EUROLYGA 2023

Devyniolikmečių krepšinio rinktinė išlydėta į pasaulio čempionatą Latvijoje

Lietuvos jaunimo (U19) rinktinė ruošiasi išvykimui į liepos mėnesį Daugpilyje (Latvija) vyksiantį pasaulio čempionatą.

Jaunuosius krepšininkus išlydėjo A.Sabonis.<br>LKF nuotr.
Jaunuosius krepšininkus išlydėjo A.Sabonis.<br>LKF nuotr.
Jaunuosius krepšininkus išlydėjo A.Sabonis.<br>LKF nuotr.
Jaunuosius krepšininkus išlydėjo A.Sabonis.<br>LKF nuotr.
Jaunuosius krepšininkus išlydėjo A.Sabonis.<br>LKF nuotr.
Jaunuosius krepšininkus išlydėjo A.Sabonis.<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 24, 2021, 3:08 PM

Rinktinės treniruotėje apsilankęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis planetos pirmenybėms besiruošiančiai ekipai linkėjo sėkmės.

„Gera komanda esat, ten irgi bus neblogų, bet viskas priklauso nuo jūsų. Būsit komanda, būsit kumštis, būsit kartu – padarysit, kad nebūtų gėda individualiai kiekvienam grįžt namo. Viskas bus gerai“, – sakė A. Sabonis.

Pasak komandos vyr. trenerio Gedimino Petrausko ir kapitono Augusto Marčiulionio, rinktinės žaidimas gerėja su kiekviena diena, tačiau per likusį laiką iki čempionato pradžios dar reikės pataisyti keletą tobulintinų dalykų.

„Kol kas viskas pagal planą. Didelių nesklandumų stovyklos metu neturėjome, – sakė strategas. – Prieš stovyklą buvo nekokios naujienos dėl Murausko, dėl Repšio traumų. Kažkiek pakeitė pirminį šešioliktuką, bet stovyklos eigoje sulaukėme žalgiriečių po Eurolygos jaunimo turnyro, Augustas pasijungė po sėkmingo sezono Vilniaus „Ryte“. Dabar tas darbas – šlifuojame, bandome sulipdyti komandą.“

„Manau, viskas tikrai į gerąją pusę, bet trūksta to susižaidimo, – esminį trūkumą įvardino A. Marčiulionis. – Kas vėliau prisijungė, kas turėjo egzaminus. To šiek tiek dar trūksta. Atvažiavome į Kauną, čia yra visos sąlygos, dabar daugiau ties krepšiniu dirbame. Su kiekviena treniruote jaučiasi, kad vis geriau susižaidžiame, vis geriau išpildome dalykus, ko nori treneriai.“

Paklaustas, kas jį labiausiai neramina, G. Petrauskas pasakė, jog tai – pernelyg mažas treniruočių kiekis, kurį riboja skirtingos priežastys. Vis tik treneris nesiskundžia – su panašiomis sąlygomis susiduria visi.

„Žaidėjai turi egzaminus, mes turim pusdienius laisvus duoti, kad jie galėtų laikyti egzaminus. Taip pat turim važiuoti anksčiau į čempionatą Latvijoje dėl COVID-19 protokolų, tai tas treniruočių kiekis neramina, bet tų dalykų nepriforsuosi, yra kaip yra. Manau, visos komandos susiduria su COVID-19 situacija ir panašaus amžiaus kitose šalyse egzaminus laiko. Visiems tas pats, dėl to labai nepergyvenam, bet toks minusas“, – apie kylančias kliūtis pasakojo G. Petrauskas.

Trečiadienį rinktinės treniruotėje vyravo itin kovingas ir tuo pačiu linksmas nusiteikimas. Pratybų pabaigoje komanda sužaidė tarpusavio ryšius gerinantį žaidimą, o jo metu netrūko garsių palaikymo šūksnių.

„Ir linksma, ir tas užsivedimas yra. Yra žmonių, kurie gali ir tą emociją užkurti, ir ant suolo palaikyti, tai čia irgi, manau, yra vienas svarbiausių dalykų“, – gera atmosfera komandoje džiaugėsi kapitonas.

Po kelių dienų lietuviai išvyks į Rygą, kur sužais dvi kontrolines rungtynes – su bendraamžiais iš Australijos ir JAV. Po šių mačų paaiškės galutinis rinktinės dvyliktukas, važiuosiantis į Daugpilį.

Pirmasis čempionato mačas lietuvių laukia liepos 3-ąją, kuomet mūsiškiai susitiks su Kanados jaunimo rinktine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.