EUROLYGA 2023

Krepšinio aistruolius supykdė vaizdai tribūnose – į karantino reikalavimus numojo ir ministrė A. Armonaitė A. Čerškus: „Truputį atsipalaidavom“

Sulaukus naujų karantino atlaisvinimų sporto arenose vėl galima išvysti nuo žiūrovų pilnėjančias tribūnas. Tiesa, pagal dabartinę tvarką sporto renginius gyvai stebėti gali ne daugiau 150 žmonių, o jie rungtynių metu turi dėvėti veido kaukes ir laikytis saugaus atstumo.

A.Armonaitė ir A.Čerškus (apačioje) sostinės ekipos rungtynių metu nesilaikė karantino reikalavimų.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
A.Armonaitė ir A.Čerškus (apačioje) sostinės ekipos rungtynių metu nesilaikė karantino reikalavimų.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
A.Armonaitė rungtynių metu nesilaikė saugaus atstumo.<br>„Ryto“ Instagram ir fano nuotr. koliažas.
A.Armonaitė rungtynių metu nesilaikė saugaus atstumo.<br>„Ryto“ Instagram ir fano nuotr. koliažas.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
SKM vadovas Andrius Čerškus.<br>V.Skaraičio nuotr.
SKM vadovas Andrius Čerškus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
SKM vadovas Andrius Čerškus.<br>Sauliaus Čirbos/ SKM nuotr.
SKM vadovas Andrius Čerškus.<br>Sauliaus Čirbos/ SKM nuotr.
SKM vadovas Andrius Čer<br>V.Skaraičio nuotr.
SKM vadovas Andrius Čer<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

May 8, 2021, 1:26 PM

Vis dėlto, panašu, kas leidžiama Jupiteriui, neleidžiama jaučiui. Vilniaus „Ryto“ gerbėjus pribloškė vaizdas, kai „Jeep“ arenoje vykusių Vilniaus „Ryto“ rungtynių metu buvo galima pastebėti VIP tribūnoje pramogaujančius asmenis.

Maža to, tribūnoje ne tik buvo nesilaikoma saugaus atstumo, bet ir nedėvimos veido kaukės bei vartojami gėrimai.

Tarp smagiai laiką leidžiančių žmonių buvo galima pamatyti ir balandžio mėnesį „Ryto“ dalininke tapusios Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) vieną iš vadovų Andrių Čerškų.

Įsismaginusios kompanijos nesudrausmino ir „Ryto“ dvikovą su „Neptūnu“ antradienį stebėjusi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, kuri taip pat buvo pastebėta VIP tribūnoje.

Socialinėje erdvėje plintančiose nuotraukose galima matyti, kad A.Armonaitė „Jeep“ arenos tribūnose sėdi nesilaikydama saugaus atstumo.

„Nėra labai daug žmonių, kurie „Ryto“ rungtynes po antrojo karantino stebėjo gyvai. Griežti ribojimai, kurie leidžia rungtynes stebėti tik 150-čiai žmonių, žinoma, yra geriau negu nieko. Bet šis postas ne visai apie tai.

Tie, kas buvo arenoje, turbūt atkreipėte dėmesį į „Jeep“ arenos VIP ložę. Neskaičiavome, bet rungtynėse su vidurio Lietuvos ekipa ten buvo bent 30 žmonių, kituose mačuose – kiek mažiau. Ponams funkcionieriams VIP ložėje taisyklės, panašu, negalioja: atstumai, kaukės, gėrimų ir maisto vartojimai ir t.t.

Spalį, prieš pat įvedant draudimus sirgaliams lankytis arenoje, po derbio kilo baisus skandalas – kiek žmonių, kokie atstumai, kaukių dėvėjimas, visi rėkia, spjaudosi, vienu žodžiu – židinys! Kilo nemenkas šaršalas dėl paprastų fanų elgesio.

Tuo tarpu dabar, kai realiai tą patį daro klubo valdžia ir jų bičiuliai – akys yra užmerkiamos. Netgi šiek tiek gaila klubo savanorių, kurie laksto po areną tam, kad sužiūrėtų, ar visi dėvi kaukes, ar visi sėdi savo vietose, o tuo tarpu arenos palubėse vyksta festivalis.

Vaizdas buvo toks pats ir mače su „Neptūnu“, kada vipkėje sėdėjo ministrė Aušrinė Armonaitė – net ir tada svarbiausiems ponams Vyriausybės reikalavimai buvo nė motais. Įdomiausia, kad kiekvienose rungtynėse būna bent keli policijos pareigūnai, bet pažeidimų jie čia nemato (arba nenori matyt).

Tai va, tokie reikaliukai arenos palubėse. Kol paprasti klubo darbuotojai priversti sukti galvas, kaip susodinti žmones į kėdes ir užtikrinti, kad būtų laikomasi visų reikalavimų, tų darbuotojų vadovai gurkšnoja vandenuką (ir ne tik) bei mėgaujasi grynu „Jeep“ arenos oru“, – socialiniame tinkle „Facebook“ nusivylimą išreiškė puslapis „Ryto balsas“.

Atsiprašė aistruolių

Pasirodžius šiam pranešimui sostinės gerbėjų atsiprašė nuotraukose pastebėtas vienas iš klubo dalininkės vadovų A.Čerškus.

„Atsiprašau, kad šiek tiek atsipalaidavom. Pažadu, kad tai daugiau nepasikartos, susiimsime ir laikysimės visų saugumo reikalavimų“, – viename iš komentarų teigė jis.

Su ekonomikos ir inovacijų ministre A.Armonaite portalui lrytas.lt susisiekti nepavyko – jos telefonas išjungtas.

Dvikovos dieną ministrė socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalino įspūdžiais ir prakalbo apie būsimus galimybių paso privalumus.

„Po ilgo laiko Vilniaus „Ryto“ varžybose! Nors ir ribotas skaičius, fanai sukuria nerealią atmosferą.

Dirbame tam, kad su galimybių pasu galėtume atidaryti sporto varžybas, koncertus, šventes, restoranus didesniam žmonių skaičiui. Kad daugiau žmonių galėtų pasidžiaugti savo mėgstamomis veiklomis, o verslai pagaliau sugrįžti į pilnavertę veiklą.

Laukiu rytdienos! Įveiksime likusius iššūkius ir, tikiu, galėsime būti vieni pirmųjų ES besinaudojantys tokiu sertifikatu“, – antradienį rašė A.Armonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.