EUROLYGA 2023

Į antrą serijos mūšį stosiantys P. Laso ir E. Atamanas neabejoja: laukia nauja istorija

Ketvirtadienį Eurolygoje startuos antrųjų serijos dvikovų maratonas. Viename iš ketvirtfinalių susigrums Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“ krepšininkai.

P.Laso ir E.Atamanas.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
P.Laso ir E.Atamanas.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 10:11 AM, atnaujinta Apr 22, 2021, 10:12 AM

Pirmojoje „Top 8“ etapo kovoje pranašesnis buvo Turkijos klubas, kuris namuose 90:63 (20:18, 24:22, 20:10, 26:13) nepaliko vilčių svečiams iš Ispanijos.

Pirmuosius du kėlinius vyko atkakli kova, tačiau po ilgosios pertraukos aukštesnę pavarą įjungę Ergino Atamano auklėtiniai ėmė tolti nuo savo varžovų ir dvikovos pabaigoje komandas jau skyrė triuškinantis skirtumas.

Prieš artėjančią antrąją serijos iki trijų pergalių akistatą krepšinio specialistas iš Turkijos akcentavo laukiantį darbą gynyboje.

„Mes jau pamiršome pirmąsias rungtynes. Atkrintamosiose varžybose kiekviena dvikova prilygsta naujai atmosferai. Mūsų prioritetas turi išlikti gynyba, žinoma, turime laikytis ir savo filosofijos puolime.

Madrido „Real“ yra labai patyrusi komanda. Turime judėti žingsnis po žingsnio link savo tikslo. Disciplina turi vesti mus į pergalę šioje serijoje“, – teigė E.Atamanas.

Tuo tarpu Ispanijos klubo strategas Pablo Laso tikisi, kad jo auklėtiniai padarys reikiamas išvadas po pirmųjų serijos rungtynių.

„Atkrintamosiose varžybose visada reikia žiūrėti tai, ką prieš tai darei blogai. Pirmojoje dvikovoje viskas sėkmingai klostėsi tik du kėlinius. Po pertraukos praradome koncentracija ir labai lėtai įsivažiavome trečiajame ketvirtyje. Mums taip pat trūko taiklumo, tad turime daug ką pasimokyti prieš antrąsias rungtynes.

Turime patobulinti savo koncentraciją ir išlikti susikaupę visas 40 žaidimo minučių, tik tada galime bandyti kovoti su tokiomis komandomis kaip Anadolu „Efes“.

Pirmose serijos rungtynėse rezultatyviausiai Turkijos klubo gretose sužaidė Rodrigue'as Beubois, kuris įmetė 19 taškų. „Real“ ekipoje rezultatyviausias buvo Trey Thompkinsas, kuris pelnė 13 taškų.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės Turkijoje įvyks ketvirtadienį 20 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.