EUROLYGA 2023

Pasirengimas olimpinei atrankai: Lenkijos krepšininkai neįveikė Brazilijos rinktinės

Antradienį draugiškas rungtynes žaidė ne tik Lietuvos krepšininkai, bet ir Lenkijos rinktinė, kuri dėl olimpinio kelialapio taip pat kovos Kaune. Lenkai pralaimėjo jų šalyje stovyklą surengusiai Brazilijos rinktinei 65:68.

 Lenkai rengiasi olimpinei atrankai.<br> FIBA nuotr.
 Lenkai rengiasi olimpinei atrankai.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 8:41 AM, atnaujinta Jun 23, 2021, 8:48 AM

Lenkijos krepšininkai labai prastai pradėjo Glivicuose vykusias rungtynes ir pirmąjį kėlinį pralaimėjo 5:18. Po to lenkai parodė atsigavimo požymius, ketvirtajame kėlinyje sumažino skirtumą iki 3 taškų, bet brazilų nepavijo.

Trečiadienį Lenkijos ir Brazilijos rinktinės susitiks antrą kartą.

Lenkijos krepšininkai jau žaidė penkerias draugiškas rungtynes. Anksčiau lenkai nugalėjo Meksiką 80:75, Tunisą 86:66 ir Latviją 75:73 (po pratęsimo), bet pralaimėjo Rusijai 63:78. Visos rungtynės vyko Glivicuose.

Brazilijos rinktinė nuo birželio 11 dienos stovyklauja Lenkijoje, bet iki šio antradienio tik treniravosi ir nežaidė nė vienerių rungtynių.

Brazilus treniruojantis kroatas Aleksandaras Petrovičius pakvietė daug patyrusių krepšininkų. Tarp jų – pastarąjį sezoną NBA komandose žaidę Andersonas Varejao („Cleveland Cavaliers“), Cristiano Felicio („Chicago Bulls“) ir Bruno Caboclo („Houston Rockets“, bet sezono viduryje perėjo į Limožo CSP), didelę Eurolygos patirtį turintis Marcelinho Huertasas (Lagūnos „Tenerife“), rinktinėje nuo neatmenamų laikų žaidžiantis 41-erių Alexas Garcia („Bauru“) bei pastarąjį sezoną į Lietuvą užklydęs ir kelis mėnesius Kėdainių „Nevėžio“ aprangą vilkėjęs Rafa Luzas.

Be trijų jau paminėtų krepšininkų, Europoje pastarąjį sezoną žaidė Vitoras Benite (Burgoso „San Pablo“) ir Leo Mendlis („Fuenlabrada“).

Tačiau į rinktinę neatvyko kiti du pastarąjį sezoną NBA žaidę brazilai Didi Louzada („New Orleans Pelicans“) ir Raulis Neto „Washington Wizards“).

Antradienio rezultatai

Lenkija – Brazilija 65:68. J.Garbaczas 21, M.Sokolowskis 13, M.Ponitka 9/ L.Meindlis, Georginho ir V.Benite po 10, B.Caboclo 9, 10 atk.kam., ... R.Luzas 4.

Lietuva – Rusija 78:61. J.Valančiūnas 16, 10 atk.kam., M.Grigonis 14, D.Sabonis 12, M.Kuzminskas 10, G.Masiulis 8, R.Jokubaitis ir M.Kalnietis po 5, T.Dimša 4, R.Giedraitis ir L.Lekavičius po 2, E.Bendžius ir T.Sedekerskis po 0/ A.Astapkovičius 13, A.Kardanachišvilis ir M.Kulaginas po 8.

Olimpinė atranka

Olimpinės atrankos turnyras vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Kaune žais šešios komandos. Pirmojo etapo A grupėje kovos Lietuva, Korėja ir Venesuela, B grupėje – Lenkija, Slovėnija ir Angola. Po dvi geriausias komandas pateks į pusfinalį, o pusfinalių nugalėtojai susitiks finale. Kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes iškovos tik atrankos turnyro nugalėtojai.

Tuo pačiu metu vyks kiti trys atrankos turnyrai. Viktorijoje (Kanada) varžysis Kanados, Kinijos, Graikijos, Turkijos, Čekijos ir Urugvajaus rinktinės, Splite (Kroatija) – Kroatijos, Brazilijos, Tuniso, Vokietijos, Rusijos ir Meksikos rinktinės, Belgrade – Serbijos, Filipinų, Dominikos Respublikos, Italijos, Senegalo ir Puerto Riko rinktinės.

Teisę dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau turi aštuonios komandos: Japonija, Prancūzija, Ispanija, JAV, Argentina, Australija, Nigerija ir Iranas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?