EUROLYGA 2023

Martynas Sajus iš Ispanijos keliasi į Vokietiją

Po debiutinio sezono Ispanijos „Manresa“ klube 25 metų 208 cm ūgio Martynas Sajus išbandys jėgas stipriausioje Vokietijos krepšinio lygoje. Vidurio puolėjas pasirašė vienerių metų sutartį su 1999-siais atgimusiu „medi Bayreuth“ klubu, kuriam šalies pirmenybėse šį sezoną iki atkrintamųjų varžybų pritrūko vos dviejų pergalių.

 Martynas Sajus<br>bclietkabelis.lt nuotr.
 Martynas Sajus<br>bclietkabelis.lt nuotr.
M.Sajus surinko dvigubą dviženklį.<br>ACB nuotr.
M.Sajus surinko dvigubą dviženklį.<br>ACB nuotr.
 Martynas Sajus<br>G.Šiupario nuotr.
 Martynas Sajus<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 25, 2021, 5:14 PM, atnaujinta Jun 25, 2021, 5:18 PM

Praėjusį sezoną Ispanijoje Martynas Sajus rungtyniavo itin efektyviai – vos per 10 minučių rinko po 6.2 taško ir atkovodavo po 3.1 kamuolio.

„Vokietijos klubo treneris jau ne pirmą vasarą norėjo pakviesti mane į savo komandą, tačiau visada gana anksti sudarydavau sutartis su kitais klubais.

Šią vasarą pavyko susitarti daug anksčiau ir labai džiaugiuosi galimybe išbandyti savo jėgas vienoje stipriausių nacionalinių pirmenybių Europoje“, – džiaugėsi Martynas Sajus.

Pasak krepšininką atstovaujančios agentūros „East Players“ vadovo, po sezono krepšininką į savo gretas kvietė Lietuvos ir Lenkijos klubai, tačiau Vokietijos klubo pasiūlytos sąlygos buvo ženkliai geresnės.

„Vis daugiau ir daugiau krepšininkų renkasi Vokietijos pirmenybes, vertinamas ne tik dėl finansinio stabilumo, bet ir dėl ryškiai išaugusio krepšinio lygio. Ieškojome Martynui komandos, kurioje jam būtų numatytas reikšmingesnis vaidmuo nei praėjusiame sezone Ispanijoje.

Martynas nėra pirmasis mūsų agentūros klientas šioje komandoje, vadovaujant treneriui Raoul Korner, todėl žinome, ko tikėtis ir labai džiaugiamės svarbesniu Martynui numatytu vaidmeniu“, – teigė „East Players“ atstovas.

Per karjerą M. Sajus žaidė Kauno „Žalgirio“, lenkų Gdansko „Polpharma“ bei Ščecino „Wilki Morskie“ ekipoje, buvo sugrįžęs į Lietuvą ir atstovavo Panevėžio „Lietkabeliui, o praėjusį sezoną kovojo „Menresa“ klube.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.