EUROLYGA 2023

Naujo karjeros iššūkio laukiantis N. Giffey: „Nėra daug tokių vietų kaip Kauno „Žalgiris“

Šį mėnesį pirmą kartą olimpinėse žaidynėse dalyvausiantis Vokietijos krepšinio rinktinės puolėjas Nielsas Giffey ne ką mažiau laukia ir naujo karjeros iššūkio – prisijungimo prie Kauno „Žalgirio“ klubo.

 N. Giffey.<br> Stop kadras.
 N. Giffey.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2021, 11:41 AM

30-metis 201 cm ūgio vokietis iki šiol visą savo 7 metus trunkančią profesionalo karjerą praleido gimtojo Berlyno miesto ALBA ekipos gretose, todėl rungtyniavimas Lietuvoje krepšininkui bus absoliučiai nauja patirtis.

Apie savo lūkesčius įsiliejant į žaliai baltų gretas N.Giffey mintimis dalijosi kartu su „Žalgiris Insider“ ir papasakojo pagrindines priežastis, kurios paskatino priimti kauniečių pasiūlymą.

„Buvo kelių dalykų junginys: norėjau patekti į komandą, kurioje klesti puiki kultūra, į komandą, kurios žaidėjai turi tendenciją daug dirbti ir labai patobulėti. Taip pat norėjau prisijungti prie komandos su puikiu trenerių štabu. Kai sudedi šiuos aspektus, supranti, kad nėra daug tokių vietų kaip Kauno „Žalgiris“, – tikino N.Giffey.

Svarbiu faktoriumi renkantis Kauną kaip kitą karjeros stotelę, pasak Nielso, buvo ir atskiros personos. Krepšininkas dar nuo rungtyniavimo Vokietijos rinktinėje laikų pažįsta vyriausiąjį „Žalgirio“ trenerį Martiną Schillerį, o Berlyne puolėjas rungtyniavo kartu su dviem lietuviais: Roku Giedraičiu ir Mariumi Grigoniu.

Būtent M.Grigonis, tris pastaruosius sezonus žaidęs „Žalgiryje“, galėjo geriausiai palyginti ALBA ir „Žalgirio“ klubų situacijas bei duoti naudingų patarimų N.Giffey.

„Marius buvo vienas iš vyrukų, su kuriais apie tai kalbėjau ir kuris papasakojo tik teigiamų dalykų, tai buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl jaučiausi toks užtikrintas dėl savo atvykimo į Kauną. Jis sakė: „Tai klubas su puikia atmosfera – žinau, kokia puiki yra ALBA rūbinė, koks stiprus komandinis ryšys, patikėk, „Žalgirio“ atmosfera yra nuostabi.“

„Žmonės čia vienas kitą itin gerbia, mėgsta leisti laiką kartu. Tu stengiesi ir atiduodi jėgas treniruotėse, rungtynėse, esi susikoncentravęs, bet už viso to gali smagiai leisti laiką kartu. Kadangi „Žalgirio“ vidus yra itin profesionalus, nesunku mėgautis praleidžiant laiką su geros širdies vyrukais. Jūs nerenkate blogų asmenybių, renkate gerus vyrukus, norinčius tobulėti, ir tai yra kažkas, dėl ko labai nekantrauju ir džiaugiuosi“, – pasakojo vokietis.

Universalumu gynyboje ir puolime pasižymintis N.Giffey dar prieš padėdamas parašą po sutartimi su „Žalgiriu“ turėjo nė vieną pokalbį su M.Schilleriu, kuriam imponavo žaidėjo galimybė išplėsti puolimą, sugebėjimai žaisti arčiau krepšio bei gynybiniai įgūdžiai. Kalbėdamas apie savo žaidimo stiprybes, N.Giffey toli nebėgo nuo minėto universalumo aspekto.

„Manau, jog jis (treneris – past.) nori žaidėjo su gerais pataikymo įgūdžiais – tai kažkas, ką galiu pasiūlyti. Gynyboje esu gan universalus, galiu gintis dviejose pozicijose, tai kažkas, ką tikrai galėsime panaudoti. Mėgstu rinkti taškus po krepšiu, galiu žaisti keliose pozicijose. Iš to, ką mačiau LKL, mano pozicija yra labiau „ketvirtojo“ nei „trečiojo“ numerio, kuomet Eurolygoje žaidžiu labiau „trečiuoju“ nei „ketvirtuoju“. Tai bus erdvė, kur mano galimybė žaisti per kelias pozicijas bus naudinga“, – kalbėjo naujai iškeptas žalgirietis.

Nors N.Giffey dar nebuvo užsivilkęs žalių šeimininkų komandos marškinėlių pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje, krepšininkas dar iš rungtyniavimo ALBA komandoje laikų puikiai žino, kokią atmosferą gali sukurti Kauno klubo sirgaliai.

„Tai kažkas, dėl ko nekantrauju atvykti, nes „Žalgirio“ arena nuostabi: ten renkasi daugybė aistringų fanų, taip pat įspūdį sukelia himno giedojimas prieš rungtynes – tai yra ypač svarbu Eurolygoje, matosi, kad didžiuojatės būdami „Žalgirio“ fanais, lietuviais. Net ir žaisdamas priešininkų komandoje tegali tuo žavėtis.

Ir DJ prieš rungtynes: čia gera žaisti, visa tai visiškai pakeičia energiją, tvyrančią žaidime. Turbūt fanų kuriama atmosfera yra priežastis, kodėl Kauno žaidėjai turi tokią gerą energiją ir nusiteikimą – juos motyvuoja sirgaliai“, – tvirtino krepšininkas.

Visi pokalbio, skirto „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriams, metu N.Giffey atsakė į prenumeratorių klausimus bei papasakojo apie su Vokietijos rinktine iškovotą bilietą į Tokijo olimpines žaidynes, karjeros etapą ALBA ekipoje, „Žalgirio“ naujokus bei savo laisvalaikio pomėgius, kuriuos bandys perkelti į Kauną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų