EUROLYGA 2023

Rusijos svetingumas – su ispanų ekipa atskridęs gruzinas G. Šermadinis neįleistas į šalį ir nakvoja oro uoste

Tenerifės „Lenovo“ legionierius iš Gruzijos Georgio Šermadinis buvo vienintelis iš trijų vienu reisu atskridusių komandų žaidėjų, kurio neįleido į Rusiją. Šią savaitę Žemutiniame Naugarde vyks FIBA Čempionų lygos aštuoneto kovos, o 216 cm ūgio gruzinas vietoj treniruočių priverstas voliotis ir laukti situacijos išsisprendimo ant tranzitinės salės suolo. Ir Rusija neskuba padėti sportininkui.

 G.Šermadinis neįleistas į Rusiją ir miega Žemutinio Naugardo oro uoste.<br> IS/Scanpix.com nuotr.
 G.Šermadinis neįleistas į Rusiją ir miega Žemutinio Naugardo oro uoste.<br> IS/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2021, 6:43 PM, atnaujinta May 4, 2021, 6:46 PM

32 metų kartvelas Rusijos oro uoste įstrigęs nuo pirmadienio popietės.

Tiesioginiu skrydžiu vienu lėktuvu iš Saragosos į Žemutinį Naugardą keliavo trys į Čempionų lygos finalo aštuonetą patekusios ekipos: Tenerifės „Lenovo“, Saragosos „Casademont“ ir Burgoso „Miraflores“.

Rusijos pusė aiškino, kad krepšininkas turi kažkokių problemų su viza, nors oficialiai nieko apie tai nepranešta. FIBA jau parą bando sureguliuoti klausimą dėl gruzino patekimo į Rusiją, tačiau kol kas bergždžiai.

„Nepateisinama, kad vakar popiet mūsų geriausias žaidėjas buvo sustabdytas ir neįleistas į šalį, – socialiniame tinkle instagram rašė žaidėjo bendraklubis Marcelinho Huertas. – Jis yra oro uoste, o problema iki šiol neišspręsta. Prieš tokį svarbų turnyrą jis turi miegoti ant sofos, o ne ant oro uosto suolo. Tikiuosi, kad situacija greitai išsispręs.“

G.Šermadinis yra Tenerifės klubo lyderis ir FIBA Čempionų lygoje šį sezoną renka po 16,6 taško, 5,8 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvius perdavimus ir 18,6 naudingumo balo.

Tenerifės klubas Čempionų lygos ketvirtfinalyje gegužės 6 dieną žais su Prancūzijos Strasbūro IG.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.