EUROLYGA 2023

N. Hayesas turi savo nuomonę: apie lietuvių kalbą, keiksmažodžius, kelionę taksi su V. Carteriu ir tobulėjimą Kaune

45-oji Kauno „Žalgirio“ tinklalaidė #ŽalgirisOnAir nėra eilinė. Jubiliejinėje laidoje apsilankė paskutinis šio sezono žalgirietis – Nigelas Hayesas.

N.Hayesas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Hayesas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Hayesas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Hayesas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Hayesas.<br>BNS/LKL nuotr.
N.Hayesas.<br>BNS/LKL nuotr.
N.Hayesas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Hayesas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 12:12 PM

„Žalgirio“ arenoje esančioje studijoje komandos narys nebuvo ir praėjusiais metais, tad šioje tinklalaidėje turėjo ką papasakoti.

Įdomų ir linksmą pokalbį su N.Hayesu vedė #ŽalgirisOnAir tinklalaidės ir „Žalgiris TV“ laidų vedėjas Rytis Kazlauskas. Pokalbis truko beveik dvi valandas – tai ilgiausia tinklalaidė su legionieriumi.

Lietuviškai puikiai suprantantis ir kalbėti galintis žaidėjas aptarė daugybę temų, o viena jų pasisuko būtent apie lietuvių kalbą ir pirmuosius sutiktus lietuvius.

Su krepšininkais iš Lietuvos žalgiriečiui teko susidurti dar prieš atvykstant į Europą, kai jis rungtyniavo NBA lygoje. Žaisdamas „Knicks“ gretose jis treniruočių stovykloje sutiko Mindaugą Kuzminską, o „Toronto Raptors“ klube trumpai žaidė su Jonu Valančiūnu.

„M.Kuzminskas to turbūt neprisimena, bet aš puikiai atsimenu, kad kalbėjomės ir aš išsiaiškinau, iš kur jis yra. Tuo metu, kadangi esu amerikietis, nežinojau kas yra Lietuva.

Aš paklausiau, kokia kalba jūs kalbate, o jis pasakė, kad lietuvių, bet man nederėtų sukti dėl to galvos, nes tai sunki kalba ir aš jos niekada nesimokysiu.

Norėčiau jį pamatyti dabar. Su J.Valančiūnu turėjome tokį patį pokalbį“, – pirmas pažintis su lietuvaičiais prisiminė amerikietis.

N.Hayesas ne kartą užsiminė apie siekį sugrįžti į JAV ir norą žaisti NBA lygoje. Viena iš tokio noro priežasčių – galimybė nuolat rungtyniauti draugų, o ypač savo mamos, akivaizdoje.

„Mano mama trejus metus nesilankė mano rungtynėse, kadangi žaidžiu čia. Būtų smagu vėl žaisti jai matant, nes ji arenoje būna garsiausia. Komandos draugai per rungtynes sakydavo, kad gali girdėti mano mamą. Visus, esančius mano komandoje, ji palaiko taip, lyg jie būtų jos sūnūs“, – gražių žodžių mamai negailėjo N.Hayesas.

Pirmaisiais savo metais Kaune pašnekovas buvo treniruojamas Šarūno Jasikevičiaus, o šiemet jam teko klausyti Martino Schillerio nurodymų. Amerikietis tikino, kad labai daug išmoko iš abiejų strategų ir apgailestavo, kad su naujuoju treneriu nepavyko pasiekti Eurolygos atkrintamųjų.

„Martinas suteikia laisvę, nuolat nešaukia ir yra labai įsitraukiantis. Su juo yra labai lengva šnekėtis ir lengva viską suprasti, kas yra puiku. Eurolygoje yra sunkiausia būti treniruojamu, o su juo tai tapo lengviau. K

albamės su kitų komandų žaidėjais ir jie mato, kad mes turime laisvės, todėl mums žaisti yra lengviau. Būtų buvę puiku patekti į atkrintamąsias ir parodyti, kad jo treniravimo būdas taip pat gali veikti Eurolygoje. Gaila, kad pralaimėjome keletą atkaklių rungtynių“, – pasakojo 26-erių žaidėjas.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidės vaizdo įrašą rasite „Žalgirio“ „YouTube“ kanale, o audio įrašus „Podbean“, „Spotify“, „Iphone podcasts“, „Google podcasts“ ir „Mixcloud“ platformose.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su N.Hayesu kalbama:

0:00 apie lietuvių bei kitų šalių kalbas;

14:30 apie mokyklos laikus, geriausius darbus pasaulyje ir rasių nelygybę;

23:00 apie žaidimą Viskonsino universitete, NBA ir pirmus sutiktus lietuvius;

37:03 apie persikėlimą į Europą;

45:58 apie Šarą ir M.Schillerį;

52:47 apie žaidimą keliose pozicijose ir išmoktus dalykus;

1:03:54 apie Youtube kanalą, buvimą veganu ir maistą;

1:20:44 žiūrovų ir klausytojų klausimai;

1:44:24 partnerių klausimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.