EUROLYGA 2023

Europos moterų krepšinio čempionate – lemiamos kovos

Šį savaitgalį paaiškės Europos moterų krepšinio pirmenybių nugalėtojos. Šeštadienį vyks pusfinalio dvikovos, o sekmadienį – rungtynės dėl bronzos medalių ir finalas.

 Europos moterų krepšinio čempionate – lemiamos kovos.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 Europos moterų krepšinio čempionate – lemiamos kovos.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2021, 10:47 AM

Pusfinalyje jėgas išbandys Prancūzija – Baltarusija ir Serbija – Belgija. Staigmena užfiksuota ketvirtfinalyje, kuriame čempionių titulą gynusios ispanės per pratęsimą 64:71 nusileido Serbijai. Šiame etape Prancūzija 80:67 nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną, Baltarusija 58:46 – Švediją, o Belgija 85:83 – Rusiją.

Ispanijoje ir Prancūzijoje vykstantį čempionatą pradėjo 16 komandų, suskirstytų į keturias grupes. Į kitą etapą pateko po tris geriausias kiekvienos grupės ekipas. Pirmąsias vietas užėmusios rinktinės iškart gavo teisę žaisti ketvirtfinalyje, o 2-3 pozicijose likusios rinktinės dar žaidė papildomas rungtynes dėl bilieto į ketvirtfinalį.

Jau pirmajame etape, grupių varžybose, užfiksuotas netikėtas rezultatas. Ispanės 51:53 pralaimėjo Baltarusijai ir A grupėje liko tik antros.

A grupėje pirmąją vietą užėmė Baltarusija, antrąją – Ispanija, trečiąją – Švedija. B grupėje pirmos buvo serbės, antros – italės, trečios – juodkalnietės. C grupės pajėgiausios ekipos – Belgija, Bosnija ir Hercegovina bei Slovėnija, D – Prancūzija, Rusija ir Kroatija.

Pirmajame etape visas tris pergales iškovojo serbės ir prancūzės. Grupių varžybose paskutines vietas grupėse užėmė Slovakija, Graikija, Turkija ir Čekija. Šioms komandoms čempionatas baigėsi po trejų rungtynių.

Daugiausia kartų – net 21 – Europos čempione yra tapusi dabar jau neegzistuojanti Sovietų Sąjungos rinktinė. Keturis sykius triumfavo Ispanija, tris – Rusija, du – Prancūzija. Iš Baltijos šalių aukso medalius yra laimėjusios lietuvės (1997 m.). Kartą jos iškovojo sidabrą (1938 m.).

Prieš dvejus metus finale Ispanijos komanda 86:66 pranoko Prancūziją, o mače dėl trečiosios vietos Serbija 81:55 sutriuškino Didžiąją Britaniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.