“, – kalbėjo M.Schilleris.

Tai bus antroji „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ komandų tarpusavio akistata šio sezono Eurolygoje – pirmąją dvikovą Atėnuose 81:69 laimėjo M.Schillerio auklėtiniai.

Tąsyk kauniečių gretose rezultatyviausiai sužaidė 24 taškus įmetęs ir 6 kamuolius atkovojęs Marius Grigonis.

Į paskutinį savo šio sezono Eurolygos mūšį Kauno klubas stos ketvirtadienį 20 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.