EUROLYGA 2023

Mainų sūkuryje vėl skamba D. Sabonio pavardė: lietuvis kitą sezoną gali suvienyti jėgas su S. Curry

Kai kurios NBA komandos jau pradėjo ruošti pamatus kitam sezonui. Šiuo metu dešimtoje Vakarų konferencijos vietoje besirikiuojanti „Golden State Warriors“ ekipa šiemet pasižymi nuoseklumu, tačiau norint kilti aukščiau šiai ekipai reiktų didesnės jėgos po krepšiu. Fadeawayworld.net portalo manymu, tobula kandidatūra šiai pozicijai užimti būtų Domantas Sabonis.

S.Curry ir D.Sabonis.<br>AP/Scanpix nuotr.
S.Curry ir D.Sabonis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-13 11:18

Nors šiemet „Golden State Warriors“ ne kartą deklaravo, kad jų prioritetas yra jaunų žaidėjų pritaikymas prie komandos, kol kas vis dar neabejotinu klubo lyderiu išlieka Stephenas Curry.

Vargu, ar kitą sezoną su dabartine sudėtimi „Warriors“ galėtų konkuruoti su geriausiomis Vakarų konferencijos komandomis. Oklando ekipa bus priversta dairytis pastiprinimo, o viena iš potencialių galimybių tvirtinti potencialą po krepšiu yra „Indiana Pacers“ aukštaūgis D.Sabonis.

Pasak Fadeawayworld.net, „Pacers“ už lietuvį galėtų tikėtis Kelly Oubre'o jaunesniojo, Erico Paschallio, Jordano Poole'o bei ateities šaukimų NBA naujokų biržoje.

Portalo apžvalgininkai įžvelgia abiejų pusių laimėjimo situaciją.

Indianos klubas šiame sezone toli gražu nebuvo elitinė komanda. Šiuo metu su 25 pergalėmis „Pacers“ balansuoja ties atkrintamųjų varžybų riba. Tarpsezonio metu komandos vadovybė turėtų planuoti apie rimtas permainas sudėtyje, o pagrindinis šio klubo prekinis ženklas mainų turguje – D.Sabonis.

24-erių krepšininkas iš Lietuvos šiuo metu yra vienas geriausių „Pacers“ krepšininkų ir už jį Indianos ekipa turėtų gauti itin nemenką pasiūlymą.

„Warriors“ siūlomi krepšininkai pravestų ne tik artėjančiam sezonui, bet ir statant pamatus tolimesnei ateičiai. Atvykus K.Oubre'ui jaunesniajam, J.Poole'ui ir E.Paschalliui Indianos komanda ne tik paįvairintų potencialą puolime, bet ir itin sustiprintų atsarginių žaidėjų suolelį, kurio indelio ne kartą pritrūko šiame sezone.

Tuo tarpu gaudama D.Sabonį „Warriors“ savo sudėtį sustiprintu dar viena lygos žvaigžde. Šią akimirką Oklando klubui trūksta dominuojančio žaidėjo po krepšiniu, o atsakymu į šį klausimą galėtų tapti „Pacers“ lietuvis.

211 cm ūgio puolėjas šiame sezone per rungtynes vidutiniškai įmeta po 19,9 taško, atkovoja po 11,4 kamuolio ir atlieka po 6 rezultatyvius perdavimus.

Prisijungęs prie „Warriors“ D.Sabonis sutrauktų daugiau varžovų po krepšiu ir tai suteiktų daugiau galimybių S.Curry ir šiuo metu traumuotam Klay'ui Thompsonui bausti varžovus iš toli.

Lietuviui atvykus į Oklandą „Golden State Warriors“ vėl galėtų tapti elitine komanda, kuri sėkmingai konkuruotų dėl NBA titulo.

„Warriors“ vadovybė supranta, kad tai galbūt būtų paskutinė galimybė šiai komandai kartu su S.Curry ir K.Thomsponu dar kartą kautis dėl lygos čempionų vardo. Tai būtų ir puikus šansas pačiam D.Saboniui, kuris per visą savo karjerą nėra perlipęs toliau pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo barjero.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.