EUROLYGA 2023

Pelną siekianti susigrąžinti NBA lyga ketina keisti ir taisyklių traktavimą

ESPN žurnalistas Adrienas Wojanrowskis skelbia apie apie NBA pokyčius aikštelėje ir finansinius lygos sunkumus.

NBA planuose – taisyklių traktavimo pokyčiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
NBA planuose – taisyklių traktavimo pokyčiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-15 13:55

Dėl tuščių arenų sumažėjus NBA lygos pelnui, „New York Knicks“ savininkas Jimas Dolanas iškėlė idėją, kad lyga turėtų metams sustabdyti pajamų dalinimąsi tarp komandų.

„Knicks“ ir „Los Angles Lakers“ ekipos su mažiau uždirbančiomis komandomis pasidalija didžiausią dalį uždirbtų pinigų, nes turi pelningiausius televizijos sutarčių paketus. Tai jos daro, nors pandemijos metu frančizės ir nenešė pelno apskritai. Vis dėlto, pokyčiai nepavyko ir ekipos ir toliau dalinsis savo pajamomis su visomis kitomis lygos komandomis, skelbia A.Wojnarowskis.

Visgi, atkrintamąsias pasitinkanti lyga vis tiek sieks sugrįžti į prieš pandemiją užimtas finansines vėžias – susigrąžinti sirgalius į arenas bei prie televizorių ir išmaniųjų telefonų ekranų. Tai gali padėti intrigą į reguliarųjį sezoną sugrąžinęs įkrintamųjų turnyras. Jis taip pat lemia, kad sezono pabaigoje dauguma susitikimų tapo svarbiomis ir dramatiškos, nes jų metu žvaigždės kovoja siekdamos išvengti vienerių, sezoną galinčių nulemti, rungtynių. Likus vos kelioms dienoms iki reguliariojo sezono pabaigos tik „Boston Celtics“ bei „San Antonio Spurs“ yra garantuotos dėl užimtos vietos įkrintamosiose.

Taip pat šiame sezone NBA daug laiko ir resursų skyrė siekdama įtikinti žaidėjus, kad šie privalo pasiskiepyti. Burbulas apsaugojo žaidėjus ir pagalbinius darbuotojus, tačiau vis dar gaunama teigiamų testų – net ir iš tų, kurie yra pasiskiepiję. NBA yra žvaigždžių lyga, todėl komandų sėkmę gali nulemti vieno žaidėjo pasirodymas, o šiuo atveju ar jie galės rungtyniauti.

Kaip teigia A.Wojnarowskio šaltiniai, apie 75 proc. žaidėjų jau yra paskiepyti, o lygos komisaras Adamas Silveris ir toliau kreipiasi į komandų vadovus skatindamas juos raginti žaidėjus tęsti skiepijimo procesą. Nuo to priklauso ne tik jų sveikata, bet ir galima komandos sėkmė dar šiose atkrintamosiose.

Tačiau dabar NBA yra pavargusi lyga. Visus jau išvargino suspaustas grafikas ir privalomos koronaviruso izoliacijos. Iš to atsirado nauja problema – išaugę nuolatiniai ginčai tarp žaidėjų, trenerių ir teisėjų. Dėl nesustojančių ginčų sunerimę net komandų vadovai. Komandos baiminasi, kad tai atbaido sirgalius nuo televizijos ekranų.

Dauguma teigia, kad problema yra nauji teisėjai, kuriems trūksta patirties bei dėl pandemijos galimybės su komandomis pasikalbėti už uždarų durų neturintys vyresnieji ir labiau gerbiami teisėjai. Bet neabejojama, kad dali problemos sukelia ir pavargę bei suirzę žaidėjai ir treneriai.

Taip pat dauguma NBA komandų sutinka, kad žaidimas tapo per daug orientuotas į puolimą, o taškų rinkimas tapo nenatūraliai išpūstas. Po sezono lyga ketina atlikti taisyklių korekcijas, kurios uždraustų nenatūralų pražangų medžiojimą. Tokios žvaigždės, kaip Jamesas Hardenas ir Trae Youngas atlieka dirbtinius metimus, kurie išprovokuoja sirgalių ir krepšininkų labai kvestionuojamas pražangas.

Dar tolimesniuose, diržus privalėsiančios susiveržti NBA, planuose gali būti ir vidurio sezono turnyras, įkrintamųjų išlaikymas ir daugelis kitų pokyčių.

Šiame sezone lyga patyrė atšaukiamas rungtynes, nuolat iš rikiuotės iškrentančias žvaigždes ir tuščias arenas, tačiau pasiekė atkrintamąsias be burbulo. A.Slveris kalbėdamas su ekipų vadovais apie įkrintamųjų turnyrą paskelbė: „Esame pokyčių periode ir privalome užsitarnauti savo varžovus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: LB komentarai apie ekonomikos raidą ir naujausias prognozes