EUROLYGA 2023

Paaiškėjo dar vienas kandidatas, galintis pakeisti A. Sabonį LKF prezidento poste

Prieš mėnesį Robertui Javtokui patvirtinus, kad jis kandidatuos į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento postą dabartiniam Kauno „Žalgirio“ sporto direktoriui atsirado pirmasis konkurentas.

LKF prezidentas Arvydas Sabonis.<br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
LKF prezidentas Arvydas Sabonis.<br>Ž.Gedvilos/BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 5:47 PM, atnaujinta Apr 23, 2021, 10:15 PM

Penktadienį Delfi.lt laidoje „Krepšinio zona“ LFK sporto direktorius Ramūnas Butautas patvirtino lrytas.lt rašytus žodžius dėl jo dėl galimybės tapti potencialia Arvydo Sabonio pamaina.

56-erių buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės treneris užsiminė, kad šį sprendimą dar pernai jam pasiūlė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius.

„Praėjusią vasarą sulaukiau R.Milašiaus skambučio – jis ir įkalbėjo mane labai rimtai mąstyti apie kandidatavimą rinkimuose. Buriame komandą, profesionalią komandą, pažiūrėsime, kaip reikalai vystysis toliau“, – teigė R.Butautas.

Tuo tarpu kovo pabaigoje apie savo dalyvavimą rinkimuose užsiminęs R.Javtokas teigė, kad į LKF jis yra pasiruošęs įpūsti nemažai permainų vėjų.

„Manau, kad galima padaryti dar geriau, krepšinyje esu jau eilę metų, ketverius metus dirbu „Žalgiryje“, daug darbo su jaunimu. Matau, ką galima būtų patobulinti, ką pagerinti, surinkome stiprią komandą, tad norisi tuos dalykus įgyvendinti“, – portalo lrytas.lt žurnalistui Laurynui Ribakui sakė 2017 m. krepšininko karjerą baigęs R.Javtokas.

Į rinkimus 41-erių R.Javtokas žengs su stipria komanda, kurioje – legendinis treneris Jonas Kazlauskas ir žurnalistas bei prodiuseris Edmundas Jakilaitis.

Dabartinis LKF prezidentas Arvydas Sabonis federacijai vadovauja nuo 2011 m. Per dešimtmetį vyrų rinktinė iškovojo 2013 m. ir 2015 m. Europos pirmenybių sidabro medalius.

Lrytas.lt primena, kad LKF prezidento rinkimai turėjo vykti praėjusią vasarą, tačiau Tokijo olimpiada dėl koronaviruso pandemijos buvo perkelta, tad buvo nuspręsta metams atidėti ir prezidento rinkimus, kurie vyks po olimpinių žaidynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.