EUROLYGA 2023

Bandymą privilioti Šarą priminęs M. Špokas prakalbo apie A. Sabonio komandos palikimą ir istorinį smūgį Kaune

„Kas kalčiausias?“, – tokį klausimą jau keletą dienų užduoda Lietuvos krepšinio aistruoliai, negailiantys kritikos tiek rinktinės postą iškart po skausminį rungtynių su Slovėnija pasitraukusiam Dariui Maskoliūnui, tiek kai kuriems krepšininkams ar federacijos prezidentui Arvydui Saboniui.

M.Špokas ir A.Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas ir A.Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas ir A.Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas ir A.Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas ir A.Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas ir A.Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Sabonis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Arvydas Sabonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas.<br>V.Skaraičio nuotr.
M.Špokas.<br>V.Skaraičio nuotr.
M.Špokas.<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Špokas.<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Špokas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jul 6, 2021, 2:57 PM, atnaujinta Jul 6, 2021, 5:16 PM

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas tikina, kad krepšinio bendruomenė turėtų savas problemas aptarti viduje, o ne rengti viešas diskusijas bei pabrėžia, kad daug laiko delsti nėra.

„Faktas toks – nepatekome į olimpines žaidynes ir reikia daryti išvadas. Rudenį vyks LKF rinkimai, ateis naujas prezidentas, nauji treneriai. Reikia žiūrėti į priekį. To laiko nėra daug, nes lapkričio mėnesį prasidės atranka į pasaulio čempionatą, o vasarį – kitas langas. Jeigu iš 4 rungtynių pralaimėsime bent dvi, nepateksime ir į pasaulio čempionatą. Laukia labai atsakingas darbas.“, – LRT laidoje „Dienos tema“ sakė M.Špokas.

Sekmadienį olimpinį krepšinio atrankos burbulą surengusiame Kaune šventė Slovėnija. Vunderkindo Luka Dončičiaus vedami slovėnai 96:87 nugalėjo Lietuvos rinktinę, kuriai taip ir nepavyko atrasti vaistų prieš 31 tašką pelniusį, 11 kamuolių atkovojusį, 13 rezultatyvių perdavimų atlikusį „Dallas Mavericks“ lyderį.

M.Špokas pabrėžė, kad nors Lietuvai pavyko užsitikrinti teisę turnyrą organizuoti Kaune, slovėnai jam geriau pasiruošė taktiškai.

„Šiandieną taktiškai geriau pasirengimo planą sudėliojo Slovėnijos komanda. Tai – faktas. Mūsų planas neišdegė. Labai nedaug pritrūko“, – sakė M.Špokas.

D.Maskoliūnas iškart po rungtynių pranešė, kad jo darbas rinktinėje jau baigtas. Treneris spėjo su Lietuvos rinktine iškovoti vietą Europos čempionate, tačiau didžiausios viltys buvo dedamos dėl olimpinių žaidynių, kur pirmą kartą nepriklausomos šalies istorijoje neturėsime krepšininkų.

„Dabar iššūkiai bus naujajai valdžiai – kaip sudėlioti komandą, trenerių štabą, surinkti geriausius trenerius. Mūsų noras buvo turėti geriausius trenerius – tai Šarūną Jasikevičių, tačiau tai neišdegė ir nepavyko. Buvo sutarta ir su Kaziu Maksvyčiu, kuris paskutinę minutę kaip ir atsisakė. Iš mūsų pusės buvo viskas padaryta. Dirbo stiprus trenerių štabas“, – „Dienos temai“ sakė M.Špokas.

Labiausiai krepšinio bendruomenė pasigenda A.Sabonio žodžių. Pastarasis sekmadienį prie visos nemalonios akimirkos turėjo dar ir įteikti naudingiausio žaidėjo apdovanojimą lietuvius triuškinusiam L.Dončičiui.

Dvi kadencijas LKF prezidentu dirbęs A.Sabonis pagal įstatus vadovauti įstaigai jau nebegali, o prie vartų – Roberto Javtoko, Vydo Gedvilo ir Ramūno Bautauto komandos, kurios varžysis dėl šio posto. Rinkimai vyks rugsėjo 7 dieną.

M.Špokas teigė, kad A.Sabonis dėl tokios nesėkmės išgyvena „lygiai taip pat, kaip ir visi.“

Tačiau jis pabrėžė, kad ir koks skaudus faktas įvyko, rinktinės nepatekimas į olimpines žaidynes neapibrėžia viso LKF nuveikto darbo. M.Špokas tikino, kad naujoji LKF valdžia galės greitai pjauti A.Sabonio komandos užaugintus vaisius.

„Faktas įvyko. Situacija yra tokia, kokią turime. Prieš 8 metus padarėme didelę investiciją į vaikus. Tai – 2000-ųjų gimimo vaikai. Rokas Jokubaitis jau žaidžia rinktinėje. 2001 metų gimimo grupėje – Marekas Blaževičius. Mūsų tikslas iš kiekvienos tos amžiaus grupės paruošti rinktinės žaidėją. Yra Augustas Marčiulionis, Ąžuolas Tubelis. Nesame didelė valstybė, kad paruoštume po 10 žaidėjų. Prieš 8 metus didžiausias dėmesys buvo skirtas įžaidėjui, nes turėjome ten duobę, tai buvo krepšinio rengimo sistemos spraga. Šiandieną galime pasidžiaugti, kad turime Dovydą Giedraitį, Augustą, Roką, – sakė M.Špokas. Aš jau matau, kad tie, kas dirbs su naujuoju prezidentu, jau turės geresnius rezultatus, nes vaikai užauginti“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą