EUROLYGA 2023

D. Motiejūnas nėra užtikrintas dėl žaidimo Lietuvos rinktinėje: „Jeigu kvies – svarstysime“

Ketvirtąjį sezoną Kinijoje žaidžiantis ir Sindziango „Flying Tigers“gretose įsitvirtinęs Donatas Motiejūnas gaivina savo karjerą. Po 22,5 taško pelnantis ir po 14 kamuolių sugriebiantis per rungtynes 30-metis 213 cm aukštaūgis papasakojo apie savo kasdienybę, kaip vertina debiutinį Martino Schillerio sezoną Eurolygoje ir ar tikisi užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

D.Motiejūnas žaidžia Kinijoje ketvirtą sezoną.<br>Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
D.Motiejūnas žaidžia Kinijoje ketvirtą sezoną.<br>Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
Donatas Motiejūnas tikisi kvietimo į rinktinę.<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas tikisi kvietimo į rinktinę.<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas tikisi kvietimo į rinktinę.<br>V.Skaraičio nuotr.
Donatas Motiejūnas tikisi kvietimo į rinktinę.<br>V.Skaraičio nuotr.
Donatas Motiejūnas tikisi kvietimo į rinktinę.<br>V.Skaraičio nuotr.
Donatas Motiejūnas tikisi kvietimo į rinktinę.<br>V.Skaraičio nuotr.
Donatas Motiejūnas tikisi kvietimo į rinktinę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas tikisi kvietimo į rinktinę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-04-13 13:28, atnaujinta 2021-04-13 13:41

„Atvykau į Kiniją, kai vyko Naujieji metai, tai turėjau progą nukeliauti į jų kurortą – Sanją. Svarbiausia turėti neigiamą COVID-19 testą, norint keliauti tarp provincijų.

Prasidėjus sezonui, viskas vyksta griežtai – salė, valgykla ir namai“, – pasakojo krepšininkas. – Tai tapo kasdienine rutina ir, žinoma, ji nėra labai lengva. Tvarkaraštis labai įtemptas, varžybas žaidžiame kas antrą ar trečią dieną.

Kai kalbu su draugais, jie vis kartoja: „Turbūt jau atsibodo ir labai pavargai“. Bet iš tikrųjų neturiu nė minutės apie tai pagalvoti“.

Tarpsezonio metu ilgamečiai „Skrajojančių tigrų“ žaidėjai nusprendė palikti ekipą, o klubo vadovai į komandą prisiviliojo ne vienerius metus Kinijoje rungtyniaujantį D. Motiejūną ir suteikė šansą jauniesiems talentams: „Jų pagrindinis tikslas visada yra žaisti atkrintamosiose rungtynėse.

Prieš sezoną savininkai buvo atsargūs, bet ketvirta vieta šiuo metu juos tenkina. Naujokai žaidžia drąsiai ir rodo labai gerus rezultatus. Turime tikrai griežtą trenerį, kuris ragina žaisti per mane ir išmokė juos skaityti mūsų žaidimą.“

D. Motiejūno vedama Sindziango ekipa antradienį rungtynėse su Guangdžou „Long-Lions“ dar kartą turės galimybę įrodyti, kad ne veltui yra įsitaisiusi tarp keturių geriausių čempionato komandų.

Lietuvis neslepia, kad Sindziango klubo organizacija palieka itin gerą įspūdį – naujausia treniruočių salė, baseinai ir itin didelį dėmesį krepšiniui skiriantis klubo vadovas: „Jis tikrai myli krepšinį, nuolat stebi mūsų rungtynes, žino kaip pasirinkti gerus žaidėjus ir dėl to ekipa demonstruoja aukštus rezultatus.

Galiu palyginti su pirma savo komanda Šandongo „Golden Stars“, kurios savininkas taip pat labai mylėjo sportą ir įkvėpdavo ne tik mane, bet ir kitus žaidėjus. Bet sekantį sezoną savininkas pasikeitė ir dėmesys buvo kur kas mažesnis.“

Lietuvis atvirai pasakoja, kad laiką Kinijoje stengiasi išnaudoti maksimaliai ir pademonstruoti geriausią savo žaidimą. Ne paslaptis, kad prie jo dažnai galime išvysti ir fizinio pasirengimo trenerį Virginijų Mikalauską, kuris rūpinasi tiek fizine, tiek psichologine krepšininko būsena: „Esu gerai pasiruošęs, dirbu su gerais žmonėmis, kurie nukreipia tinkama linkme. Baudų metimai gal nesiseka ir tikrai nėra smagu dėl to. Kiekvieną vasarą atiduodu darbui, tai bus ir šį kartą kur tobulėti ir investuoti laiką“.

„Žalgirio“ sezoną vertina teigiamai

Vienas perspektyviausių savo kartos Lietuvos krepšininkų ne kartą prasitarė jaučiantis didelius sentimentus savo gimtojo miesto komandai – Kauno „Žalgiriui“.

Paklausus, kokį įspūdį paliko M. Schillerio vadovaujama komanda, krepšininkas neslėpė, kad žaliai baltų sirgaliai per greitai „nurašė“ austrų strategą: „Nepamirškime, kad jam atvykus komanda jau buvo sukomplektuota. M.Schilleriui teko tikrai daug kritikos per pirmuosius mėnesius. Iš tikrųjų jis net neturėjo laiko pateikti savo žaidimo viziją komandai. Aišku, užtruko, kol žaidėjai ir treneris prisitaikė vienas prie kito.

Šiuo metu turėtų būti formos pikas, bet ji buvo prarasta būtent per lemiamas rungtynes, kurias žūtbūt reikėjo laimėti norint patekti į TOP-8. Bet pirmas sezonas Europoje su M. Schilleriu yra „superinis“ ir kitais metais jam pačiam sukomplektavus komandą – rezultatas bus geresnis.“

Pasiteiravus, kuri komanda kauniečiui paliko didžiausią įspūdį, D. Motiejūnas pagyrų negailėjo Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“ ir į geriausiųjų aštuntuką įšokusiai Miuncheno „Bayern“ komandai. Būtent „lietuviškąjį“ trenerių štabą turinčiam Ispanijos klubui Betsafe ekspertai prognozuoja net 30 proc. tikimybę laimėti Eurolygos sezoną.

Jeigu kvies – svarstys

Ne kartą Lietuvos rinktinės garbę gynęs aukštaūgis, skirtingai nei daugelis ekspertų, kritikos nacionalinės komandos pasirodymui Europos čempionato atrankoje nežarstė: „Tai buvo gera galimybė jaunimui žaisti rinktinėje, nes anksčiau to tikrai nebuvo. Parodyti jiems, ką reiškia ši komanda ir ką reiškia vilkėti jos marškinėlius“.

Paklaustas, ar tikisi gauti vyriausiojo Lietuvos rinktinės trenerio Dariaus Maskoliūno kvietimą prisijungti prie komandos Olimpinių žaidynių atrankos metu, kaunietis nesiryžo spėlioti: „Dabar noriu sezoną pabaigti kuo geriau. O po to kaip gyvenimas susidėlios, jeigu kvies – svarstysime“.

O kokį didžiausią tikslą turi D. Motiejūnas?

„Galbūt grįžti į NBA?“, – apie savo ateitį nesiryžo spėlioti „Skrajojančių tigrų“ lyderis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.