EUROLYGA 2023

Saulės miesto simbolis lieka: Antanas Sireika toliau dirbs „Šiauliuose“

Treneris Antanas Sireika tęs darbą „Šiaulių“ vyrų komandoje. Praėjusio čempionato rezultatus ir komandos demonstruotą žaidimą antroje čempionato pusėje įvertinusi klubo valdyba nusprendė būsimą sezoną patikėti ekipos vairą ilgamečiam komandos strategui.

Antanas Sireika<br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Sireika<br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Sireika<br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Sireika<br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Sireika<br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Sireika<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 18, 2021, 5:59 PM

Pasak valdybos pirmininko Artūro Nacicko, apsisprendimas dėl vyr. trenerio pozicijos buvo prioritetinis darbas tarpsezonio pradžioje.

„Prieš pradedant kitų metų komandos sudėties formavimą, svarbiausia buvo apsispręsti dėl vyriausio komandos trenerio. Nežiūrint į prastą praėjusio sezono startą, kuriam buvo ne viena objektyvi priežastis, antra jo dalis, kai buvome labai arti Citadele KMT finalo ketverto ir iki pat reguliaraus sezono pabaigos kovojome dėl penktos vietos, buvo tikrai pozityvi. Tuo pačiu, norime ir tikimės išlaikyti komandos branduolį, todėl sprendimas suteikti treneriui Sireikai galimybę pratęsti savo darbą būsimame sezone buvo logiškas“, – sprendimą komentavo A.Nacickas.

Savo ruožtu, A.Sireika pripažino, kad sprendimą tęsti darbą lėmė sutapęs trenerio ir klubo vadovybės požiūris į komandos kertinių žaidėjų išsaugojimą bei noras užimti aukštesnes vietas.

„Kalbėjome su klubo vadovais. Sutapo mintys, kad nebesinori būti komanda, kuri nuolat yra turnyro lentelės apačioje. Todėl privalome iš pagrindų keisti požiūrį į komplektaciją. Anksčiau turėjome siekius auginti jaunimą, bet tai yra sunkus ir realių rezultatų klubui neduodantis darbas, nes po kelių metų tas jaunimas užauga ir pakelia sparnus, o mes vėl liekame žemai turnyro lentelėje. Praėjusio sezono antroje pusėje pavyko suburti gražią komandą, o nusistovėjus sudėčiai, į gerą pasikeitė ir rezultatai. Mūsų visų vizija yra tokia pat – reikia išlaikyti branduolį ir jo pagrindu formuoti komandos sudėtį kitiems metams. Džiaugiuosi, kad galėsiu tęsti darbą būsimame sezone“, – kalbėjo treneris.

A.Sireika „Šiaulių“ vyrų krepšinio komandą keturis sykius atvedė ant „Betsafe-LKL“ apdovanojimų pakylos trečiojo laiptelio. Savo karjeroje jis dirbo Kauno „Žalgirio“, Kazanės UNICS (Rusija), Vilniaus „Lietuvos ryto“ (dar. Vilniaus „Rytas“) ir Točigio „Brex“ (Japonija) klubuose.

2003 m. Europos čempionate A. Sireika vadovavo Lietuvos nacionalinei rinktinei, tapusiai Senojo žemyno čempione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.