EUROLYGA 2023

Eurolygos vadovas J. Bertomeu pasakė, kam atiteks kito sezono kvietimai – nuvylė daugelį šalių

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu praskleidė kitų sezonų varžybų detales. Manoma, kad per ateinančius metus padaugės turnyre klubų, kurie turės ilgalaikes sutartis.

Jordi Bertomeu<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu<br>J.Elinsko/BNS nuotr.
Jordi Bertomeu<br>J.Elinsko/BNS nuotr.
Jordi Bertomeu<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu<br>„Scanpix“ nuotr.
Jordi Bertomeu<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 7, 2021, 10:01 AM, atnaujinta Apr 7, 2021, 10:05 AM

Eurolygos prezidentas J.Bertomeu antradienį viešėjo Italijoje, kur stebėjo Europos taurės pirmąją atkrintamųjų varžybų kovą tarp vietos Bolonijos „Virtus“ ir rusų Kazanės „Uniks“.

„Mums reikia stabilumo. Iki 2023-2024 metų sezono Eurolygoje norime turėti 16-18 klubų, kurie turėtų ne vienerių metų sutartį, o ilgalaikius kontraktus ir galėtų būti pilnateisiais turnyro šeimininkais.

Kitame sezone skirsime du vardinius kvietimus, tačiau, kad ir kaip norėtų Italijos klubai, tai nebus kvietimai jiems. Ir kitų valstybių čempionatams nebus skirti siūlymai“, – tikino J.Bertomeu.

Neoficialiai kalbėta, kad būtent Bolonijos ekipa yra realiausias kandidatas gauti kvietimą į lygą. Be šio klubo kovoti prestižiniame turnyre nori du Rusijos klubai, planuota, kad turnyre debiutuos viena ar kita britų salyno komanda, kalbas vykdė Lenkijos, Portugalijos, Serbijos, Bosnijos ir Hercegovinos ir net Švedijos ekipos. 

62-ejų Eurolygos vadovas prasitarė, kad kitą sezoną vardinius kvietimus turėtų gauti dviejų lygų nugalėtojai – kalbama apie VTB Jungtinės lygos pirmenybių laimėtoją ir Adrijos lygo čempioną.

Šiai dienai ilgalaikę sutartį su Eurolyga turi 14 klubų, įskaitant dar dvejus metus galiosiančias sutartis su Vilerbano ASVEL, Miuncheno „Bayern“ ir Berlyno ALBA.

Dar dvi vietas po šio sezono turėtų gauti Europos taurės klubai, jei „Valencia“ ekipa nepatektų į atkrintamąsias Eurolygos akistatas.

Ispanų klubas yra paskutinysis, kuris laimėjo Europos taurę, tačiau į Eurolygą pateko sėkmingai pasirodęs šalies pirmenybėse. Tad pralaimėjimų atveju viena iš dviejų vietų, skirtų Europos taurei atitektų „Valencia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.