EUROLYGA 2023

A. Sabonį LKF prezidento poste ruošiasi pakeisti dar vienas kandidatas: turi tvirtą palaikymą

Penktadienį paaiškėjo dar vienas kandidatas į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento postą.

A.Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vydas Gedvilas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vydas Gedvilas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Javtokas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Robertas Javtokas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Butautas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Butautas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Javtokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Javtokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2021-05-14 17:19, atnaujinta 2021-05-14 17:25

Šiuo metu pareigas einantį Arvydą Sabonį gali pakeisti Vydas Gedvilas, kurio kandidatūra buvo iškelta Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos (LKTrA) vykdomojo komiteto posėdyje.

„Penktadienį vykusiame išplėstiniame LKTrA narių vykdomojo komiteto posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl LKTrA kandidato į šiais metais vyksiančius Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimus. Kandidatūras galėjo teikti visi 444 Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos nariai. Svarstymui buvo pasiūlytas vienintelis kandidatas – LKTrA prezidentas Vydas Gedvilas.

Atvirame posėdyje kuriame buvo kviečiami dalyvauti ir pasisakyti visi LKTrA nariai kalbėję žinomi krepšinio specialistai – Olimpinis čempionas Valdas Chomičius, Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinių treneris Algirdas Milonas, profesorius Rūtenis Paulauskas ir kiti, vienbalsiai pabrėžė, jog šiuo metu geresnio kandidato į Lietuvos krepšinio federacijos prezidentus nei Europos krepšinio čempionas Vydas Gedvilas nėra.

Gausiausia savo nariais Lietuvos krepšinio organizacija – Krepšinio trenerių asociacija, vieningai parėmė jo kandidatūrą į LKF prezidento postą.

Vydas Gedvilas pristatys Lietuvos krepšinio vystymo strategiją bei jos įgyvendinimo komandą kitą savaitę vyksiančios spaudos konferencijos metu, kurią numatyta surengti kitą penktadienį, gegužės mėn. 21 d. Kaune, 11.00 Kauno mokslo ir technologijų parke“, – rašoma Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos pranešime.

Portalas lrytas.lt primena, kad anksčiau apie savo kandidatūrą į LKF prezidento postą yra pranešę Kauno „Žalgirio“ ekipos sporto direktorius Robertas Javtokas ir LKF sporto direktorius Ramūnas Butautas.

„Manau, kad galima padaryti dar geriau, krepšinyje esu jau eilę metų, ketverius metus dirbu „Žalgiryje“, daug darbo su jaunimu. Matau, ką galima būtų patobulinti, ką pagerinti, surinkome stiprią komandą, tad norisi tuos dalykus įgyvendinti“, – portalui lrytas.lt teigė 2017 m. krepšininko karjerą baigęs R.Javtokas.

Į rinkimus 41-erių buvęs krepšininkas žengs su stipria komanda, kurioje – legendinis treneris Jonas Kazlauskas ir žurnalistas bei prodiuseris Edmundas Jakilaitis.

Tuo tarpu R.Butautas ne kartą viešojoje erdvėje sklidusias kalbas apie galimą jo kandidatavimą į LKF prezidento postą kūnu nusprendė paversti balandžio pabaigoje.

2007 m. Europos krepšinio čempionate su Lietuvos rinktine bronzos medalius iškovojęs krepšinio specialistas Delfi.lt laidoje „Krepšinio zona“ užsiminė apie savo dalyvavimą šiais metais vyksiančiose rinkimuose.

Dabartinis LKF prezidentas Arvydas Sabonis federacijai vadovauja nuo 2011 m. Per dešimtmetį vyrų rinktinė iškovojo 2013 m. ir 2015 m. Europos pirmenybių sidabro medalius.

Lrytas.lt primena, kad LKF prezidento rinkimai turėjo vykti praėjusią vasarą, tačiau Tokijo olimpiada dėl koronaviruso pandemijos buvo perkelta, tad buvo nuspręsta metams atidėti ir prezidento rinkimus, kurie vyks po olimpinių žaidynių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.