EUROLYGA 2023

„Žalgirį“ paliekantis R. Javtokas prisiminė pergalingus laikus rinktinėje: Lietuva turėjo savo M. Jordaną

Birželio 30-oji buvo paskutinė Kauno „Žalgirio“ sporto direktoriaus Roberto Javtoko darbo diena Lietuvos čempionų organizacijoje. Ketverius metus šioje pozicijoje darbavęsis buvęs krepšininkas savo karjeroje žengia naują žingsnį – kandidatuos į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento postą.

R.Javtokas ir L.Kleiza.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
R.Javtokas ir L.Kleiza.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
R.Javtokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Javtokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Javtokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Javtokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Javtokas.<br>M.Patašiaus nuotr.
R.Javtokas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 12:06 PM

Ta proga ilgametis žaliai-baltų organizacijos narys tapo #ŽalgirisOnAir tinklalaidės svečiu. R.Javtokas su laidos vedėju Ryčiu Kazlausku atvirai aptarė nuveiktus darbus ir tolimesnius karjeros planus.

„Esu labai dėkingas „Žalgiriui“, kad man suteikė tokią progą save paauginti, pamatyti visą „Žalgirio“ vidų ne tik iš aikštelės, iš kurios visą gyvenimą sportavome“, – teigė R.Javtokas, kalbėdamas apie praėjusį etapą būnant „Žalgirio“ sporto direktoriumi.

Daugybę metų krepšiniu gyvenantis R.Javtokas nusprendė kandidatuoti į LKF prezidentus ir dėl to turėjo atsisakyti bet kokių kitų turėtų pareigų.

Kalbėdamas #ŽalgirisOnAir tinklalaidėje jis pasidalijo savo idėjomis ir vizijomis, kaip esama krepšinio situacija Lietuvoje galėtų tapti dar geresnė, bei atskleidė būsimiems rinkimams suburtą komandą.

„Manau, kad įgijęs visą tą patirtį, šiandien šioje pozicijoje jaučiuosi kur kas tvirčiau, todėl ir norisi to naujo iššūkio. Matosi, kur gali paaugti pati federacija, o aš dar labiau subrendau ir galiu pasiūlyti naujų idėjų – teigė R.Javtokas. – Nesu tas žmogus, galvojantis, jog jeigu vieta šilta, tai reikia ten ir sėdėti. Norisi ir pačiam kažką sukurti ir įgytą patirtį išnaudoti ir Lietuvos mastu, ne tik „Žalgirio“.“

Tinklalaidėje svečias nevengė pažvelgti ir į praeities prisiminimus: buvęs sporto direktorius prisiminė laikus, kuomet ir pats žaidė Kauno „Žalgiryje“ bei Lietuvos rinktinėje. R.Javtokas pasidalijo prisiminimais apie daugumos nuvertintą, tačiau save įrodžiusią 2010 m. Lietuvos nacionalinę rinktinę, iškovojusią bronzos medalius.

„Visi buvo laimingi: ar žaidžia 5 minutes, ar 30, ar įmeta 10 taškų, ar 1 – nesvarbu. Buvo Linas Kleiza, kuris, žinojome, yra mūsų Jordanas, ir mes visi – kas galim, kiek galim – prisidėdavome. Tai buvo išskirtinė rinktinė: niekas mūsų neišleido parsivežti medalių, tačiau viskas susidėjo, pasijuto kraujo skonis“, – prisiminė R.Javtokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.