EUROLYGA 2023

Po pergalės Madride Šaras neskubėjo triumfuoti: „Po 48 valandų laukia karas“

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ pergalingai pradėjo Ispanijos krepšinio lygos finalą. Pirmose rungtynėse Madride sekmadienį katalonai 89:75 (15:20, 16:18, 29:16, 27:23) įveikė vietos „Real“ krepšininkus ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

 Šarūnas Jasikevičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 14, 2021, 9:46 AM

Pablo Laso auklėtiniai vienu turėjo devynių taškų persvarą – 28:19, tačiau Šaro kariauna ketvirčio pabaigoje priartėjo prie savo varžovų ir komandas po pirmos dvikovos dalies skyrė 3 taškai – 36:33.

Trečiajame kėlinyje „Barcelona“ įjungė aukštesnę pavarą puolime ir ir pirmą kartą dvikovos metu išsiveržė į priekį. Šaro kariauna laimėjo atkarpą 14:0 ir įgijo dviženklį pranašumą – 56:46.

Ketvirtajame kėlinyje katalonai ir toliau diktavo savo sąlygas. Įpusėjus ketvirčiui komandas skyrė 18 taškų skirtumas – 74:56. „Barcelona“ išlaikė dviženklį pranašumą iškovojo pergalę pirmose finalo rungtynėse.

„Atsilikinėti trimis taškais iki pertraukos mums buvo geras rezultatas. Trečiajame kėlinyje mes jau žaidėme gerą krepšinį, žinojome, kaip skaityti varžovų situacijas, sumetėme tas baudas, kurios nekrito pirmoje mačo dalyje.

Taip pat buvome agresyvesni. Laimėti Madride yra puiku, todėl turime būti laimingi šiuo rezultatu. Tačiau viskas, kas labiausiai rūpi šį sezoną – titulai. Po 48 valandų laukia karas „Palau“ arenoje ir tos rungtynės prasidės nuo nulio.

Mes žinome, kad kovojame prieš čempioniška ekipą, kuri turi jau seniai tuos pačius žaidėjus ir trenerį, bei išgyveno ne vieną panašų karą turnyruose „, – pasakojo Š.Jasikevičius.

Net 26 taškus nugalėtojams pelnė ekipos lyderis Cory Higginsas, kurį Šaras itin gyrė ir tikino, kad žaidėjas pasirinko būti vedliu.

„Jis užsimetė visą komandą ant savo pečių ir buvo solidus ne tik puolime, bet ir gynyboje. Tai tas žaidimas, kuris būtinas pergalėms“, – apie amerikietį kalbėjo Š.Jasikevičius.

Antrasis mačas vyks Barselonoje antradienį ir laimėjus jį katalonams, jie švęs galutinę pergalę čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?