EUROLYGA 2023

„Panathinaikos“ rado naują trenerį: juo tapo UNIKS į Eurolygą atvedęs graikas

Atėnų „Panathinaikos“ klubas turi naują vyriausiąjį ekipos trenerį.

Dimitris Priftis.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Dimitris Priftis.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-26 07:25

Kaip teigia krepšinio žurnalistas George'as Zakkas, Atėnų klubo vadovybė postą patikėjo strategui Dimitriui Prifčiui ir su juo sudarė dviejų metų sutartį su galimybe pratęsti ją dar metams.

52-ejų specialistas „Panathinaikos“ trenerių štabe yra dirbęs ir anksčiau. Šiuo metu yra derinamos paskutinės susitarimo detalės ir oficialiai strategas bus pristatytas jau artimiausiu metu.

Paskutinius ketverius metus D.Priftis vadovavo Kazanės UNIKS, kurią šiemet nuvedė į Europos taurės finalą ir taip pateko į Eurolygą.

Graikas legendiniame Atėnų klube pakeis savo kolegą iš Izraelio Odedą Kattashą, kuris komandą treniravo nuo praėjusio sezono vidurio.

Strategas turi vis dar galiojantį kontraktą su UNIKS, tačiau manoma, kad Rusijos klubas gerbs trenerio pasirinkimą ir leis sugrįžti į klubą su kuriuo 2014 m. iškovojo Graikijos lygos taurę.

Taip pat sugrįžtantis strategas sutiko susimažinti algą ir ateinančiame sezone gaus mažiau pinigų nei Kazanėje, kur jo atlyginimas siekė 450 tūkst.

Nors „Panathinaikos“ praėjusį sezoną apgynė Graikijos čempionės titulą, Eurolygoje per 34 turus pasiekė 11 pergalių ir liko šešioliktoje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.