EUROLYGA 2023

„Pacers“ ir „Grizzlies“ kelyje – Vakarų konferencijos komandos

„Los Angeles Lakers“ ir „Golden State Warriors“. Su šiais tituluotais klubais NBA čempionate savaitgalį išbandys jėgas „lietuviškosios“ „Indiana Pacers“ bei „Memphis Grizzlies“ komandos, kurioms atstovauja Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

 Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 11:17 AM

Jau aišku, kad „Pacers“ ir „Grizzlies“ krepšininkai kovos papildomame turnyre dėl teisės žaisti NBA atkrintamosiose varžybose. Jame rungtyniaus Rytų ir Vakarų konferencijose 7-10 vietas užėmusios ekipos. Klubai reguliariajame sezone sužais po 72 mačus.

Šiuo metu „Pacers“ Rytuose užima devintąją vietą (33 pergalės, 37 pralaimėjimai). D. Sabonis, kuris praėjusių rungtynių su „Milwaukee Bucks“ nebaigė dėl kelio traumos, vidutiniškai pelno 20,4 taško, atkovoja po 12 kamuolių (ketvirtas rezultatas lygoje), atlieka 6,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Lakers“ klubas (40, 30), kuriam pastaruoju metu dėl traumos nepadeda LeBronas Jamesas, Vakaruose žengia septintas. Praėjusį mačą su „Houston Rockets“ praleido ir kita Los Andželo komandos žvaigždė Anthony Davisas.

„Lakers“ krepšininkai, kurie dabar laimėjo triskart iš eilės, išsiskiria patikima gynyba. Jie į savo krepšį praleidžia po 106,8 taško. Tai antroji vieta lygoje. „Pacers“ leidžia varžovams įmesti 114,9 taško. Tai vos 25-tas rezultatas.

Įdomu tai, kad Indianapolio klubas kur kas solidžiau rungtyniauja svečiuose nei namie. Išvykose „Pacers“ nuskynė 20 pergalių, o savo aikštėje tik 13. Pirmojoje šio sezono tarpusavio dvikovoje 105:100 triumfavo „Lakers“.

„Grizzlies“ (37, 33) Vakarų konferencijoje šiuo metu rikiuojasi devinti. Lygiai tokį pat laimėjimų ir nesėkmių balansą turinti „Warriors“ komanda yra aštunta. Dar vienas sutapimas – abi ekipos pastaruoju metu šventė keturias pergales iš eilės.

J. Valančiūnas įmeta 16,8 taško, sugriebia 12,4 kamuolio (trečias rezultatas NBA), blokuoja 0,9 metimo, pataiko 36,8 proc. tritaškių. Memfio krepšininkai užima ketvirtąją vietą pirmenybėse pagal atkovotus kamuolius (vid. 46,5).

„Warriors“ superžvaigždė Stephenas Curry yra rezultatyviausias lygos žaidėjas. Jis atseikėja varžovams net 31,8 taško. Gynėjas realizuoja 42,1 proc. tritaškių. Šiame čempionate vienas tarpusavio rungtynes 116:103 laimėjo „Warriors“, o kitas 111:103 – „Grizzlies“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.