EUROLYGA 2023

Angolos krepšininkai pasiekė pirmąją pergalę, serbai ir vokiečiai tapo turnyrų nugalėtojais

Nuo penktadienio iki sekmadienio Atėnuose ir Hamburge vyko du krepšinio turnyrai, kuriuose dalyvavo olimpinių žaidynių atrankos varžyboms besirengiančios komandos. Atėnuose šeimininkai nesutrukdė išsivežti taurę Serbijos krepšininkams, o Hamburge lemiamose rungtynėse vokiečiai pranoko italus.

Angolos rinktinės žaidėjas ir „Atlanta Hawks“ ekipos narys Bruno Fernandezas.
Angolos rinktinės žaidėjas ir „Atlanta Hawks“ ekipos narys Bruno Fernandezas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-20 23:52

Sekmadienį pirmas draugiškas rungtynes žaidė ir Angolos rinktinė, kuri dėl olimpinio kelialapio kovos Kaune.

Angolos krepšinio federacija pasirengimo etape numatė tik dvejas draugiškas rungtynes su Katalonijos rinktine. Sekmadienį Balaguero mieste svečiai iš Afrikos šventė pergalę 86:83. Pirmadienį komandos susitiks antrą kartą.

Katalonijos rinktinė sudaryta iš jaunesnės kartos krepšininkų. Dauguma iš jų žaidžia žemesnių lygų komandose, bet keli žaidėjai išmėgino jėgas ir ACB lygoje.

Angolos rinktinė pirmąją treniruočių stovyklą pradėjo birželio 1 dieną, o birželio 9 dieną išskrido į Europą ir apsistojo Katalonijoje. Čia prie rinktinės prisidėjo Atėnų AEK vidurio puolėjas Yannickas Moreira ir trys JAV studijuojantys krepšininkai Ericas Amandio, Seltonas Miguelis ir Joshua Kashila.

Angolos rinktinės treneris ispanas Josepas Clarosas labiausiai laukia NBA atkrintamosiose varžybose žaidžiančio „Atlanta Hawks“ puolėjo Bruno Fernando. Ar jis galės prisidėti prie rinktinės, paaiškės naktį iš sekmadienio į pirmadienį, kai „Hawks“ sužais lemiamas Rytų grupės pusfinalio rungtynes su „Philadelphia 76ers“. Kol kas šioje serijoje rezultatas lygus 3:3.

Tiesa, 22 metų 206 cm ūgio B.Fernando nėra svarbus „Hawks“ žaidėjas. Angolietis reguliariajame sezone pelnydavo tik 1,5 taško, o per atkrintamąsias varžybas žaidė vos dvejas rungtynes ir pelnė 2 taškus.

Angolos krepšinio vadovai nusivylė nesulaukę dar dviejų JAV studijuojančių žaidėjų Silvio Sousos ir Valdiro Manuelio. O prieš komandai išvykstant iš Angolos ją sudrebino didelis konfliktas. Angolos krepšinio federacija iš rinktinės dėl vidaus taisyklių pažeidimo pašalino šešis Luandos „Petro“ klubo krepšininkus, kurie be pateisinamos priežasties laiku neatvyko į treniruočių stovyklą.

Po šio konflikto į rinktinę buvo skubiai pakviestas 42 metų veteranas Eduardo Mingasas, kurio pavardės nebuvo pirminiame kandidatų sąraše.

Sekmadienio rezultatai

Akropolio taurė. 3 turas

Serbija – Graikija 75:64. A.Avramovičius ir O.Dobričius po 18, B.Marjanovičius 12, F.Petruševas 11, N.Bjelica 5, 11 atk.kam./ D.Mitoglou 17, 10 atk.kam., K.Sloukas 10, Ch.Giannopoulos 9.

Puerto Rikas – Meksika 75:72. G.Clavellis 17, I.Sosa 14/ J.Estrada ir G.Gironas po 17, P.Stollas 15, 12 rez.perd., ... D.Amigo 9, F.Jaimesas 0, 15 atk.kam.

Lentelė: Serbija – 3, Graikija – 2, Puerto Rikas – 1, Meksika – 0.

Supertaurė (Hamburgas). 3 turas

Vokietija – Italija 91:79. J.Saibou 18, A.Obstas 13, I.Bonga, J.Voigtmannas ir M.Wagneris po 11, D.Barthelis 10/ N.Melli 21, A.Polonara 16.

Čekija – Tunisas 85:55. M.Peterka 18, P.Auda 14, O.Sehnalas 12/ O.Marnaoui 9.

Lentelė: Vokietija – 3, Italija – 2, Čekija – 1, Tunisas – 0.

Draugiškos rungtynės

Katalonija – Angola 83:86.

Olimpinė atranka

Olimpinės atrankos turnyras vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Kaune žais šešios komandos. Pirmojo etapo A grupėje kovos Lietuva, Korėja ir Venesuela, B grupėje – Lenkija, Slovėnija ir Angola. Po dvi geriausias komandas pateks į pusfinalį, o pusfinalių nugalėtojai susitiks finale. Kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes iškovos tik atrankos turnyro nugalėtojai.

Tuo pačiu metu vyks kiti trys atrankos turnyrai. Viktorijoje (Kanada) varžysis Kanados, Kinijos, Graikijos, Turkijos, Čekijos ir Urugvajaus rinktinės, Splite (Kroatija) – Kroatijos, Brazilijos, Tuniso, Vokietijos, Rusijos ir Meksikos rinktinės, Belgrade – Serbijos, Filipinų, Dominikos Respublikos, Italijos, Senegalo ir Puerto Riko rinktinės.

Teisę dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau turi aštuonios komandos: Japonija, Prancūzija, Ispanija, JAV, Argentina, Australija, Nigerija ir Iranas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.