EUROLYGA 2023

Olimpinės atrankos metu „Žalgirio“ areną galės užpildyti daugiatūkstantinė minia žiūrovų Nuo birželio didinamas renginių žiūrovų skaičius

Praėjusią savaitę Vyriausybėje viešėję Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai sulaukė geros žinios.

Lietuvos krepšinio rinktinė galės sulaukti gausaus sirgalių palaikymo.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė galės sulaukti gausaus sirgalių palaikymo.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė galės sulaukti gausaus sirgalių palaikymo.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė galės sulaukti gausaus sirgalių palaikymo.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė galės sulaukti gausaus sirgalių palaikymo.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė galės sulaukti gausaus sirgalių palaikymo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 26, 2021, 2:33 PM, atnaujinta Jun 8, 2021, 12:58 PM

Trečiadienį buvo pranešta, kad Vyriausybė atsižvelgė į LKF siūlymą leisti Kaune vysiančios olimpinės krepšinio turnyro atrankos metu „Žalgirio“ areną užpildyti 75 proc. sėdimų vietų.

Pagal šį reglamentą rungtynes Kaune gyvai galėtų stebėti apie 12 tūkst. Galimybių pasą turinčių žiūrovų.

Dėl pasikeitusių renginio aplinkybių Lietuvos krepšinio federacija (LKF) kartu su bilietų platintoju „Bilietai.lt“, atšaukia iki šiol įsigytų bilietų galiojimą ir sirgaliams grąžins išleistus pinigus ir pradės naują prekybos procesą.

„Dėl pasikeitusios renginio datos, gyvenimą sukausčiusios pandemijos ir naujų aplinkybių, esame priversti atšaukti įsigytų bilietų galiojimą. Nėra techninių galimybių išpildyti vartotojų poreikius pagal seną tvarką. Pagal dabartinį reglamentą atsiranda sąlyga turėti galimybių pasą, taip pat įvesti atstumus tarp sėdimų vietų, kas reikštų, jog kai kurie sirgaliai negalėtų sėdėti ten, kur įsigijo bilietus, todėl natūraliai kiltų nepasitenkinimas.

Buvo priimtas sprendimas atšaukti bilietų galiojimą, sirgaliams grąžinti išleistus pinigus ir pradėti naują prekyba bilietais. Bilietų savininkai renginio metu turės turėti galiojantį galimybių pasą, o atvykę į areną pateikti ir tapatybę įrodantį asmens dokumentą“, – teigė LKF direktorius Justas Kalinauskas.

Iki šiol sirgalių įsigyti bilietai į rungtynes nebegalioja, juos jie galės grąžinti iki birželio 10 dienos. Dėl bilietų grąžinimo sirgaliai turėtų kreiptis į bilietų platintoją elektroniniu paštu info@bilietai.lt

Sirgaliai, kurie bilietus pirko kasose, turėtų kreiptis el. paštu: info@bilietai.lt ir atsiųsti užpildytą pinigų grąžinimo formą.

Bilietus įsigijusiems internetu pinigai bus grąžinti į tą pačią sąskaitą iš kurios buvo atliktas mokėjimas.

Bilietų prekyba į naują renginį prasidės gegužės 28 dieną ir pirmenybę įsigyti juos turės senųjų bilietų ir LKF narystės savininkai. Birželio 2 dieną startuos vieša bilietų prekyba bilietai.lt platformoje. Į rungtynes bus galima patekti tik turint galiojantį galimybių pasą ir tapatybę įrodantį asmens dokumentą.

Po Vyriausybės posėdžio taip pat paaiškėjo, jog sirgaliai galės stebėti ir kontrolines Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes su Dominikos Respublikos (birželio 18 ir 24 dienomis) bei su Rusijos (birželio 22 dieną) ekipomis. Apie prekybą bilietais į šiuos susitikimus Lietuvos krepšinio federacija (LKF) informuos artimiausiu metu.

Olimpinės krepšinio atrankos turnyras vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis.

Kaune kartu su Lietuvos krepšinio rinktine dėl vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse kovos Lenkijos, Angolos, Slovėnijos, Venesuelos ir Pietų Korėjos rinktinės.

Vyriausybė trečiadienį taip pat nusprendė nuo birželio 1 dienos padidinti žiūrovų skaičių tiek uždarose, tiek ir atvirose patalpose.

Nuo vasaros pradžiosuždarose erdvėse renginiuose galės dalyvauti ne daugiau nei 250 žiūrovų (dabar – 150), jie gali užimti ne daugiau kaip pusę (dabar – 30 proc.) sėdimų vietų. Viso renginio metu vyresniems nei šešerių metų asmenims privaloma dėvėti kaukes, prekiauti maistu ir gėrimais draudžiama.

Atvirose erdvėse renginiuose galės dalyvauti iki 500 žiūrovų (dabar – 300), tik sėdimose vietose (išskyrus gyvūnų parodas). Kaukės taip pat bus privalomos, o prekyba maistu ir gėrimais – neleidžiama.

Su Galimybių pasu atvirose erdvėse vykstančiuose renginiuose galės dalyvauti neribotas skaičius žmonių, uždarose – iki 2000 asmenų, tačiau turi būti užpildoma ne daugiau kaip 75 proc. visų sėdimų vietų.

Viduje ir toliau vyresniems nei šešerių metų asmenims bus privaloma dėvėti kaukes, tačiau bus galima įsigyti maisto bei gėrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.