EUROLYGA 2023

CSKA vadovams nusilenkęs D. Itoudis taikosi į klubo rekordą – to Maskvoje nebuvo jau seniai

Pirmadienį Maskvos CSKA pranešė, kad pratęsė sutartį su Dimitriu Itoudžiu. Po šio naujo kontrakto 50 metų krepšinio specialistas iš Graikijos Maskvoje turėtų darbuotis iki 2023-ųjų metų vasaros.

D.Itoudis patęsė sutartį su CSKA.<br>Instagram ir lrytas.lt nuotr koliažas.
D.Itoudis patęsė sutartį su CSKA.<br>Instagram ir lrytas.lt nuotr koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2021, 5:26 PM, atnaujinta May 17, 2021, 5:27 PM

„Iš visos savo širdies gilumos sakau, kad man yra didžiulė garbė, kad CSKA vadovai patikėjo manimi su suteikė galimybę tęsti darbus šiame klube.

Vadovybė ir sirgaliai puikiai žino, kad jaučiu pareigą ginti CSKA klubo spalvas, istoriją bei ateitį. Šiame darbe mes tobulėjame visi. Jaučiu, kaip tampu geresniu treneriu ir žmogumi. Visą tai yra dėl sėkmingo bendravimo su vadovybe, žaidėjais ir visais darbuotojais.

Pažadu, kad ir toliau sunkiai dirbsiu, įnešiu naujų idėjų ir įdėsiu daug pastangų“, – oficialus Maskvos ekipos interneto portalas cituoja D.Itoudžio žodžius.

Graikas CSKA klube darbuojasi nuo 2014-ųjų metų. Per septynerius metus Rusijoje jis su savo treniruojama komanda dukart laimėjo Eurolygą – 2016 ir 2019 metais bei 5 kartus laimėjo VTB lygą.

Pagal pasirašytą sutartį D.Itoudis CSKA ekipoje turėtų dirbti iki 2023-ųjų, o tai reiškia, kad jei graikas išsaugos savo trenerio poziciją iki pat kontrakto pabaigos, jis taps ilgiausiai legendinį Maskvos klubą treniravusiu strategu nuo Tarybų Sąjungos griūties laikų.

Šiuo metu nuo ilgiausiai CSKA nuo 1991-ųjų metų yra treniravęs Stanislavas Jeriominas, kuris vyriausiojo trenerio pozicijoje praleido aštuonerius metus (1992–2000 m.).

Per pastaruosius 30 metų Masvkos klubą treniravo 10 krepšinio specialistų. Tarp jų buvo ir vienas lietuvis – Jonas Kazlauskas, kuris CSKA darbavosi 2011-2012 metų sezone.

Lrytas.lt primena, kad D.Itoudis šiame sezone ypač konfliktavo su komandos žvaigžde Mike'u Jamesu. Pastarasis galiausiai nusprendė palikti Rusiją ir nutraukti kontraktą. Šiuo metu krepšininkas sėkmingai žaidžia NBA lygoje, kur gina „Brooklyn Nets“ klubo garbę.

CSKA, nepaisant M.Jameso netekties, sugebėjo patekti į Eurolygos finalinį ketvertą, kurio pusfinalyje susikaus su Stambulo „Anadolu Efes“ klubu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.