EUROLYGA 2023

Netikėtas užmojis: Lietuva kurs bendrą trijulių krepšinio komandą su Jungtiniais Arabų Emyratais

Lietuvos ambasados Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) kvietimu Dubajuje lankėsi Lietuvos krepšinio federacijos atstovai, vadovaujami generalinio sekretoriaus Mindaugo Špoko. 

Sutartis su JAE krepšinio federacija.<br> LKF nuotr.
Sutartis su JAE krepšinio federacija.<br> LKF nuotr.
Sutartis su JAE krepšinio federacija.<br> LKF nuotr.
Sutartis su JAE krepšinio federacija.<br> LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

krepsinionamai.lt

Apr 19, 2021, 4:51 PM, atnaujinta Apr 19, 2021, 4:56 PM

JAE krepšinio federacija išreiškė norą bendradarbiauti su Lietuva įvairiose šio sporto populiarinimo, sportininkų rengimo, trenerių kompetencijos didinimo, infrastruktūros plėtros srityse. Mindaugas Špokas ir JAE krepšinio federacijos generalinis sekretorius Salemas Rashedas Salemas Al Mutawa Al Naqbis pasirašė bendradarbiavimo protokolą, kuriuo plės partnerystės ryšius ateityje siekiant, kad krepšinis JAE taptų ne ką mažiau populiarus nei Lietuvoje ir šalis galėtų didžiuotis savo komandomis.

„Šio vizito tikslas – Lietuvos krepšinio įtakos plėtra ir partnerių, su kuriais galime dalintis žiniomis, paieška. Šiais metais Lietuva geriausių šalių reitinge užėmė paskutinę vietą kultūrinės įtakos kategorijoje, o pagal galią pasaulio scenoje rikiuojasi ketvirta nuo galo. Artėja mūsų krepšinio šimtmetis, o krepšinis yra ir turi būti mūsų vizitinė kortelė pasaulyje.

Pakvietėme JAE krepšinio atstovus apsilankyti Lietuvoje vyksiančioje olimpinėje atrankoje ir 3×3 krepšinio turnyre bei iš arti susipažinti su mūsų infrastruktūra, šiame sporte sukaupta patirtimi ir jau pastatytais Krepšinio namais. Tikimės, kad šis susitarimas ir pirmieji vizitai taps bendrų projektų pradžia ir galimybe mūsų krepšinio specialistams“, – teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Susitikime dalyvavo ir Lietuvos 3×3 krepšinio asociacijos įkūrėjas Rolandas Skaisgirys, kuris įžvelgia plačią abipusės partnerystės naudą.

„Labai džiaugiamės, kad tapome partneriais su viena sparčiausiai augančių rinkų pasaulyje. Norime žengti didelį žingsnį auginant Lietuvos kultūrinį ir komercinį patrauklumą, o tokio partnerio turėjimas – be galo svarbus vertės kūrimui, įvaizdžiui.

Esame nustebę jau išreikštu lietuviško verslo susidomėjimu tokia tarptautine partneryste, todėl jau artimiausiu metu galima tikėtis bendradarbiavimo visais formatais, pradedant konsultacijomis, trenerių mokymais, stovyklomis ir baigiant – galbūt – bendra trys prieš tris krepšinio komanda bei bendrais renginiais“, – sakė Rolandas Skaisgirys.

Tai aštuntoji federacija – partnerė, kuri prisijungia prie Kinijos, Ispanijos, Prancūzijos, Serbijos, Suomijos, Vokietijos, Latvijos.

Lietuvos ambasada Jungtiniuose Arabų Emyratuose įsteigta 2019 metais. 2022 metais minėsime diplomatinių santykių tarp Lietuvos ir JAE užmezgimo trisdešimtmetį, o šiais metais JAE švenčia savo šalies penkiasdešimtąjį jubiliejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.