EUROLYGA 2023

Į Kauną L. Dončičius gali atvykti suderėjęs įspūdingiausią NBA kontraktą – nė vienas naujokas tokios algos neturėjo

Garsiausias Slovėnijos krepšininkas Luko Dončičiaus įspūdingas pasirodymas NBA atkrintamosiose akistatose yra baigtas. Slovėno vedama „Dallas Mavericks“ komanda sekmadienį svečiuose 111:126 (38:35, 24:35, 23:30, 26:26) nusileido „Los Angeles Clippers“ ekipai ir pralaimėjo seriją 3:4.

L.Dončičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Dončičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2021, 4:49 PM

Los Andželas Vakarų konferencijos pusfinalyje susitiks su „Utah Jazz“ komanda.

Dalaso neišgelbėjo galingas L.Dončičiaus žaidimas: septintose serijos rungtynėse jis pralaimėjusiems per 45 minutes pelnė 46 taškus, atliko 13 perdavimų ir atkovojo 7 kamuolius. Jis pataikė 17 metimų iš 30. Slovėnas pagerino karjeros atkrintamųjų taškų rekordą.

„Jei kalbėsime apie kažkokius pasikeitimus komandoje, tai klausimas yra tiems vyrukams, kurie priima sprendimus. Ar aš neteisus?

Aš esu tik žaidėjas. Bet mes visi padarysime viską, kad kitas sezonas būtų dar įspūdingesnis, – po nesėkmės „ASAP Sports“ kalbėjo L.Dončičius, kurio komanda peržengti pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo negali nuo 2011 metų. – Visi akivaizdžiai mato, kad aš nemėgstu pralaimėti.

Mes visi ekipoje nemėgstame pralaimėti, bet vis tiek aš labai didžiuojuosi ekipa. Visada mokaisi, o atkrintamieji mačai yra visiškai kas kita, nei sezonas, o septintosios atkrintamųjų dvikovų rungtynės – apskritai kažkas neįtikėtinai sunkaus.

Reikėjo atiduoti viską, tačiau turime ne tą rezultatą, apie kurį galvojome ir svajojome. Bet mes sugrįšime stipresni kitąmet.

Nuo to laiko, kai esu Dalase, dukart patekome į atkrintamąsias ir abu kartus pralaimėjome. Išvada tokia, kad giria tik nugalėtojus. Turime čia būti kitais metais ir padaryti išvadas“.

Jas L.Dončičius galės daryti jau turėdamas ir itin solidų kontraktą. ESPN žurnalistas Bobby Marksas teigia, kad „Mavericks“ žvaigždei vasarą klubas pasiūlys įspūdingą penkterių metų sutartį, kuri garantuos jam 201,5 mln. JAV dolerių sumą.

Jei slovėnas sutiks su sąlygomis ir tokia pinigų suma, jis pats pirmuoju NBA žaidėju, kuris pasibaigus naujoko kontraktui iškart sudarytų sutartį, kurios vertė daugiau kaip 200 mln. dolerių.

Slovėnijos vunderkindo naujoko kontraktas baigsis po kito sezono, o tada jis iš karto per sezoną gautų beveik 35 mln. dolerių, besibaigiant 2027 metų sezonui – jau net 46 mln. dolerių.

Jau birželio pabaigoje L.Dončičius su Slovėnijos rinktine bus Lietuvoje, kur Kaune bus žaidžiamos olimpinės atrankos varžybos. Šešios rinktinės „Žalgirio“ arenoje grumsis dėl vieno kelialapio į Tokijo olimpiadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.