EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės gelbėtojo belaukiant: prioritetas – sunkiai pasiekiamas Šaras, už jo – žinomi vardai

Kitą savaitę prasidėsiančiose Tokijo olimpinėse žaidynėse pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje nebus krepšinio rinktinės. Košmariškai pasibaigęs olimpinės atrankos turnyras atvėrė duris į žaidynes Luka Dončičiui ir Slovėnijai, o lietuviams liko liūdesys ir svarstymai, kas perims pagrindinių krepšinio laivų vairus.

 Sirgaliai svarsto, kas galėtų perimti Lietuvos rinktinės vairą.<br> lrytas.lt koliažas.
 Sirgaliai svarsto, kas galėtų perimti Lietuvos rinktinės vairą.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-15 08:33

Rugsėjo 7 dieną Lietuvos krepšinio federacija (LKF) išsirinks naują prezidentą – Arvydo Sabonio kadencijai pasibaigus jau aišku, kad jo darbą perims vienas iš kelių stovyklų atstovų.

Kandidatuoti pasiruošę Robertas Javtokas, Ramūnas Butautas ir Vydas Gedvilas, kurie į federaciją ruošiasi atsivesti ir žinomų vardų.

Tačiau tai – tik vienas iš svarbiausių klausimų, į kuriuos kuo greičiau norisi turėti atsakymą.

Lietuvos rinktinei olimpinės atrankos finale 87:96 pralaimėjus Slovėnijai Darius Maskoliūnas ramiai pasakė, kad jo darbas čia ir baigėsi.

Ir nors prie LKF durų – rinkimų nuotaikos, rinktinės trenerio pasirinkimas turi būti greitas. Jau lapkritį prasidės atrankos į 2023 metų pasaulio čempionatą turnyras, per kurį patenkama ir į olimpines žaidynes.

Lietuvos rinktinės sirgaliai jau ne pirmus metus dairosi į Šarūną Jasikevičių, kurio asistentu „Barcelona“ klube ir dirba D.Maskoliūnas, tačiau nepanašu, kad Šaras ruošiasi imti rinktinės vairą į savo rankas.

Kai po 2019 metų pasaulio čempionato rinktinę paliko Dainius Adomaitis, realiu pretendentu buvo laikomas Kazys Maksvytis, tačiau šis negalėjo prisijungti prie ekipos, nes sutartyje su Permės „Parma“ klubu nebuvo įtraukta galimybė vienu metu dirbti ir klube, ir rinktinėje.

K.Maksvytis jau turi naują sutartį su Rusijos klubu, tačiau, kaip sakė interviu lrytas.lt portalui, šįkart sutartis padaryta kitaip.

„Kartais pasiūlymai treniruoti Kauno „Žalgirį“ ar Lietuvos rinktinę pasitaiko tik kartą gyvenime. Kai gavau pirmą pasiūlymą, norėjau treniruoti rinktinę, deja, rusai tuomet neišleido. Vis dėlto dabar mano mintys nėra pasikeitusios, pažiūrėsime, kaip bus toliau, bet pasiūlymą svarstyčiau“, – lrytas.lt sakė K.Maksvytis.

Per interviu su basketnews žurnalistu Luku Malinausku, dabartinis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas paatviravo, kad šiuo metu yra mažiausiai penki aiškūs kandidatai treniruoti Lietuvos rinktinę.

„Pirmas variantas – Š.Jasikevičius, bet kiek tai realu, yra kitas klausimas. Toliau – K.Maksvytis, kuris turi potencialo, charizmos ir žinių, Kęstutis Kemzūra, turintis vieną geriausių pasiekimų. Pasaulio čempionate iškovota trečia vieta su tokiu žaidimu, kokį jie žaidė, yra kosmosas. Po to – Rimas Kurtinaitis, sukaupęs gerą žinių bagažą, buvęs geras žaidėjas, kas treneriui yra išskirtinumas, ką turi ir Jasikevičius. Ir taip pat D.Adomaitis, kuris jau įrodė ir dirbo. Pasakiau bent penkis kandidatus, todėl kalbėti apie kokį užsienietį būtų tikrai nepadoru ir neetiška“, – basketnews sakė M.Špokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.