EUROLYGA 2023

Žiūrovų svarbą Rusijoje pabrėžęs Šaras keičia toną: „Pats laikas kontroliuoti emocijas“

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ tęsia savo žygį Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Katalonai į Sankt Peterburgą atvyksta savo kišenėje turėdami vieną pergalę. Šiuo metu serijoje iki trijų pergalių tarp „Barcelona“ ir „Zenit“ ekipų vyrauja lygybė – 1:1.

Š.Jasikevičius.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-28 09:39

Pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes pralaimėjusi (74:76) Šaro kariauna reabilitavosi antroje dvikovoje, tiesa, tada „Barcelona“ savo varžovus palaužė tik po pratęsimo – 81:78.

Dabar dviejų rungtynių maratonas keliasi į Sankt Peterburgą, kuriame Rusijos klubą galės palaikyti aistringa gerbėjų minia. Įtampą prieš artėjančią dvikovą jaučiantis Š.Jasikevičius akcentavo, kad dabar svarbiausia yra išlaikyti šaltą protą ir neleisti išsiveržti emocijoms žiūrovų įkaitintoje atmosferoje.

„Išvyką į Rusiją pasitinkame su dideliu entuziazmu, tačiau dabar yra pats laikas kontroliuoti emocijas ir susitelkti į žaidimą.

Šiame sezone nesame įpratę rungtyniauti su žiūrovais tribūnose, tačiau turime daug patyrusių žaidėjų, kurie žino, kaip elgtis tokiose situacijose – reikia išlaikyti šaltą protą, kontroliuoti žaidimą, atsidurti tinkamose vietose tiek puolime tiek ir gynyboje.

Turime žinoti, kaip suvaldyti savo emocijas, privalome būti kur kas labiau susikaupę nei serijos pradžioje. Vaikinai puikiai supranta šios dvikovos svarbą ir žino, koks spaudimas juos slegia“, – Katalonijos žiniasklaidai samprotavo 45-erių krepšinio specialistas iš Lietuvos.

„Barcelona“ strategas taip pat pridūrė, kad pagrindinis raktas į pergalę išlieka geras darbas gynyboje bei tinkamas požiūris į rungtynes.

„Viską turime grįsti gynyba. Turime žaisti kantriai ir pataikyti metimus paskutinėmis sekundėmis, taip pat kai kuriuose situacijose privalome padaryti mažiau pražangų.

Šiuo metu atmosfera komandoje yra gera. Žaidėjai turi žengti ant parketo su gero mentalitetu ir žinoti, kad teks kentėti“, – kalbėjo Šaras.

Išretėjusi Sankt Peterburgo „Zenit“ Eurolygos ketvirtfinalyje verčiasi be čiurną pirmose rungtynėse susižeidusio Artūro Gudaičio ir ilgam iš rikiuotės iškritusio Mateuszo Ponitkos.

Trečiosios serijos iki trijų pergalių rungtynės Sankt Peterburge vyks trečiadienį 20 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.