EUROLYGA 2023

Prieš „Lietkabelį“ galvą nuleidęs M. Schilleris atskleidė P. Garino situaciją N. Čanakas prakalbo apie paskutinės atakos planus

„Manau, kad taip“, – paklaustas, ar iki reguliariojo sezono pabaigos Patricio Garino turėtų pasirodyti aikštelėje atsakė Kauno „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris.

M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 5, 2021, 9:56 PM, atnaujinta May 5, 2021, 10:03 PM

Trečiadienį Lietuvos čempionai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate iškovojo dar vieną pergalę. Kauno ekipa namuose 70:68 (19:18, 16:15, 14:12, 21:23) po atkaklios kovos palaužė Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkus.

Ši dvikova turnyrinės lentelės prasme „Žalgiriui“ jau nieko nebereiškė – kauniečiai jau yra užsitikrinę pirmąją poziciją reguliariajame sezone.

Rungtynėse prieš „Lietkabelį“ žalgiriečių herojumi tapo Thomasas Walkupas, kuris likus žaisti 19 sek. iki akistatos pabaigos tolimu metimu persvėrė rezultatą ir išgelbėjo aikštelės šeimininkus nuo pralaimėjimo.

„Esu laimingas dėl pergalės. Tai buvo kovingos rungtynės, to ir tikėjomės. Pabaigoje susitvarkėme ir pavyko laimėti.

„Lietkabelis“ yra Europos taurės komanda, kuri turi gerus žaidėjus. Laukėme rungtynių, kurios gali tęstis iki paskutinės atakos“, – po dvikovos samprotavo „Žalgirio“ strategas M.Schilleris.

Tuo tarpo Panevėžio klubo treneris taip pat atkreipė dėmesį į dvikovos atkaklumą ir prakalbo apie paskutinės atakos planą.

Pergalingu galėjęs tapti metimas buvo patikėtas Gyčiui Masiuliui, tačiau jo tritaškis paskutinėmis dvikovos sekundėmis skriejo pro šalį.

„Buvo intensyvios rungtynės, jų baigtį nusprendė viena ataka. Jei norime nugalėti „Žalgirį“, turime sužaisti idealias rungtynes, tačiau to mums nepavyko padaryti. Turėjome planą sužaisti su G.Masiuliu, tačiau ataka nebuvo išpildyta idealiai“, – kalbėjo N.Čanakas.

Po šio pralaimėjimo panevėžiečiai susikomplikavo savo padėtį kovoje dėl trečiosios vietos turnyrinėje lentelėje.

Norint užimti trečią poziciją reguliariajame sezone „Lietkabeliui“ reikia turėti bent tiek pat pergalių, kiek turi Utenos „Juventus“ (22/13), nes tarpusavio pranašumas priklauso Nenado Čanako auklėtiniams. „Lietkabeliui“ dar liko rungtynės su Alytaus „Dzūkija“ ir Vilniaus „Rytu“, o uteniškiai kausis su Prienų „CBet“.

Jei „Juventus“ nugalės Prienų klubą, „Lietkabeliui“ reikės laimėti prieš abu likusius varžovus.

„Apie tai šiuo metu negalvoju. Nežaidėme gerai iki tol, dabar svarbiausia pajusti žaidimą, užbaigti reguliarųjį sezoną ir gerai pasirodyti ketvirtfinalyje“, – apie susidariusią situaciją kalbėjo N.Čanakas.

Šioje dvikovoje Panevėžio klubas vertėsi be riešą susižeidusio Kyle'o Vinaleso. Po dvikovos prieš „Žalgirį“ Panevėžio „Lietkabelio“ strategas tikslesnių žinių dėl gynėjo iš JAV nepateikė.

„Jis vis dar jaučia skausmus. Pamatysime“, – kalbėjo N.Čanakas.

Abejoms komandoms iki LKL reguliaraus sezono pabaigos liko sužaisti po dvejas rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.